Her er Hannes ukjente popfortid

The Voice-mentoren Hanne Sørvaag debuterte som artist under navnet Paris.

<strong>PARIS:</strong> I 2002 ga Hanne Sørvaag ut sitt første album under artistnavnet «Paris». - Paris klang fint, så da tok vi det. Det var før Paris Hilton-tiden også, så det var egentlig bare et fint jentenavn, sier Sørvaag. Foto: Youtube
PARIS: I 2002 ga Hanne Sørvaag ut sitt første album under artistnavnet «Paris». - Paris klang fint, så da tok vi det. Det var før Paris Hilton-tiden også, så det var egentlig bare et fint jentenavn, sier Sørvaag. Foto: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se musikkvideo fra Hanne Sørvaags tidlige karriere nederst i artikkelen!

SEOGHØR.NO: Hanne Sørvaag gjør for tiden suksess som mentor i TV2-programmet «The Voice», året etter hun selv deltok som artist i MGP-finalen i Oslo spektrum.

De siste årene har Stavanger-jenta jobbet som låtskriver for en rekke artister, blant annet for den amerikanske Idol-stjernen Katharine McPhee, Didrik Solli-Tangen, med «My Heart is Yours», og nå sist for Tommy Fredvang i årets MGP.

Men Hannes egen artistkarriere strekker seg flere år tilbake i tid.

I 2002 fikk Hanne platekontrakt med Sony og fikk tre radiohits i Norge med «I Do Believe», «Are You Happy?» og «Without You». Den gang ble Sørvaag kjent under et helt annet navn, nemlig «Paris».

- Det var endel andre artister som hadde ganske like navn som Hanne akkurat da, så litt sånn i hui og hast endret vi artistnavn. Paris klang fint, så da tok vi det. Det var før Paris Hilton-tiden også, så det var egentlig bare et fint jentenavn. Men det var litt anonymiserende, faktisk. Det var endel som trodde at det var en utenlandsk artist. Når du er debutant kan det være ganske greit å ha sitt eget navn sånn at folk i Norge skjønte at det var en norsk artist, sier Hanne Sørvaag til Seoghør.no.

I 2006 gikk artisten tilbake til sitt fødenavn Hanne Sørvaag, da hun ga ut sin andre plate «Talk of the Town». I dag ser The voice-mentoren tilbake på Paris-tiden og hennes to album med stolthet.

- Å, jeg er skikkelig stolt. Det var min start, og jeg synes at jeg var god. Jeg taklet det presset veldig bra, og jeg hadde faktisk bare skrevet tre sanger da jeg fikk platekontrakt. Jeg tenker tilbake på at det kunne ha vært greit om jeg hadde vært amatør litt lenger før det var fullt øs i den tøffe musikkbransjen, men med tanke på det så synes jeg at jeg taklet det veldig bra. Når jeg jobbet med artister senere, så visste jeg veldig godt hvordan det var å være debutant og hvor viktig det var å ta vare på den personen midt oppe i alt, sier Sørvaag.

I dag er Hanne Sørvaag godt fornøyd med sitt eget navn, og kommer ikke til å gå tilbake til artistnavnet «Paris».

- Nei, det tror jeg ikke. For meg var det veldig riktig å endre navn på andreplaten min. Når jeg senere ble internasjonal låtskriver, hadde de lyst til at jeg skulle endre navnet mitt igjen, til noe mer internasjonalt enn et navn med en norsk ø og to a'er i etternavnet. Men da hadde det vært nok navneendring for min del, så da sa jeg nei takk til det, sier Hanne til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Antrekket er kanskje litt oppbrukt nå

Se musikkvideo fra Hanne Sørvaags tidlige karriere her:


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer