Golden Globe 2018:

Her er Golden Globe-øyeblikkene vi aldri glemmer

Røpet nesten vinneren, var på toalettet og kom ut av skapet. Dette er bare et knippe av de mest minneverdige øyeblikkene.

SKANDALESHOW: Golden Globe er kjent for flere av de mest minneverdige øyeblikkene. Sofia Vergara, Jennifer Lopez og Jeremy Renner og Elizabeth Taylor er bare noen av dem. Foto: NTB Scanpix
SKANDALESHOW: Golden Globe er kjent for flere av de mest minneverdige øyeblikkene. Sofia Vergara, Jennifer Lopez og Jeremy Renner og Elizabeth Taylor er bare noen av dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LOS ANGELES/ OSLO (Se og Hør): Natt til mandag norsk tid går den 75. Golden Globe-utdelingen av stabelen fra Beverly Hilton Hotel i Los Angeles, og i år skal showet ledes av «Saturday Night Live»-stjernen Seth Meyers (44).

44-åringen forteller til Se og Hør at denne prisutdelingen bestandig har vært den morsomste og at han ser frem til å lede kvelden.

Seth Meyers var til stede under forberedelsene til festkvelden, og rullet blant annet ut den første delen av den populære røde løperen.

  • Se video fra Golden Globe-forberedelsene i Los Angeles nedenfor!
Se og Hørs reporter i Los Angeles, Kjersti Flaa, har tatt temperaturen på Hollywood i forkant av årets Golden Globe-utdeling. Vis mer

En rekke store stjerner skal dele ut priser under den glamorøse begivenheten, deriblant «Game of Thrones»-yndlingene Kit Harington og Emilia Clarke, samt celebriteter som Halle Berry, Penelope Cruz, Gal Gadot, Hugh Grant og Chris Hemsworth.

Men ved siden av overskrifter om prisutdelere og prisvinnere, følger også brisne kjendiser, pinlige taler og ekstreme antrekk med Golden Globe.

FORBEREDELSER: Seth Meyers som skal lede den storslåtte sendingen, var til stede under forberedelsene tidligere denne uken. Foto: Magnus Sundholm
FORBEREDELSER: Seth Meyers som skal lede den storslåtte sendingen, var til stede under forberedelsene tidligere denne uken. Foto: Magnus Sundholm Vis mer

I år er det ventet at en rekke kvinnelige stjerner vil kunne ankomme den røde løperen iført svarte antrekk. Bakgrunnen for valget er #MeToo-kampanjen, som har foregått siden i høst, hvor flere stjerner har tatt til orde mot seksuell trakassering i Hollywood.

Likevel oppfordres stjernene til å ankomme kvelden i antrekkene de selv ønsker å iføre seg, i farger eller ei, i stedet for å utebli fra den røde løperen.

Vi har tatt en titt på noen av de mest minneverdige og skandaløse øyeblikkene fra Hollywoods kanskje mest rampete tv- og filmprisutdeling.

Saken fortsetter nedenfor.

STJAL SHOWET: Sylvester Stallone vant prisen for beste mannlige birolle for «Creed» da Golden Globe gikk av stabelen for 73. gang. Men det var døtrene som stjal oppmerksomheten. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Berømt utringning

Husker du for eksempel da Hellen Mirren tok med seg medbrakt alkohol, eller da moren til Ben Affleck ringte ham under rød løper-intervjuet?

Eller da Jennifer Lopez (48) møtte opp i en utringning som tok pusten (og stjal lange blikk) fra flere? Da stjernen skulle dele ut pris sammen med skuespillerkollega Jeremy Renner (46) i 2015, var han mer interessert i J-Los brystparti, enn i å si navnet på vinneren.

- Du har et par kloder («globes») du også, sa Renner idet de åpnet konvolutten.

Publikum så ut til å bli pinlig berørt av situasjonen og et stort gisp hørtes i salen, mens Jennifer Lopez tok det hele med et smil, ifølge Vogue.

STIRRET: Jeremy Renner hadde problemer med å flytte blikket fra Jennifer Lopez. Foto: NTB Scanpix
STIRRET: Jeremy Renner hadde problemer med å flytte blikket fra Jennifer Lopez. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Kom ut av skapet»

Den ellers så private Jodie Foster (55) overrasket alle i 2013, da hun holdt en svært så personlig takketale - der hun kom inn på sin egen legning.

Det gjorde Oscar-vinneren etter å ha innrømmet at hun var litt nervøs for det hun skulle si.

- Jeg skal bare legge det fram, OK? Høyt og stolt, sant? Så jeg kommer til å trenge deres støtte her. Jeg er singel. Ja, jeg er det, jeg er singel. Nei, jeg tuller, men jeg mener at jeg ikke egentlig tuller, men jeg tuller på en måte, sa Foster i talen.

Saken fortsetter nedenfor.

Stjernens personlige og fleipete tone vekket begeistring i salen, og hun fortsatte:

- Jeg håper dere ikke er skuffet over at det ikke blir en «ut av skapet»-tale i kveld, for det gjorde jeg for minst tusen år siden, tilbake i steinalderen, til mine nære venner, familie og kolleger, sa hun, ifølge The Guardian.

UT AV SKAPET: Jodie Foster kom ut av skapet i sin takketale i 2013. Foto: NTB Scanpix
UT AV SKAPET: Jodie Foster kom ut av skapet i sin takketale i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var ruset på scenen

Det ble ingen storslått fest på Jack Nicholson (80) under prisutdelingen i 2003, da han fra scenen, ifølge Express, avslørte at han hadde tatt valium tidligere på kvelden.

Han startet takketalen med å harselere med nesen til prisutdeler Nicole Kidman (50), og det ble en ellers svært så snøvlete og usammenhengende tale.

Rotete takketaler har for øvrig blitt en vane opp gjennom Golden Globe-årene. Ifølge filmbransjenettstedet Hollywood Reporter er utdelingen særlig kjent for å være en fuktig affære, der alkoholen flyter fritt.

Saken fortsetter nedenfor.

GOD TONE: Nicole Kidman og Jack Nicholson vant hver sin pris udner Golden Globe i 2003. Foto: NTB Scanpix
GOD TONE: Nicole Kidman og Jack Nicholson vant hver sin pris udner Golden Globe i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble stoppet

Det ble spekulert kraftig i om den nå avdøde filmdronning Elizabeth Taylor hadde fått i seg litt for mye da hun skulle dele ut pris for beste dramafilm i 2001.

Da Elizabeth skulle lese opp de nominerte var hun nemlig først i ferd med å åpne konvolutten med vinnernavnet.

Heldigvis ble hun stoppet av programleder Dick Clark i siste liten.

FULL: En bedugget Elizabeth Taylor var i ferd med å lese opp navnet på vinneren før hun la frem de nominerte under Golden Globes i 2001. Foto: Reuters/ NTB scanpix
FULL: En bedugget Elizabeth Taylor var i ferd med å lese opp navnet på vinneren før hun la frem de nominerte under Golden Globes i 2001. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

«Sugar tits»

Komiker og skuespiller Ricky Gervais (56) har stått for mange skandaleombruste Golden Globe-opptredener. Han har ledet showet fire ganger, og lot som regel ikke de celebre gjestene slippe unna sleivspark på scenen.

En av Gervais' mest omtalte krumspring i Golden Globe-historien var mot Mel Gibson (61) i 2010. Sistnevnte skal angivelig ha benyttet antisemittiske utsagn da han ble stoppet for fyllekjøring i 2006, og i tillegg kalt politibetjenten «sugar tits». Gibsons karriere ble aldri helt den samme etter opptrinnet, noe Gervais ikke kunne unngå å latterliggjøre under Golden Globes i 2010.

Saken fortsetter nedenfor.

SPØKTE: Golden Globe-programleder Ricky Gervais klarte ikke å holde seg da han skulle introdusere Mel Gibson. Før han forlot scenen spurte han Gibson hva «sugar tits» betyr, som en referanse til en fyllekjøringsepisode i 2006. Video: Reuters Vis mer Vis mer

De to møttes igjen da Gervais introduserte Gibson som neste prisutdeler under utdelingen i 2016. Briten innrømmet at han var nervøs og følte at han skyldte Gibson en unnskyldning - men likevel valgte Gervais å trekke fram Gibsons fyllekjøring nok en gang.

- Jeg elsker å møte Ricky her hvert tredje år, for han minner meg om at jeg trenger en undersøkelse av endetarmen, sa Mel Gibson da han kom på scenen etter Gervais' introduksjon.

Grov spøk

Plutselig vendte Gervais tilbake til mikrofonen og ba om å få stille Gibson et spørsmål. De to sto arm i arm da Gervais lente seg inn mot mikrofonen og sa:

- Det vi alle lurer på er: Hva i helvete betyr egentlig «sugar tits»?

Måpende filmstjerner skjulte latteren så best de kunne mens Gervais demonstrativt tok ølglasset sitt bort fra mikrofonstativet - som for å minne verden om Gibsons fyllekjøring.

Spørsmålet ble straks sensurert på amerikansk fjernsyn grunnet det grove språket.

VAR FREKK IGJEN: Ricky og Mel møttes på scenen under utdelingen i 2016. Foto: NTB Scanpix
VAR FREKK IGJEN: Ricky og Mel møttes på scenen under utdelingen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var på toalettet

Timingen var ikke helt på Renée Zellweger (48) sin side, da hun i 2001 vant prisen for «beste skuespiller i en musikalkomedie».

Hun hadde nemlig tatt turen på toalettet.

Utdeler Hugh Grant (57) annonserte henne som vinner og hadde allerede begynt å takke på 48-åringens vegne da hun hastet opp på scenen.

- Er Renée under bordet? Hun er full mine damer og herrer, sa han før Renée var på plass.

Da hun ankom scenen forklarte «Bridget Jones»-stjernen lattermild at hun måtte fjerne leppestift fra tennene.

MÅTTE FIKSE TENNENE: Renée Zellweger lot Hugh Grant - og «hele» Hollywood i salen - vente mens hun var på toalettet. Foto: Reuters/ NTB scanpix
MÅTTE FIKSE TENNENE: Renée Zellweger lot Hugh Grant - og «hele» Hollywood i salen - vente mens hun var på toalettet. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

- Anal

Da Sofia Vergara (45) i fjor skulle introdusere scenens neste gjester, gikk ikke alt helt som planlagt.

Hun hadde fått i oppdrag å introdusere døtrene til «Rocky»-stjerna Sylvester Stallone, Sophia, Sistine og Scarlet.

Sammen hadde jentene fått tittelen som årets «Miss Golden Globe».

Da Vergara skulle introdusere jentene til scenen, virket det som hun hadde språkvansker. Det resulterte i en spøk som kanskje var litt på kanten for en prisutdeling i beste sendetid.

SPRÅKVANSKER: Alt gikk ikke helt etter planen for Sofia Vergara i fjor. Foto: Paul Drinkwater / NBC via AP / NTB Scanpix
SPRÅKVANSKER: Alt gikk ikke helt etter planen for Sofia Vergara i fjor. Foto: Paul Drinkwater / NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

For fra scenen liret hun nemlig av seg flere vitser som omhandlet rumpa og endetarmsåpningen.

- For Hollywood Foreign Press Association er det en anal tradisjon, sa hun og fortsatte:​

- Jeg mente ikke ... De har en anus tradisjon, proklamerte hun.

Det var nemlig ordet «annual», eller årlig, tv-stjerna forsøkte å si fra scenen

Om noen slår disse pinlige øyeblikkene i år, gjenstår imidlertid å se.​

ÆREFULLT OPPDRAG: Døtrene til Sylvester Stallone, Scarlet, Sophia og Sistine, var alle Miss Golden Globe i forr. Foto: Matt Winkelmeyer / Getty Images for InStyle / AFP / NTB Scanpix
ÆREFULLT OPPDRAG: Døtrene til Sylvester Stallone, Scarlet, Sophia og Sistine, var alle Miss Golden Globe i forr. Foto: Matt Winkelmeyer / Getty Images for InStyle / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Årets Golden Globe Awards vises direkte på TV 2 Livsstil natt til mandag, og sendingen fra den røde løperen begynner klokken 00.55.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte at de må være gærne som spør meg