Her er første smakebit på nye «Twin Peaks»

Den urovekkende stemningen ser ut til å være på plass også i 2017-versjonen av TV-serien. Se video!

SEOGHØR.NO: For mange «Twin Peaks»-fans er det knyttet stor spenning til Showtimes serieoppfølger, som etter planen vil komme på TV i 2017.

I helgen slapp kanalen den første teaseren til serien, og den urovekkende stemningen i klippet lover godt for den nye «Twin Peaks»-innspillingen.

Bare én av skuespillerne fra den originale rollebesetningen er å se i klippet, nærmere bestemt Michael Horse (64) - kjent som politibetjent Hawk.

Ifølge IMDb er han ikke på rollelisten i den nye serien, men i teaseren beskriver han Twin Peaks' innspillingssted på poetisk vis.

- Beliggenhet blir noen ganger til en egen rollefigur. Det er mange hellige steder her oppe (...) Jeg kan ikke helt sette fingeren min på det. Det rører bare ved noe i psyken. Det er nesten som å være i et maleri som beveger seg, sier Horse.

Saken fortsetter under bildene.

BLE HVITHÅRET: Skuespiller Michael Horse, kjent fra «Twin Peaks» som politibetjent Tommy «Hawk» Hill (t.h), er med i den ferske teaseren til Showtimes oppfølger av den prisbelønte kultserien.  Foto: Showtime/ ABC arkiv
BLE HVITHÅRET: Skuespiller Michael Horse, kjent fra «Twin Peaks» som politibetjent Tommy «Hawk» Hill (t.h), er med i den ferske teaseren til Showtimes oppfølger av den prisbelønte kultserien. Foto: Showtime/ ABC arkiv Vis mer

25 år etter at originalserien ble laget, er Michael Horse blitt hvithåret. Lengden på håret, samt øredobben i venstre øre er imidlertid fortsatt intakte.

Også handlingen i «Twin Peaks»-oppfølgeren er lagt 25 år etter handlingen i originalserien, som begynner med drapet på tenåringsjenta Laura Palmer (Sheryl Lee). Spesialagent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) hentes inn fra FBI for å bistå det lokale politiet i etterforskningen, og mystiske ting begynner å skje.

Saken fortsetter under bildet.

OFFER: «Twin Peaks» begynner med at skoleballdronningen Laura Palmer blir funnet død. Skuespiller Sheryl Lee har også en sentral rolle i Showtimes oppfølger.  Foto: LYNCH/FROST PRODUCTIONS
OFFER: «Twin Peaks» begynner med at skoleballdronningen Laura Palmer blir funnet død. Skuespiller Sheryl Lee har også en sentral rolle i Showtimes oppfølger. Foto: LYNCH/FROST PRODUCTIONS Vis mer

Mystiske hint

I teaseren får man også se crewmedlemmer sette opp og avduke det velkjente «velkommen til Twin Peaks»-skiltet. Innbyggertallet, 51 201, er det samme som i introen til originalserien.

Se teaseren øverst i saken!

Mot slutten av klippet får man et glimt av en uklar, hvithåret skikkelse mens Angelo Badalamentis berømte melodi avbrytes av urovekkende støy.

Daily Mail spør seg om dette kan være FBI-agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan). I originalseriens avslutning forsvinner Cooper som kjent inn i den onde Black Lodge, der ingen vet hvordan hans skjebne ender.

Saken fortsetter under bildene.

DALE, ER DET DEG?: Showtimes ferske «Twin Peaks»-teaser viser et uklart glimt av en mystisk skikkelse (t.h). Nå spekuleres det i om skikkelsen hinter om spesialagent Dale Coopers (t.v) tilbakekomst.  Foto: LYNCH/FROST PRODUCTIONS/ Showtime
DALE, ER DET DEG?: Showtimes ferske «Twin Peaks»-teaser viser et uklart glimt av en mystisk skikkelse (t.h). Nå spekuleres det i om skikkelsen hinter om spesialagent Dale Coopers (t.v) tilbakekomst. Foto: LYNCH/FROST PRODUCTIONS/ Showtime Vis mer

UNG STJERNE: Lara Flynn Boyle spilte skolejenta Donna Hayward. Foto: All Over Press
BLE BESATT I TV-SERIEN: Ray Wise spilte Laura Palmers far, Leland. Foto: All Over Press
SJARMERTE ALLE: Mächen Amick spilte den kvinnelige servitøren Shelly Johnson. Foto: All Over Press
HOVEDPERSON: Laura Palmer ble spilt av Sheryl Lee. Foto: All Over Press
ETTERFORSKER: Kyle MacLachlan er fortsatt kjent for sin rolle som FBI-agenten Dale Cooper. Foto: All Over Press
SLO IGJENNOM TIDLIG: James Marshall spilte kjæresten til Donna Hayward, James Hurley. Foto: All Over Press
SPILTE SAMMEN MED VEDKUBBE: Catherine Coulson ble kjent som «The Log Lady», på grunn av sin helt spesielle vedkubbe i TV-serien. Foto: All Over Press
BLE SEX-SYMBOL: Sherilyn fikk mange menn til å gispe takket være sin rolle som den forføreriske jenta Audrey Horne.

I tillegg til Kyle MacLachlan (56) gjør flere av originalseriens skuespillere større eller mindre comeback i oppfølgeren. Ifølge IMDb står «Twin Peaks»-jentene Sheryl Lee (Laura Palmer), Lara Flynn Boyle (Donna Hayward) og Mädchen Amick (Shelly Johnson) alle på rollelisten.

Det er «Twin Peaks»-skaperne David Lynch (69) og Mark Frost (62) som også står bak 2017-versjonen av kultserien. Fredag delte Lynch teaseren på sin egen Twitter-konto, muligens som en slags tidlig julegave til fansen:

Opprinnelig skulle «Twin Peaks»-oppfølgeren, som lover å gi fansen etterlengtede svar, komme på TV i 2016. Se Showtimes annonsering nedenfor:

LES OGSÅ: Slik ser «Love Actually»-stjernene ut i dag