Her er fjorårets slankevinnere

Og slik klarer stjernene å holde vekten nede. Se stor bildespesial!

SLANKEVINNERE: Kelly Osbourne og Jennifer Hudson (til høyre) har rast ned i vekt i år, mens Britney Spears (midten) endelig ser ut til å være tilbake i toppform.  Foto: All Over Press/ Stella Pictures
SLANKEVINNERE: Kelly Osbourne og Jennifer Hudson (til høyre) har rast ned i vekt i år, mens Britney Spears (midten) endelig ser ut til å være tilbake i toppform. Foto: All Over Press/ Stella Pictures Vis mer
Se stor bildespesial nederst i saken!

SEHER.NO: Nå som jul og ferie er et tilbakelagt kapittel i hverdagen, er det gjerne helse, trening og slanking som står i fokus for mange av oss vanlige.

Også i kjendisverdenen øker imidlertid kampen mot kiloene i tråd med høytidene, men mens vi allminnelige gjerne kjemper litt ekstra med kiloene over nyttår, kjemper stjernene i Hollywood mot kiloene og skjønnhetsidealene til enhver tid.

Og flere profilerte personligheter har latt seg «presse» til å legge om kostholdet og matvanene det siste året, noe som har ført til at nettsteder som RadarOnline og People magazine har kåret fjorårets største slankevinnere

Blant de som gikk ned mest i Hollywood i fjor, er stjerner som Jennifer Hudson, John Goodman, Kendra Wilkinson, Britney Spears og Sara Rue.

Den som imidlertid har fått mest oppmerksomhet for sitt vekttap, er realitystjerne og rockedatter Kelly Osbourne (26).

26-åringen raste drastisk ned i vekt gjennom deltagelsen i amerikanske «Skal vi danse»- «Dancing with the stars», og la om både kostholdet og livsstilen sin totalt etter programmet.

Dette resulterte i et vekttap på hele 22 kilo, og realitystjernen sier at hun aldri har vært mer fornøyd med kroppen sin enn hun er nå.

- Jeg kan ikke tro at jeg klarte det og at kroppen min ser så bra ut, har stjernen tidligere uttalt til Shape magazine:

- Jeg har aldri brukt en bikini i hele mitt liv før nå, hele livet mitt har jeg blitt kalt tykk og stygg i pressen.

Det er imidlertid ikke bare unge kvinner som Kelly som forandret livet sitt i året som gikk. Filmlegenden John Goodman (57), kjent fra blant annet «Speed Racer» og «Coyote Ugly», har i alle år vært kjent som en stor mann, men i 2010 bestemte han seg endelig for å ta et grep om helsen, og gikk ned svimlende 45 kilo.

Det var under sin deltagelse i David Lettermans «Late Show» i New York i juni at Goodman viste frem sin nye kropp. Her avslørte han også at han på det meste veide over 180 kilo, og at det er trening og sunnere kosthold som har gjort at han har klart å gå ned i vekt.

Ifølge Goodman trener han opp mot seks ganger i uken og har kuttet ut sukker.

- Før pleide jeg alltid å gå ned rundt 27 kilo på vårparten. Men etterhvert ble savnet etter korn for stort, og da ødela jeg alt sammen. Jeg la på meg alt jeg hadde gått ned, og mer. Men nå trener jeg masse og føler meg helt fantastisk. Jeg har ikke planer om å se ut som Paris Hilton eller noe, men dette kommer til å være en pågående prosess resten av livet,  sa stjernen under showet. 

TV-stjernen Sara Rue (31), som har medvirket i seriene «Popular» og «Less Than Perfect», har lenge vært kjent for sin frodige figur.

I september i fjor vekket hun imidlertid stor oppsikt da hun dukket opp på Entertainment Tonights Emmy-fest med en langt slankere kropp.

TV-stjernen kunne da avsløre at hun har gått ned over 22 kilo det siste året, mye takket være slankemerket Jenny Craig, som hun er talsperson for.

- Nå kan jeg bekymre meg for andre ting enn hva jeg skal ha på meg og hvordan jeg kommer til å se ut. Jeg kan heller bekymre meg for om vi kommer til å rekke frem til et sted i tide, eller når jeg skal stå opp i morgen, har Rue uttalt til People.

Skuespillerinnen og sangerinnen Jennifer Hudson (28) har også fått mye oppmerksomhet for sin nye og slanke ramme de siste månedene.

Skuespillerinnen, som alltid har vært frodig, ble mamma i 2009, og etter fødselen begynte kiloene å rase av. Innen april i år hadde hun gått ned 30 kilo, og nå har Hudson blitt talsperson for organisasjonen WeightWatchers.

- Det er nesten som jeg er en ny person. Men jeg stiller fortsatt spørsmål ved hvordan jeg ønsker å representere meg selv, og hvordan jeg ønsker at folk skal se på meg, har hun tidligere uttalt.

Tidligere Playboy-bunny og Hugh Hefner-kjæreste Kendra Wilkinson (24) er også blant fjorårets store slankevinnere.

Etter at 24-åringen ble mor til lille Hank Baskett IV i desember i fjor, la hun om kostholdet for å gå ned i vekt. I tillegg begynte hun å trene mer regelmessig, blant annet med poledancing.

Dette første tilslutt til at Kendra hadde gått ned 11,5 kilo i løpet av de første åtte ukene etter fødselen, og totalt i fjor gikk hun ned 18 kilo.

-Det er et press ja, men jeg liker å være sunn og føle meg stolt av kroppen min, har hun tidligere uttalt til OK Magazine.

- Jeg har mistet 11,5 kilo, men det handler ikke om vekten. Jeg ser heller på hvordan klær passer igjen, og de har passet mye bedre i det siste.
 
John Goodman er heller ikke den eneste kjendismannen som slanket seg i 2010. Også skuespiller og komiker Drew Carey (52) raste ned i vekt, etter at leger fortalte ham at han hadde svært dårlig helse. 

- Jeg trodde alltid at jeg kom til å dø før jeg ble 60. Min far døde av hjerteinfarkt da han var i 40-årene, har han tidligere uttalt til People.

I et forsøk på å redde livet sitt kuttet «The Price is Right»-stjernen ned på fastfood og begynte å trene, noe som resulterte i et vekttap på 36 kilo.

- Jeg føler at jeg har fått hele livet mitt tilbake. Jeg kan leve til jeg blir hundre nå, har han sagt.

Også «Seinfeld»-stjernen Jason Alexander (51) gikk betraktelig ned i vekt i fjor, etter at han innså at han hadde lagt til seg rollefiguren George Costanzas usunne livsstil.

I likhet med Jennifer Hudson benyttet Alexander seg av Jenny Craig-dietten for å gå ned, noe som resulterte i et vekttap på 13 kilo.

Den britiske komikeren Ricky Gervais (49) har alltid tullet med vekten sin, og har aldri før hatt problemer med å omtale seg selv som «tjukkas». I 2010 bestemte han seg imidlertid for å gå ned i vekt, etter å ha blitt inspirert av kjæresten Jane Fallon. 

Sammen begynte de å spise sunnere og gå regelmessige turer i nabolaget. Det hele endte med et vekttap på 9 kilo for tv-stjernen.

- Nå må jeg slutte å tulle med tjukke folk, noe som er irriterende. Da jeg var feit var det greit, har han tidligere uttalt.


Andre kjendiskvinner som har rast ned i vekt i år, er realitystjernen Kate Gosselin (38), kjent fra «John & Kate Plus 8». TV-stjernen gikk ned over 4,5 kilo på to uker, ved å jogge flere ganger i uken, samt spise sunt. 

35-åringen, som har født hele åtte barn, sier nå at hun er i «sitt livs form», og takker løpingen, samt fettsugingen hun gjennomgikk i 2004, for sin slanke ramme.

Også Kardashian-søstrene Khloe og Kim har lagt om kostholdet i år.

Khloe gikk ned ni kilo ved hjelp av et treningsregime hvor hun trener kondisjon 45 minutter om dagen, fem dager i uken, samt spiser sunnere, mens Kim har trinnet sine velkjente former med syv kilo ved å kutte ut junkfood, spise solide frokoster og trene mer.  

Kim har også avslørt at hun tar sit-ups hver dag for å holde magen stram og flat.  

- Jeg jobber hardt for å holde magen min flat, så jeg er veldig stolt av den. Jeg passer på å ta sit-ups hver eneste dag. Det må jeg. Jeg tar minst 200 sit-ups hver dag. Men jeg løper også mye, og trener med vekter, så det er litt av en kombinasjon, har hun uttalt. 


Tidligere «Baywatch»-babe Nicole Eggert (38) har vært helt ugjenkjennelig de siste årene, etter at hun la på seg kraftig som følge av farens dødsfall

I 2010 var imidlertid blondinen blant kjendisene som deltok i slankeprogrammet «Celebrity Fit Club», hvor hun gikk ned 7 kilo. Skuespillerinnen har også klart å opprettholde matchvekten gjennom trening og et sunnere kosthold. 

Popstjernen Britney Spears (29) har lagt noen tøffe år bak seg, og så endelig ut til å ha funnet tilbake toppformen i 2010.

Spears, som raste opp i vekt etter det mye omtalte sammenbruddet i 2007, har trent beinhardt med en personlig trener, og gjennomfører intense økter, som blant annet inkluderer aerobic, jogging og vektløft, minst tre ganger i uken.  

Det var i 2009 at popstjernen bestemte seg for å legge om livsstilen, og gikk ned 9 kilo. Dette har hun imidlertid klart å opptrettholde i 2010, og ser nå ut til å være i bedre form enn på lenge.  

Det samme gjelder for skuespillerstjernen Drew Barrymore (35). Barrymore raste opp og ned i vekt frem til 2004, da hun slanket seg 9 kilo gjennom trening og ved å kutte ned på karbohydrater og spise mer proteiner. Og i 2010 har klart å opprettholde formen ved å følge sin nye treningsplan.  
Tidligere Spice Girl Melanie Brown (34) har også rast ned i vekt, etter at hun fødte sitt siste barn i 2007. Etter fødselen gikk popstjernen ned 18 kilo ved hjelp av en personlig trener. 

Nå trener Brown 90 minutter seks ganger i uken med sin personlige trener, og driver med alt fra vektløft til yoga.

Dette har resultert i en svært fit kropp, og stjernen har en mage de fleste kvinner bare kan drømme om.  

- Jeg trener én time annenhver dag. Hva jeg gjør kommer an på hvor jeg er. Noen ganger trener jeg til min egen fitness-DVD med venner, og ler av meg selv. Andre ganger løper jeg en time og varierer mellom å spurte og gå. Jeg liker å trene med andre, så det hender vi har militærtrening eller drar på lange gåturer hvis jeg er i Los Angeles, har hun tidligere uttalt til New magazine:

- Jeg tar ikke 600 hver dag. Jeg gjør det på slutten av treningen min og forandrer posisjon for hver tiende situp, så det går ganske raskt. Jeg tar en pause for hver 200. situp. Det er galskap, men jeg liker treningen, uttaler hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - De har årets flotteste kjendiskropper

Se stor bildespesial nedenfor:SLANK: Osbourne er slankere enn noensinne.
VEIDE 180 KILO: På det meste veide John Goodman 180 kilo. I år har han gått ned 45 kilo. Foto: All Over Press/Stella Pictures
NED I VEKT: TV-stjernen Sara Rue gikk ned 22 kilo med Jenny Craig-dietten. Foto: All Over Press/Stella pictures
SLANK ETTER Å HA BLITT MAMMA: Jennnifer Hudson har gått ned 30 kilo det siste året, og er nå talsperson for WeightWatchers. Foto: Stella Pictures
GIKK NED ETTER BABYEN: Kendra Wilkinson gikk ned 11,5 kilo etter fødselen i desember i fjor, og gjennom trening og et sunt kosthold endte det totalte vekttapet på 18 kilo. Foto: Stella Pictures
TODDE HAN SKULLE DØ: Komiker Drew Carey slanket seg etter beskjed fra legene, og gikk ned 36 kilo. Foto: Stella Pictures
SLANKERE: Også tv-stjernen Kate Gosslin gikk ned i vekt i fjor. TV-stjernen begynte å trene mer og gikk ned 4,5 kilo. Foto: Stella Pictures
LA OM KOSTHOLDET: Jason Alexander gikk ned 13 kilo etter å ha lagt om kostholdet og begynt med trening. Foto: Stella Pictures
FORTSATT LEKKER: Drew Barrymore gikk ned 9 kilo i 2004, og i 2010 så hun flottere ut enn noensinne. Her på et bilde fra 2003, og ett fra i fjor. Foto: Stella Pictures
TILBAKE I TOPPFORM: Popstjernen Britney Spears er slankere og tynnere enn på lenge. Popstjernen slanket seg 9 kilo i 2009, og har klart å opprettholde matchvekten. Foto: Stella Pictures/All Over Press
IKKE TJUKKAS LENGER: Komiker Ricky Gervais slanket seg ni kilo i fjor, og synes det er trist at han ikke lenger kan tulle med at han er tjukk. Foto: Stella Pictures
NI KILO: Khloe Kardashian har begynt å trene og spiser mye sunnere, dette resulterte i et vekttap på ni kilo i fjor. Foto: Stella Pictures
FLATERE MAGE: Kim Kardashian har kuttet ut junkfood og spiser nå mer regelmessige måltider. Det synes. Foto: Stella Pictures/All Over Press
NED I VEKT: Tidligere «Baywatch»-babe Nicole Eggert gikk ned syv kilo etter deltagelsen i slankeprogrammet «Celebrity Fit Club». Foto: All Over Press
I KNALLFORM: Melanie Brown er i sit livs form, og har klart å holde vekttapet på 18 kilo fra 2008 ved like. Foto: All Over Press