Her er en som hyller dommerne

Mens leserne og Sugarens mor raser mot dommerne, synes Idol-Eirik at de er tidenes kuleste. Se - og hør - ham hyle entusiastisk av glede!

SEOGHØR.NO: «Idol»-dommerne Kurt Nilsen (34), Tone Damli (25), Gunnar Greve Pettersen (30) og Esben «Dansken» Selvig (34) har denne helgen høstet mye kritikk for deres reaksjoner da stor-favoritten Astrid Smeplass (16) røk ut av delfinalen fredag kveld.

- Akkurat nå er jeg forbanna. Jeg er rett og slett satt ut. Vi ser et klassisk eksempel på at folk tror at favorittene har nok stemmer, fortalte Gunnar Greve til Seoghør.no rett etter «sjokk-exiten».

Også Tone Damli gikk hardt ut mot avstemningsresultatet - og brukte krasse banneord på TV, som hun i ettertid har gått ut og beklaget.

Astrid Sugaren (17) ble stående igjen på scenen mens sjokkbølgen skylte over dommerne og publikum, og utbruddene fra dommerne fikk 17-åringens mor Unn Siri Sugaren til å reagere:

«Som mamma til Astrid Sugaren, må jeg si at jeg er både såret og sjokkert over dommerne i kveldens Idol», skrev hun etter sending i en melding som lå ute på «Idol»s Facebook-side.

Se og Hørs egen Facebook-side har debatten gått heftig for seg, og flere reagerer på oppførselen til firerbanden:

«En må ikkje glømme at dette er unge, sårbare mennesker som har sitt livs opplevelse, å trå varsomt blir ekstra viktig. Dommernes oppgave nå er å være ærlige, men også lojale og støttende til de som går videre», skriver Jeanette, en av debattantene.

«Uprofesjonelt av dommerne. Forferdelig oppførsel av dem alle. De har alle sammen sine favoritter, og det kommer tydelig frem under sending. Trodde det var publikum som skulle stemme frem her. Da får de godta folkets dom, og ikke komme med de forferdelige uttalelsene som de gjorde i går kveld. Overhode ikke akseptabelt», skriver en annen dame.

Da Seoghør.no tok en prat med Idol-Eirik - som har fått knallkritikker av dommerne - etter fredagssendingen var han av en helt annen oppfatning:

- «Idol» som konkurranse har vokst. Det er en artistkonkurranse, og musikere må jo få lov til å være med. Jeg synes det er fantastisk. Det er kult, og dommerne er skikkelig kule i år.

Se hele intervjuet med den energiske «Idol»-deltakeren - og hør hans imponerende skrik - i videoen øverst i saken!