Her er den ekte «Børning»-stjernen

- Rollen til Anders Baasmo Christiansen er basert på mitt liv, fastslår Richard Bugge Andersen.

SEOGHØR.NO: 45-åringen fra Ski er en levende legende i det norske bil- og fartsmiljøet.

Han har vunnet en lang rekke «street legal»- og «street illegal»-løp over mange år. Alle disse løpene har Richard vunnet med «Lillegul», en gul Ford Mustang 1973-modell med over 600 hestekrefter under panseret.

- «Lillegul» klarer 0 til 100 på 2,2 sekunder. Da steiler den både i første og andre gir, forteller Richard til Se og Hør.

RASK BIL, RASK EIER: -Faren min kjøpte «Lillegul» da jeg var fire år. Du kan jo tenke deg hvor tøft det var å ha en bil med sånne linjer og sånn kraft på begynnelsen av 1970-tallet. Den holder seg fint den dag i dag, sier Richard Bugge Andersen.  Foto: Henning Jensen
RASK BIL, RASK EIER: -Faren min kjøpte «Lillegul» da jeg var fire år. Du kan jo tenke deg hvor tøft det var å ha en bil med sånne linjer og sånn kraft på begynnelsen av 1970-tallet. Den holder seg fint den dag i dag, sier Richard Bugge Andersen. Foto: Henning Jensen Vis mer

- Spiller meg

«Lillegul» har en slags hovedrolle i den premiereklare bilrace-komedien «Børning». Den menneskelige hovedrollen tolkes av Anders Baasmo Christiansen (38). På sett og vis spiller han bilens eier.

I Richards øyne er det iallfall ingen tvil:

- I likhet med filmens hovedkarakter, så har jeg vunnet alt som er innen akselerasjonsløp – både «street illegal» (402 meter) og «street legal» (201 meter). Og i likhet med meg, så driver han en butikk som forhandler deler til Ford Mustang, forteller han.

Sønn ble datter

Men mens Richard har en tenåringsønn, er dette faktumet gjort om til at Baasmo Christiansens rollefigur har en en tenåringsdatter.

- Sikkert for øke dramatikken og få med flere jenter, tror Richard.

Anders Baasmo Christiansen medgir at hans «Roy»-karakter trolig ligger tett opp mot Richard Bugge Andersen.

- Det ble dårlig tid til research før innspilling av «Børning». Jeg fikk bare én dag med Richard før vi satte i gang, forteller Anders til Se og Hør.

TØFF TRIO: Richard Bugge Andersen sammen med filmens tre hovedpersoner – Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy (som spiller datteren hans) og «Lillegul».
 Foto: Henning Jensen
TØFF TRIO: Richard Bugge Andersen sammen med filmens tre hovedpersoner – Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy (som spiller datteren hans) og «Lillegul». Foto: Henning Jensen Vis mer

Premiere-sirkus

Den prisbelønnede skuespilleren og Richard ble bedre kjent under innspillingen, som foregikk Norge på langs.

- Jeg var med på hele innspillingen – som stuntsjåfør, statist og rådgiver, forteller Richard Bugge Andersen.

Og i disse dager er han med på lanseringsturnéen, der tre-fire av filmens lynraske biler fraktes med trailer fra den ene premierebyen til den andre.

- I kveld er de andre i Bergen og presenterer filmen og bilene. Jeg har hoppet av et par dager, for å ta igjen for tapte gjøremål i bilbutikken min. Men snart er jeg tilbake i manesjen. Fredag kveld har vi premiere i hjembyen min, Ski. Det blir stor stas, sier Richard, som forteller om enorm respons blant publikum:

- Det har sikkert vært tusen mennesker som har prøvesittet og blitt avbildet i «Lillegul». Vi har opplevd fulle hus og stor stemning. Det er tydelig at Norge har ventet på en skikkelig bilrace-film, sier Richard Bugge Andersen.

«Børning» er nå å se på kinoer over hele landet.

LES OGSÅ: Legger karrieren på is for ektemannen