Her er bildet Mariah ikke vil at du skal se

- Det er overraskende hvor mye de har gjort i etterkant.

POPDRONNING: Mariah Carey sørger alltid for å ha et tipp topp team av stylister og sminkører, men Terry Richardsons fotograferingsstil klarte ikke å fange opp popdivaens glamorøse «look». Her er sangstjernen på et veldedighetsarrangement i New York i mai. Foto: Stella Pictures
POPDRONNING: Mariah Carey sørger alltid for å ha et tipp topp team av stylister og sminkører, men Terry Richardsons fotograferingsstil klarte ikke å fange opp popdivaens glamorøse «look». Her er sangstjernen på et veldedighetsarrangement i New York i mai. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Mariah Carey (44) har de to siste tiårene vært blant musikkbransjens mest glamourøse popstjerner.

Denne sommeren pryder hun forsiden på magasinet Wonderland, fotografert av den kontroversielle stjernefotografen Terry Richardson.

Kjendiser som Miley Cyrus (21) og Jared Leto (42) har flere ganger velvillig latt seg fotografere av Richardson, men det spørs om Mariah er like fornøyd.

Nettstedet Jezebel hevder nemlig å ha fått tak i de uretusjerte bildene av popdivaen, og har lagt ut GIF-animasjoner av «før»- og «etter»-bildene som vitner om en temmelig omfattende retusjeringsjobb.

- Det er overraskende hvor mye de har gjort i etterkant, skrivere nettsiden.
 

Se resten av Mariahs Photoshop-triks hos Jezebel.

FØR OG ETTER: Det er fotograf Terry Richardson som har fått brorparten av kritikken etter at Jezebel.com publiserte slike GIF-animasjoner som viser Mariah Carey i retusjert og uretusjert versjon. Foto: Terry Richardson/Jezebel
FØR OG ETTER: Det er fotograf Terry Richardson som har fått brorparten av kritikken etter at Jezebel.com publiserte slike GIF-animasjoner som viser Mariah Carey i retusjert og uretusjert versjon. Foto: Terry Richardson/Jezebel Vis mer

Ifølge Jezebel er nok Richardsons upolerte fotograferingsstil, med innebygget blitz og lite ekstra fotoutstyr, mye av årsaken til all photoshoppingen.

Både Mariah Careys hudtone, fargen på kjolen og det hvite i øynene er tydelig blitt forsterket, ifølge nettstedet

Men i tillegg har små hudfolder og antydningen til en liten dobbelthake blitt fjernet, og tobarnsmorens midje er strammet inn, låret gjort mer veldefinert og strekkmerker fjernet, skriver Jezebel.

Små, uheldige revner i den trange kjolen er også blitt visket ut, mens «Hero»-sangerens hårmanke er gjort mer fremtredende.

I EKTE VERSJON: Mariah Carey gjorde en flott, uretusjert figur da hun var på lansering i New York i juni.  Foto: Stella Pictures
I EKTE VERSJON: Mariah Carey gjorde en flott, uretusjert figur da hun var på lansering i New York i juni. Foto: Stella Pictures Vis mer

Både Jezebel og Daily Mail skriver at Terry Richardsons vanligvis så friske stil er uegnet for en high fashion-fotoshoot.

Nettstedene mener at bildeavsløringen nok levner ham mindre troverdig som «dokumentarisk» fotograf.

Lekkingen av de uretusjerte bildene har også blåst liv i debatten om retusjerte fotografiers betydning i dagens omfattende skjønnhets- og ungdommelighetshysteri.

Så sent som i slutten av juni var popdivaen innblandet i en annen bilderetusjeringssak.

Da fikk det angivelig kraftig reduserte coveret på hennes nye album, «Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse» kritikk.

LES OGSÅ: Beskyldes for å jukse med feriebildene