Her er årets største kjendisbrudd

Flere norske og internasjonale stjerner gjorde det slutt i 2010.

SLUTT: Flere kjærlighetsbrudd har preget nyhetsbildet det siste året. Deriblant prinsesse Madeleine og Jonas Bergström, Gro Hammerseng og Katja Nyberg, samt Eva Longoria og Tony Parker.  Foto: AP, SCANPIX, All Over Press
SLUTT: Flere kjærlighetsbrudd har preget nyhetsbildet det siste året. Deriblant prinsesse Madeleine og Jonas Bergström, Gro Hammerseng og Katja Nyberg, samt Eva Longoria og Tony Parker. Foto: AP, SCANPIX, All Over Press Vis mer
SEHER.NO:    2010 har vært et år preget av kjærlighetsbrudd, skandaler og turbulens både i Hollywood og her hjemme i Norge.

På den lange listen over stjerner som har endt sine forhold i året som har gått, finner vi store navn som Eva Longoria, Courteney Cox, Christina Aguilera, Liz Hurley, Mel Gibson, Jim Carrey og prinsesse Madeleine av Sverige. Her i Norge har kjente fjes som Gro Hammerseng, Monica Hansen, Pia Haraldsen og Tshawe Baqwa nå blitt single.


Det hele startet allerede i januar, da det ble kjent at Oscar-vinner Charlize Theron hadde endt sitt ni år lange forhold til skuespillerkollega Stuart Townsend .

«Monster»-stjernen skal ha endt forholdet under en ferietur til Mexico fordi hun følte de var mer som «søsken» enn kjærester.

Samme måned ble det kjent at komiker og tv-personlighet Sturla Berg Johansen hadde endt sitt forhold til daværende Se og Hør-journalist Morten Hegseth, ni måneder etter at de to innledet en romanse.

Februar bød imidlertid på langt større skandaler på kjærlighetsfronten. Det turbulente forholdet mellom fotballstjernen Ashley Cole og Girls Aloud-sangerinne og «X Factor»-dommer Cheryl Cole tok slutt, etter nok en dramatisk utroskapsskandale fra Ashleys side.

I midten av februar kunne tabloidavisen The Sun avsløre at Ashley hadde sendt en rekke nakenbilder til glamourmodellen Sonia Wild, samt andre kvinner, og dette fikk Cheryl til å se rødt. De to ble formelt skilt i sommer.

Et annet kjendispar som endte sin romanse i februar i år, var «Cruel Intentions»-skuespiller Ryan Phillippe, som tidligere var gift med Reese Witherspoon, og den australske skuespillerstjernen Abbie Cornish. Bruddet kom i kjølvannet av flere måneder med spekulasjoner om at Phillippe skal ha vært utro mot kjæresten.

Som om disse skapsskandalene ikke var nok, skapte det store overskrifter i Hollywood, da det ble kjent at Oscar-vinner Sandra Bullocks ektemann gjennom fem år, Jesse James, hadde vært utro med fire kvinner, deriblant stripperen Michelle McGee.

Etter skandalen la James seg inn på et behandlingssenter for å få bukt med sine problemer, men dette reddet ikke ekteskapet, som endte i skilsmisse.

Et annet sjokkbrudd i mars var ekteskapet mellom «Titanic»-stjernen Kate Winslet og regissøren Sam Mendes.

Paret, som var gift i syv år, skal i lengre tid ha hatt problemer i forholdet, og kilder hevdet i ettertid at Mendes hadde fortalt kona at én kvinne ikke var nok for ham.

Etter skilsmissen ble Winslet sammen med modellen Louis Dowler, men også dette forholdet tok slutt i november.

«Ghost Whisperer»-skuespiller Jennifer Love Hewitt er også en av dem som ikke har hatt hell med kjærligheten det siste året. I fjor endte hun forlovelsen med Ross McCall, og kort tid etter ble det kjent at hun var blitt sammen med komiker Jamie Kennedy. I mars tok også dette forholdet slutt, etter at de to fant ut at de trivdes best som venner. 

Her hjemme var det også flere kjærlighetsforhold som tok slutt i mars. TV-profil og designer Pia Haraldsen endte sitt forhold til tv-frier Vemund Aarstrand, som hun møtte gjennom TV3-programmet «Pia og Jasmin». Også «Himmelblå»-skuespiller Line Verndal gjennomgikk et kjærlighetsbrudd i mars, da hun og skuespillerkollega Torgeir Reiten endte sitt fem år lange forhold. 

Også sykkelkometen Edvald Boasson Hagen ble singel igjen, etter at forholdet til kjæresten Karoline Borgenes tok slutt. 

April var også en stor bruddmåned i Hollywood, da komistjernen Jim Carrey og modellkjæresten Jenny McCarthy gikk hver til sitt. Det samme gjaldt for Oscar-vinner Halle Berry og hennes modellkjæreste Gabriel Aubry, som har datteren Nahla sammen. 

«Two and a half men»-stjernen Charlie Sheen skapte nok en gang store overskrifter, da hans ekteskap med Brooke Mueller tok slutt. Det hele startet allerede i desember, da de to hadde en voldsom krangel i deres hjem. Det endte tilslutt opp med rehabiliteringstid for kokain-avhengighet for begge to, og en bitter skilsmissestrid.

Vold var også et av de store temaene i bruddet mellom stjerneskuespiller og regissør Mel Gibson og hans 15 år yngre russiske elskerinne Oksana Grigorieva.

Bruddet mellom de to kom etter at Gibson angivelig skal ha angrepet og truet Oksana på livet, og skandalen har ført til en bitter skilsmissestrid mellom de to, som også kjemper om omsorgsretten for datteren Lucia.

Også Sveriges prinsesse Madeleine var blant de store temaene i april, da det ble kjent at hennes forlovede, Jonas Bergström, hadde vært utro med norske Tora Uppstrøm Berg

Det hele endte i enorme overskrifter og stor skandale for det svenske kongehuset, og Madde flyktet tilslutt til New York for å komme unna alle skriveriene.

Her hjemme i Norge var det «Hotel Cæsar»-paret Kim Daniel Sannes og Jannecke Øinæs som endte sitt to år lange forhold. De to har imidlertid klart å holde bruddet på et «vennskapelig» nivå, og fortsatte å jobbe sammen i såpeserien.

Tidligere OL-helt Hans Petter Buraas og «Robinson»-deltager Kathrine Pehrsson endte også sitt forhold, drøye fem måneder etter at de ble sammen.

Madcon-stjernen Tshawe Baqwa har hatt kjempesuksess med artistkarrieren de siste årene, men på kjærlighetsfronten har det ikke gått like bra for den populære musikeren.

I mai kunne Se og Hør avsløre at den åtte måneder lange romansen mellom popstjernen og kjæresten Andriane Skentos hadde tatt slutt.


Brudd ble det også for komiker Jonna Støme og kjæresten Stine Sataslaatten, tre måneder etter at de to møttes og forelsket seg.

I juni var det tidligere «Idol»-deltager Sandra Lyng Haugen som skapte overskrifter, da hun bekreftet at forholdet til den 25 år eldre amerikanske kostholdsguruen David Sandoval hadde tatt slutt, tre måneder etter at de offentliggjorde at de var kjærester. 

Samme måned kunne tidligere «Big Brother»-deltager Carina Dahl, som skal delta i neste års MGP, avsløre at forholdet til realitykollega Anton Granlund var over.

I Hollywood var det tv-stjernen og rockedatter Kelly Osbourne som hadde kjærlighetssorg, etter at hun fant ut at modellforloveden Luke Worall hadde vært utro.

Den bristiske modellen, skuespillerinnen og tv-baben Kelly Brook endte også sitt forhold til den åtte år yngre rugby-stjernen Danny Cipriani.

I juli ble det kjent at tidligere Briskeby-vokalist Lise Karlsnes hadde flyttet tilbake til Norge, etter at forlovelsen med den svenske musikeren Magnus Tingsek hadde tatt slutt.

August førte også med seg forlovelsesbrudd, da tidligere «O.C»-stjerne Rachel Bilson og «Star Wars»-skuespiller Hayden Christensen endte sin romanse.

Her hjemme tok også forholdet mellom skiess Vibeke Skofterud og samboeren Line Nymo Jarnæs slutt, mens håndballstjernene Gro Hammerseng og Katja Nyberg også endte sitt forhold.

«Ungkaren»-programleder Christopher Dons ble også singel igjen, etter at romansen med TVNorge-kollega Eva-Charlotte Stensett endte i brudd.

Brudd ble det også for popstjernen Marit Larsen og musikerkjæresten Thom Hell, som hadde vært sammen i tre år.

Svenske Noomi Rapace har blitt superstjerne takket være rollen som Lisbeth Salander i Millennium-filmene, men på privaten har den tøffe skuespillerinnen ikke hatt like stort hell.

I september ble det kjent at hun og skuespillerektemannen Ola Rapace skulle skilles, og mens Noomi reiste til London for å spille inn film med Jude Law og Robert Downey Jr., holdt Ola seg i Stockholm med parets felles sønn.

Samme måned ble også tidligere «O.C»-stjerne Mischa Barton dumpet av DJ-kjæresten Ali Love, fordi han ikke ønsket å leve i rampelyset med sin skandaleomsuste flamme, mens i Norge tok forholdet mellom fjorårets «X Factor»-vinner Chand Torsvik og Berit Standahl slutt.

Oktober var imidlertid den største bruddmåneden av dem alle i år, og særlig i Hollywood gikk det vilt for seg på kjærlighetsfronten.

Størst overskrifter skapte stjerneparet Courteney Cox og David Arquette, da de bekreftet at de skulle separeres. Arquette gjorde imidlertid ikke ting bedre for seg selv, da han i ettertid gikk ut i et radiointervju og bekreftet at han hadde ligget med en servitrise, og at han og Courteney ikke hadde hatt sex på fire måneder.


Mye frem og tilbake har det også vært for Hollywood-paret Sean Penn og Robin Wright Penn, som har hatt et av-og-på ekteskap de siste årene. I oktober bekreftet imidlertid de to at de skulle skilles.

Et annet par som offentliggjorde skilsmissen sin i oktober, var Miley Cyrus' kjendisforeldre Billy Ray og Tish Cyrus, som hadde vært gift i 17 år. I ettertid har det både blitt hevdet at Tish var utro med rockestjernen Bret Michaels (43), samt at Tish og Billy Ray kom i en kjempekrangel om Mileys oppdragelse.

Blant de yngre parene var det «Gossip Girl»-stjernene Blake Lively og Penn Badgley som gjorde det slutt, samt «Wall Street: Money Never Sleeps»-kollegene Shia LaBeuof og Carey Mulligan.

I tillegg endte filmstjernen Josh Hartnett og den norske modellen Sophia Lie sitt forhold, etter at de i sommer ble observert i Norge sammen.

Brudd ble det også for barskingen Colin Farrell og Alicja Bachleda, som har en ett år gammel sønn sammen, samt for popstjernen Christina Aguilera og ektemannen Jordan Bratman.

Christina og Jordan har så langt holdt tett om årsaken til bruddet mellom dem, men onde tunger hevdet at Christina har vært utro med en rekke kvinner, samt at Jordan opprinnelig nektet popstjernen å separere seg fra ham.

Siden bruddet har Aguilera blitt observert på en rekke dater med «Burlesque»-medarbeider Matt Rutler.

I Norge vekket det oppsikt da humorstjernen Kristian Valen og modellkjæresten Shila Amini endte sitt forhold, drøyt et halvt år etter at det ble kjent at de var blitt sammen. Tidligere «Skal vi danse»-vinner Lene Alexandra Øien ble også singel, etter at det fire uker lange forholdet til håndverkeren Anders Jansen tok slutt.

Lederkandidat i Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide (37) bekreftet også at han var singel igjen i oktober, etter at forholdet til Solveig Engevik tok slutt.

I november kom en av de største bruddbombene i Hollywood i år, da «Frustrerte Fruer»-stjernen Eva Longoria Parker og basketballektemannen Tony Parker bekreftet at de skulle skilles.

Årsaken skal ha vært at Eva fant over 100 tekstmeldinger fra en annen kvinne på ektemannens mobiltelefon. Siden har flere kvinner stått frem og hevdet at Parker har hatt affærer med dem.

Rundt samme tid kunne skuespillerstjernen Rachel Weisz, kjent fra filmer som «The Mummy» og «The Fountain», og regissørektemannen Darren Aronofsky bekrefte at de var separert. Det samme gjaldt også for den norske modellen og «Ja, vi elsker Hollywood»-stjernen Monica Hansen, som endte sin forlovelse med Loren Birdwell for andre gang på seks måneder.

Selv om juleforberedelser har vært hovedfokus for de fleste i desember, har det ikke manket på kjendisbrudd denne måneden heller.

«High School Musical»-paret Vanessa Hudgens og Zac Efron gikk hvert til sitt, etter flere år sammen, mens den britiske modellen og skuespillerinnen Elizabeth Hurley skapte stort oppstyr da hun ble fersket mens hun kysset på cricketstjernen Shane Warne, mens hun angivelig fortsatt var gift med forretningsmannen Arun Nayar.

I ettertid forklarte modellen at hun og Nayar har vært separert i flere måneder, og forholdet til Warne tok slutt kort tid etter at bildene ble tatt.

I forrige uke kom nyheten om at «Dexter»-stjernene Michael C. Hall og Jennifer Carpenter skulle skilles, og rykter ville ha det til at bruddet kom som følge av at Hall hadde vært utro med filmstjernen Julia Stiles.

I ettertid gikk Stiles selv ut og benektet affæren, og forklate at hun «ikke ødela ekteskapet mellom Michael og Jennifer».

Siste uken før jul kom også et norskt kjendisbrudd i fokus, da VG kunne avsløre at tidligere Surferosa-vokalist Mariann Thomassen og snowboardstjernen Daniel Franck hadde gått hver til sitt, to år etter at de ble sammen.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Slutt mellom Mariann og Daniel