KLARE FOR «STJERNEKAMP»: Ti nye musikkstjerner er klare for årets runde av «Stjernekamp». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLARE FOR «STJERNEKAMP»: Ti nye musikkstjerner er klare for årets runde av «Stjernekamp». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

«Stjernekamp»

Her er årets «Stjernekamp»-deltakere

Maria Arredondo (32) kommer tilbake fra mammaperm.

Publisert

MARIENLYST: I dag presenterer NRK årets «Stjernekamp»-deltakere. Nå skal ti mer eller mindre kjente artister bryne seg på hverandre og utfordre seg selv i ulike sjangere, før det står igjen én vinner.

«Stjernekamp» ble etablert i 2012 som en direktesendt sangkonkurranse, og ble raskt en suksess.

Også i år er det Kåre Magnus Bergh som skal lede sendingene fra studio på Fornebu. I ekspertpanelet finner vi Thomas Felberg og Mona B. Riise, som har med seg en ny sjangerekspert og mentor hver gang.

Etablerte

Den eldste artisten i år er Dag Ingebrigtsen (59).

Trønderrockeren fikk sitt gjennombrudd i 1980 i gruppa The Kids med låten «Forelska i lærer'n». Fotballsanger, fest og moro under cowboyhatt og bak mørke briller er varemerket - dessuten er han faren til skihopperen Tommy Ingebrigtsen.

«Stjernekamp» 2018

  • Heine Totland (47)
  • Hilde Louise Asbjørnsen (41)
  • Dag Ingebrigtsen (59)
  • Maria Arredondo (32)
  • Chris Holsten (25)
  • Alexander Pavelich (29)
  • Ella Marie Hætta Isaksen (20)
  • Ulrikke Brandstorp (22)
  • Ole Børud (41)
  • Samantha Gurah (32)

Fire av årets artister har vært etablerte i en årrekke og skulle være godt kjent for folk flest: Heine Totland, Hilde Louise Asbjørnsen, Dag Ingebrigtsen og Maria Arredondo.

Hun giftet seg for tre år siden med sangeren Torstein Sødal. Julaften i fjor fødte hun en sønn. Men nå er hun klar for showbiz og sang igjen.

- Dette blir første gang jeg er borte sønnen min, men jeg er så takknemlig for å få være med på dette. Jeg gruer meg mest til hiphop, da kommer jeg til å føle meg så tantete og lite kul. Sønnen min ler når jeg rapper, forteller Arredondo til Se og Hør.

GLEDER SEG: Maria Arredondo gleder seg til årets «Stjernekamp», her sammen med programleder Kåre Magnus Bergh. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GLEDER SEG: Maria Arredondo gleder seg til årets «Stjernekamp», her sammen med programleder Kåre Magnus Bergh. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

En Børud i år også

Også i år er en fra den kjente, kristne artistfamilien Børud med i «Stjernekamp». Vi snakker om death metal-rockeren Ole Børud. Han er onkel til Lisa Børud, som deltok i fjorårets «Stjernekamp».

Alexander Pavelich var med i fjor, men da som ekspert.

SPENT: Hilde Louise Asbjørnsen er kjent som både jazzsanger, låtskriver, revyartist og tekstforfatter. Nå er hun klar for «Stjernekamp»-scenen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPENT: Hilde Louise Asbjørnsen er kjent som både jazzsanger, låtskriver, revyartist og tekstforfatter. Nå er hun klar for «Stjernekamp»-scenen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Han deltok som gjestedommer og coach i sjangeren EMD. Alexander Pavelich er 29 år og er fra Nordfjordeid på Nord-Vestlandet.

Ella Marie Hætta Isaksen er en samisk musiker fra Tana i Finnmark. For to år siden vant hun Sámi Grand Prix med sin egen sang sang «Louddaearru». Hun er årets yngste deltaker med sin 20 år.

Ulrikke Brandstorp deltok i fjorårets Melodi Grand Prix.

Østfold-jenta deltok med låta «Places», men det var duoen Jowst som vant det året.

LES OGSÅ: Derfor flyttet «Stjernekamp»-Adam til Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer