KAMPKLARE: (Fra venstre) Aleksander Walmann, Benedicte Adrian og Ida Maria er tre av artistene som deltar i årets «Stjernekamp» på NRK. Foto: Dagbladet
KAMPKLARE: (Fra venstre) Aleksander Walmann, Benedicte Adrian og Ida Maria er tre av artistene som deltar i årets «Stjernekamp» på NRK. Foto: Dagbladet Vis mer

«Stjernekamp»:

Her er årets «Stjernekamp»-artister

Over halvparten av årets deltakere har konkurrert i Melodi Grand Prix. 

Publisert

I dag annonserte NRK at disse artistene skal knive om seieren i høstens «Stjernekamp»:

- Dette er noen vanvittige sangere og gøyale navn, sier Mona B. Riise om årets deltakere.

MGP-erfaring

Tre av årets «Stjernekamp»-artister har Melodi Grand Prix-seier i baklomma. Aleksander Walmann er den som sist sto på MGP-scenen, da han i vår forsvarte Norge i Eurovision-finalen i Kiev sammen med Jowst.

En annen som har vunnet MGP er Didrik Solli-Tangen, som i 2010 vant låtkonkurransen med «My Heart Is Yours».

- Jeg har blitt far, det skjer noe med deg. Jeg tør litt mer, sier Didrik Solli Tangen om hvorfor han sa ja til Stjernekamp i år, etter å ha blitt «mast på» av NRK i flere år. Han ble far i fjor.

Benedicte Adrian stakk av med MGP-seieren i 1984, som del av duoen Dollie de Luxe.

Makeda, en av årets yngste «Stjernekamp»-artister, deltok i MGP i 2016, men nådde ikke helt opp. Litt lenger kom Erlend Bratland, som kapret andreplassen året før, med låta «Thunderstruck».

Gaute Ormåsen har deltatt i låtkonkurransen to ganger, i 2010 og 2013.

Seerfavoritt

Kåre Magnus Bergh har vært programleder for «Stjernekamp» siden første sesong traff skjermen i 2012. Han får følge av Mona B. Riise og Thomas Felberg, som er fast musikkekspertpanel i hver episode.

fjor høst var det Knut Anders Sørum som stakk av med seieren, etter å ha møtt Nicoline Berg Kaasin i finalen. Da hadde de danket ut denne gjengen med artistkolleger.

«Stjernekamp» er en av NRKs største seermagneter, og knuste TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» på seertall i fjor høst.

Mediacoms Marianne Massaiu uttalte i september at de to programmene har byttet posisjon siden sistnevnte debuterte på NRK i 2012.

- «Stjernekamp» har bygget seg opp sesong for sesong. De har stjålet seere fra «Skal vi danse» både sending for sending og år for år, og har tatt posisjonen som det største lørdagsprogrammet, slo Massaiu fast.

Disse har vunnet «STjernekamp»

2012: Rita Eriksen

2013: Silya Nymoen

2014: Nora Foss Al-Jabri

2015: Maria Haukaas Mittet

2016: Knut Anders Sørum

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer