«Sommerhytta»:

Her er årets «Sommerhytta»-rivaler

Fire nye duoer er klare for å følge opp fjorårets suksess.

PROMO: Se de første bildene fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer
Publisert

Et av fjorårets aller mest populære seermagneter var TV 2-programmet «Sommerhytta». I fjor var det kjæresteparet Levi Try (23) og Øyunn Krogh (25) som stakk av med seieren, etter en intens hyttekamp mot tre andre par.

Kjæresteparet fikk dermed oppnådd den store hyttedrømmen, mens tre andre par måtte dra tomhendt hjem igjen.

Konseptet går ut på at parene har fått bygge hver sin hytte. Det er imidlertid bare ett par som får lov til å beholde hytta de har bygget, mens de andre legges ut for salg.

Snart er det klart for en ny sesong, der fire par nok en gang skal kjempe side om side for å oppnå den store hyttedrømmen.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta», men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 «Senkveld med Helene og Stian» ser du fredag kl. 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo Vis mer

Hardt arbeid

De travle tvillingene Trude og Trine Rishaug Lium (40) er programmets første tvillingpar. Til daglig bor de langt fra hverandre, men nå skal de altså kjempe sammen om den store hyttedrømmen.

De målbevisste søstrene forteller til Se og Hør at de meldte seg på på ren impuls.

- Det er noe av det tøffeste jeg har vært med på, rent fysisk. Det var hardt arbeid, og vi ble nok veldig tatt på sengen. Vi jobbet veldig hardt, og var innom hele følelsesregisteret, sier Trine, og legger til:

- Vi så nye sider av hverandre. Vi er like sta begge to, der en mener noe, mens den andre mener noe annet.

Trude legger til at de bare har fortalt om deltakelsen til nærmeste familie og venner - som ble både sjokkert og begeistret.

ÅRETS DELTAKERE: Denne gjengen skal snekre og spikre så svette flyr i «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2
ÅRETS DELTAKERE: Denne gjengen skal snekre og spikre så svette flyr i «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Kjempet mot frykten

Tvillingene kan begge meddele at både snekring og hagearbeid blir deres største utfordring. Sistnevnte har imidlertid en helt spesiell årsak. Trude og Trine har nemlig fobi mot meitemark, og er livredde for det slimete krypet.

- Vi har kjempefobi mot mark, så det var en utfordring. Det ble møte med både mark, hoggorm og snok. Vi trodde jo vi skulle dø, forteller Trine, og Trude legger til:

TVILLINGER: Trude og Trine Rishaug Lium er klare for å kjempe om drømmehytta. Foto: Espen Solli/TV 2
TVILLINGER: Trude og Trine Rishaug Lium er klare for å kjempe om drømmehytta. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- Vi er livredde, det er «ille gæli». Jeg må si at jeg gruet meg mest til hagearbeid, jeg var helt hysterisk. Jeg blir utafor. Det er den merkeligste fobien, men det er sånn vi er. Folk sier vi er rare.

SA OPP JOBBEN: «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh sa opp jobben. Slik er livet som arbeidsledig. Video: Øyunn Krogh / Tiktok Vis mer

Oppdaget uante forskjeller

Tvillingparet forteller også at de oppdatert at de var mer ulike enn de selv trodde.

- Jeg vet ikke hvordan de andres samhold er, men vi støter på problemer, og det var sjokkerende. Vi var ikke helt klar over at vi var så ulike, ikke på den måten. Vi har jobbet sammen i mange år, men det var utfordringer der som vi måtte jobbe oss gjennom. Det skal sies at vi er veldig sta begge to, og jeg er litt for ivrig. Trine er ikke så impulsiv, og da kan det oppstå litt krasj, sier Trude.

NY SESONG: Programleder Guri Solberg og eksperter Aina Sollie Steen, Lars Fossum og Finn Schøll er klare for en ny runde av seersuksessen. Foto: Espen Solli/TV 2
NY SESONG: Programleder Guri Solberg og eksperter Aina Sollie Steen, Lars Fossum og Finn Schøll er klare for en ny runde av seersuksessen. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Trine forklarer forskjellen:

- Trude er veldig sosial, mens jeg er mer tilbakeholden. Hun var den som fikset sammenkomster med de andre deltakerne, for det var kjempehyggelige og morsomme par vi var der med, sier hun.

Trude har to døtre på 13 og 19 år. Søsteren har tre barn fra 6-20 år. De tror begge det er blandede følelser for barna å se moren på TV.

- Det skal sies at de er kjempespente, den ene datteren min er jo med i noen episoder. Den yngste er litt flau, men hun er jo tenåring. Hun gruer-gleder seg nok veldig, men det skjønner jeg veldig godt, sier Trude.

Dette er de andre deltakerne:

Christine Kirkhorn (26), eiendomsmekler
Adrian Middelthon (24), bachelor i eiendomsmekling

Bestevennene Christine og Adrian er begge single og bor i Oslo. De beskriver at TV 2 som to med stort konkurranseinstinkt, selv om ingen av dem har noe som helst oppussingserfaring.

LITE ERFARING: Bestevenner Christine og Adrian er klare for kamp, til tross for manglende byggekunnskaper. Foto: Espen Solli/TV 2
LITE ERFARING: Bestevenner Christine og Adrian er klare for kamp, til tross for manglende byggekunnskaper. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Veronica Johansen Rasmussen (26), student
Kurt Rasmussen (48), bokbinder

Far og datter har ulike erfaringer når det kommer til håndverk - Kurt er både praktisk og handy, mens datteren ønsker å bli det. 26-åringen ønsker seg et sted hvor familien kan samles ettersom lillebroren tok over soverommet hennes da hun flyttet til Oslo.

FAR OG DATTER: Veronica og Kurt vil gi familien en samlingsplass. Foto: Espen Solli/TV 2
FAR OG DATTER: Veronica og Kurt vil gi familien en samlingsplass. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Anna Rosenlund Skretteberg (23), jobber i bank og studerer økonomi
Jone Engemoen Hansen (27), butikkselger på Maxbo

SAMBOERE: Jone og Anna har ulik ferdighetsgrad på snekrefronten. Foto: Espen Solli/TV 2
SAMBOERE: Jone og Anna har ulik ferdighetsgrad på snekrefronten. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Kjæresteparet og samboerne har lite erfaring med oppussing og bygging, til tross for at Anna har en far som er veldig handy. Hun styrer stort sett hjemme, og de har begge ambisjon om at Jone skal bli mer praktisk anlagt.

LES OGSÅ: Skal bygge hytte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer