SUPERDUO: Det er Silje (Silya) Nymoen og Kåre Magnus Bergh skal lede MGP-finalen fra Oslo Spektrum i 2016. Her er de sammen med årets MGP-general Jan Fredrik Karlsen og årets artister. Foto: NTB scanpix
SUPERDUO: Det er Silje (Silya) Nymoen og Kåre Magnus Bergh skal lede MGP-finalen fra Oslo Spektrum i 2016. Her er de sammen med årets MGP-general Jan Fredrik Karlsen og årets artister. Foto: NTB scanpixVis mer

Her er årets MGP-artister

Tirsdag ble det kjent hvilke artister som deltar i Melodi Grand Prix 2016.

SEOGHØR.NO: Den 27. februar er det finalefest for Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum ledet av Silje (Silya) Nymoen (38) og Kåre Magnus Bergh (37).

Det er ti bidrag, og for første gang er det musikkmanager Jan Fredrik Karlsen (42) som er MGP-general.

Den tidligere «Idol»-dommeren tok over som sjef etter musikksjef Vivi Stenberg. Før henne var det Per Sundnes som hadde jobben.

– Det er en stor oppgave som er det kult å få muligheten til å gjøre. Dette er drømmejobben, fortalte Karlsen til NRK.no i sommer. 

Se video fra Melodi Grand Prix-lanseringen nedenfor!

 

Ikke mange kjente artister

Tidligere år har kjente artister som Tone Damli, Margaret Berger og Alexandra Joner vært blant deltakerne i Melodi Grand Prix, men Karlsen bekreftet til Dagbladet før deltakerne ble annonsert, at det i år ikke vil være noen særlig kjente fjes.

KLARE FOR MGP: Stage Dolls - her ved vokalist Torstein Flakne er klare for årets Melodi Grand Prix-finale. Her er de i TV 2-programmet «Allsang på grensen» i 2013. Foto: Se og Hør
KLARE FOR MGP: Stage Dolls - her ved vokalist Torstein Flakne er klare for årets Melodi Grand Prix-finale. Her er de i TV 2-programmet «Allsang på grensen» i 2013. Foto: Se og Hør Vis mer

- Det har utpekt seg en slags vei gjennom prosessen, og det er veldig få kjente artister som er med. Det er ikke nødvendigvis et bevisst valg, men vi har tatt utgangspunkt i hva som har kommet inn til oss.

- Det er mange spennende artister som har gjort en del ting, men som mange kanskje har glemt, røpet den nye MGP-generalen til avisen. 

Her er finalelisten:

Suite 16 - «Anna Lee»

Stine Hola Ulla - «Traces»

Stage Dolls - «Into the fire»

Elouiz - «History»

Freddy Kalas - «Happy rush»

Makeda - «Stand up»

Pegasus - «Anyway»

Laila Samuels - «Afterglow»

Hungry hearts ftr. Lisa Dilla - «Laika»

Agnete Johnsen - «Icebreaker»

LES OGSÅ: Thea vant MGP junior