«Jakten på kjærligheten»:

Her er årets «Jakten på kjærligheten»-bønder

Første homofile bonde på ti år er klar for tv-dating.

BONDEROMANTIKK: Disse seks bøndene søker kjærligheten på TV. Foran er programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Espen Solli / TV 2
BONDEROMANTIKK: Disse seks bøndene søker kjærligheten på TV. Foran er programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 følger suksessoppskriften nok en gang, og skal straks i gang med en ny sesong av «Jakten på kjærligheten». En skulle kanskje tro at det snart var tomt for single bønder rund om i det ganske land, men den gang ei.

Også i år har seks håpefulle blitt plukket ut til å være med, og nå søker de friere.

Programmet har altså ikke premiere riktig ennå, men deltakerne offentliggjøres nå. I år har programmet også valgt å ha med en homofil bonde, noe de ikke har gjort på hele ti år.

Dette er årets «Jakten»-bønder:

Odd Arne Svaet (49)

Fra: Gausdal, Oppland
Gårdsdrift: Gammeldags gårdsdrift, selvberget.
Utdannet sykepleier.
Barn: Ingen.

BARNDOMSDRØM: Odd Arne Svaet kjøpte gården sin for halvannet år siden, og oppfylte med det en barndomsdrøm om å drive gård. Han ser etter en å dele livet med. Foto: Espen Solli / TV 2
BARNDOMSDRØM: Odd Arne Svaet kjøpte gården sin for halvannet år siden, og oppfylte med det en barndomsdrøm om å drive gård. Han ser etter en å dele livet med. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Svaet er den første homofile bonden til å være med i «Jakten på kjærligheten» på ti år. Han ser etter en han kan dele livet med, om det så er hverdag, ferier, gleder eller sorg.

Det indre teller stort, men han har ikke lagt skjul på at det går fint om en høy, maskulin mann med skjeggstubber sender inn brev.

49-åringen kjøpte gården han nå bor på for halvannet år siden. Det har vært en barndomsdrøm for ham å drive gård, og han lever derfor godt nå. Av andre interesser har han skriving, og han har opplyst overfor TV 2 at han liker å skrive både dikt og skildringer.

Til Se og Hør sier Svaet at han føler seg heldig som får være med, og 49-åringen har på følelsen at det vil komme noe godt ut av deltakelsen i programmet.

- Det at jeg er homofil er noe jeg presenterer med stolthet, og jeg vil vise at det ikke er farlig å vise offentlig at man søker en kjæreste. Ingen kan hindre kjærligheten, og jeg er glad for å få sjansen til å nå ut til et bredere «publikum», sier han entusiastisk.

Svaet har tidligere prøvd å finne lykken på nett, uten noe særlig hell. At man i en setting som «Jakten på kjærligheten» heller møtes ansikt til ansikt - framfor å sende meldinger fram og tilbake - tror han gjør søken etter kjæreste noe lettere.

SAVNER NÆRHET: Bonden fra Oppland utelukker ikke at det blir kyssing foran TV-kameraene. Foto: Espen Solli / TV 2
SAVNER NÆRHET: Bonden fra Oppland utelukker ikke at det blir kyssing foran TV-kameraene. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Bonden fra Oppland beskriver seg selv som en empatisk mann som tar hensyn til andres følelser, og han er ikke redd for å vise følelser foran TV-kameraene.

- Jeg er 49 år, og vil ha et forhold som forhåpentligvis varer livet ut. Jeg er kosete og romantisk, og særlig nærhet er et enormt savn. Så om det føles riktig, kommer det absolutt til å bli litt kyssing foran kameraene, humrer han.

- Homofile kan også kysse på TV, legger Svaet til.

Inger Lund (27)

Fra: Båstad, Østfold.
Gårdsbruk: Skog, leier bort åkermark.
Jobb: Reiselivskoordinator.
Barn: Ingen.

HANDYMAN: Inger Lund ser etter en som kan måke snø, hogge ved og hjelpe til med andre gjøremål på gården. Foto: Espen Solli / TV 2
HANDYMAN: Inger Lund ser etter en som kan måke snø, hogge ved og hjelpe til med andre gjøremål på gården. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Denne 27-åringen flyttet nylig inn på familiegården etter å ha tilbrakt flere år i Oslo. Gården har gått i arv etter at hennes mor døde da hun var bare tre dager etter at hun ble født. Lund er nå klar for å dele tilværelsen på 1700-tallsgården med en mann.

Lund beskriver seg som ukomplisert å være sammen med, og skygger gjerne unna drama.

Hun ser etter en handyman som må kunne måke snø, hogge ved og som kan hjelpe til med andre gjøremål på gården. Han må dessuten være omtenksom og familiekjær. I likhet med ovennevnte Svaet, ser hun for seg en mann med skjegg.

Randi Johanne Skjerve (28)

Fra: Levanger, Trøndelag.
Gård: Gris og ammekyr.
Yrke: Bonde og lærer.
Barn: Ingen.

LÆRER: Randi Johanne Skjerve overtok familiegården for ett år siden, men hun jobber også som realfagslærer på en videregående skole. Foto: Espen Solli / TV 2
LÆRER: Randi Johanne Skjerve overtok familiegården for ett år siden, men hun jobber også som realfagslærer på en videregående skole. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

For et år siden overtok 28-åringen familiegården sin. Den har derimot ikke fått fullt fokus riktig ennå, for Skjerve jobber også som realfagslærer på en videregående skole i nærheten.

Hun ønsker seg en mann med store doser selvironi og humor, som gjerne kan være like munnrapp som handy. På sikt ser hun også for seg å stifte familie, så det er et klart krav at en framtidig mann må ville ha barn.

En potensiell frier bør være klar over at hun er et konkurransemenneske, og at hun driver med volleyball på fritida. Hun er også opptatt av at det skal være pent rundt henne. Derfor er deler av fjøset malt i lilla.

Atle Kristiansen (37)

Fra: Heradsbygd, Elverum, Hedmark.
Gårdsdrift: Hesteavl.
Jobb: Bonde og miljøarbeider.
Barn: Ingen.

STORT HJERTE: Atle Kristiansen ser for seg barn og egen familie i framtida. Foto: Espen Solli / TV 2
STORT HJERTE: Atle Kristiansen ser for seg barn og egen familie i framtida. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

I likhet med flere av de ovennevnte bøndene, har denne 37-åringen nylig tatt over familiegården. Han driver med avl av travhester, men planen på sikt er å få flere staller og treningsbaner på plass. Han er med andre ord handy, samtidig som han liker fart, spenning og jakt.

I framtida ser han for seg barn og egen familie. Han har et stort hjerte, og er villig til å gi en kommende kjæreste omsorg og kjærlighet.

Han søker ei blid og aktiv dame, som er oppegående og sprudlende. En lidenskap for hest er heller ikke å forakte. Han kan til og med friste med egen bås i stallen, dersom den perfekte frier har hest fra før.

Andreas Bolset (32)

Fra: Skei i Jølster, Sogn og Fjordane
Drift: Melkeproduksjon, robotfjøs.
Jobb: Bonde.
Barn: Ingen.

FAMILIEKLAR: Andreas Bolset søker en dame som er klar for å stifte familie. Foto: Espen Solli / TV 2
FAMILIEKLAR: Andreas Bolset søker en dame som er klar for å stifte familie. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Ser du etter en bonde som har vunnet flere mesterskap i hesteskogolf, er dette mannen for deg. Bolset er den 16. generasjonen som driver gården, og jobber med faget sitt på heltid. Interiør er derimot ikke hans sterkeste side, og huset han bor i er delvis i samme stil som da faren bygde det.

Han kan friste med en endring om riktig dame flytter inn, da han gjerne vil være to om å pusse opp og bestemme hvordan det resterende skal bli. Han søker ei dame som er klar for barn, som han kan prate med alt om og som han kan dele sin friluftsinteresse med.

32-åringen beskriver seg som rolig, ekte, varm og fin. «Rett og slett en bra fyr».

André Johansen (23)

Fra: Målselv, Troms.
Drift: Familiegården.
Jobb: Bonde.
Barn: Ingen.

ÅRETS YNGSTE: André Johansen er årets yngste bonde. Han ser etter ei eventyrlysten jente. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅRETS YNGSTE: André Johansen er årets yngste bonde. Han ser etter ei eventyrlysten jente. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Årets yngste bonde solgte snøscooteren sin for å få råd til gården. Han er oppvokst med «Jakten» på tv, og hadde derfor en klar drøm om å være med i programmet da han tok over gården.

Han ser etter ei eventyrlysten jente han kan dele livet med, og mener på ingen måte at han er for ung til å være med.

- Det er bedre å finne den rette tidlig - så får man flere år sammen, sier han.

Han er på sikt klar for familie, men ser nå etter en bestevenn, turkamerat og kjæreste.

LES OGSÅ: Tatt på senga av overskriftene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer