Her er årets Jakten-bønder

- De utgjør en flott bukett, sier programleder Katarina Flatland.

JAKTER PÅ KJÆRLIGHETEN: Katarina Flatland gleder seg til å lede en ny runde av «Jakten på kjærligheten». Her er hun med årets bønder. Foto: Morten Eik, Se og Hør
JAKTER PÅ KJÆRLIGHETEN: Katarina Flatland gleder seg til å lede en ny runde av «Jakten på kjærligheten». Her er hun med årets bønder. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: - Jeg er strålende fornøyd med årets Jakten-bønder. I år har vi blant annet med en rakfiskbonde fra Valdres og en kvinnelig sauebonde som bor vakkert til ved fjellveggen på Hardangervidda.

- De seks bøndene er varierte i personlighet og fra ulike deler av landet. Sammen utgjør de en flott bukett. Felles for dem alle er at de er villige til å gi alt for kjærligheten, og at de virkelig ønsker av hele sitt hjerte å finne en å dele livet med, sier Katarina Flatland, programleder i Jakten på kjærligheten.

Som i forrige sesong er det bare én kvinnelig bonde med denne sesongen.

- Hovedgrunnen er rett og slett at det er flest mannlige single bønder som søker om å få være med i Jakten på kjærligheten. Det finnes tydeligvis flere menn som er single bønder enn kvinner. Det er viktig at vi finner den rette variasjonen i sammensetningen av bønder, og at de virkelig har fokus på å finne den store kjærligheten, uansett kjønn, forteller Flatland.

Programlederen har imidlertid erfart at kvinner er veldig flinke til å skrive frierbrev til de mannlige bøndene i Jakten på kjærligheten.

-  Det er færre menn som tørr å skrive frierbrev til våre kvinnelige bønder. Så herved går utfordringen ut til norske kjekke menn i passende alder som vil bli kjent med flotte og morsomme Arnhild, sier Flatland.
 
Produksjonen er allerede godt i gang med filming, og har filmet portretter av bøndene hjemme på gårdene. Et eget portrettprogram der vi får bli kjent med årets bønder kommer på TV 2 i mai, og allerede da kan frierne sende sine frierbrev.

Av de seks bøndene som presenteres, er det de fire bøndene som får flest frierbrev som vi får følge i sesong 13 av Jakten på kjærligheten på TV 2 til høsten.


Her er høstens bønder i Jakten på kjærligheten:

Navn: Erlend Haugland
Alder: 33
Bosted: Haugland i Bryne
Gårdsdrift: Sau og slaktekylling

Erlend er en sprudlende, sosial og livsglad person med en stor omgangskrets. Han ler mye, og er drevet av sitt positive syn på livet. På gården driver Erlend med sau, slaktekylling og gressproduksjon, men er svært åpen for at hun som ønsker seg det gode liv på Haugland også kan starte opp noe eget. Erlend har en sønn på 8 år og farsrollen er noe som betyr veldig mye for ham. Nå mangler bare den rette dama å dele livet med.


Navn: Sondre Stubrud
Alder: 29
Bosted: Øyer i Gudbrandsdalen
Type drift: Melkekyr, sau og gressproduksjon

Sondre er en blid, utadvendt og omgjengelig bonde, med lidenskap for faget, naturen og ikke minst langrenn. Som bonde beskriver Sondre seg selv som både pasjonert og rasjonell, han elsker dyra sine, men sier at de er kommet hit fordi de har en jobb å gjøre, og sånn er det. Men de får usedvanlig mye kos på veien og Sondre kunne aldri tenke seg å ha det på noen annen måte. Sondre tok over gården for et par år siden, men har allerede rukket å bygge et stort fjøs og gjenoppta melkekuproduksjonen på gården. Sondre håper på mange brev og at den rette skal skrive til ham.


Navn: Arnhild Lillemoen Nedrestøl
Alder: 35
Bosted: Skurdalen i Geilo
Gårdsdrift: Sauebonde

Arnhild er ei skikkelig godjente hvor latteren alltid sitter løst, og hun elsker å snakke med folk. Alle i Skurdalen vet hvem den blide jenta fra Nedrestøl er. Arnhild er en ekte livsnyter, og etter en lang dag i fjøset står hun gjerne på kjøkkenet med gode venner og lager det hun kaller hverdagsgourmet. Og champagnen er aldri langt unna. Gården ligger i Skurdalen ved Geilo, helt inntil Hardangervidda, så nært fjellet som du kan komme. En liten svipptur med snøscooter så er du på toppen av fjellet, der Arnhild har en seter. Hit vil Arnhild ta med mannen hun drømmer om å møte i Jakten på kjærligheten.


Navn: Axel Tobias Sanderud
Alder: 43
Bosted: Singsås
Gårdsdrift: Driver med ammekyr, skog og lakseturisme

Axel Tobias er en positiv og omgjengelig bonde. Han bor på Bogen søndre gård i Singsås. Her driver han med ammekyr, skog og lakseturisme. Axel Tobias vokste opp i Trondheim, men allerede som liten gutt hadde han en stor drøm om å bli bonde. Drømmen ble virkelighet da han som 16-åring kjøpte gård. Siden den gang har han restaurert alle husene på gården, og turister fra hele verden kommer for å fiske hos han i lakseelven, som renner rett nedenfor gården. Nå nyter han livet på gården sammen med hundene Sara og Rambo, og sønnen på 12 år, som bor hos han annenhver uke. Men livet på gården er ikke komplett før han har en dame ved sin side.


Navn: Audun Øygaard
Alder: 40
Bosted: Lomen, Valdres
Gårdsdrift: Rakfisk
 
Audun bor i idylliske Valdres, der han driver oppdrett og produksjon av rakfisk på heltid i familiebedriften. Audun er fjerde generasjon på familiegården og har stor kjærlighet til yrket og ikke minst plassen han bor på. Han er en aktiv kar som spiller fotball, går langrenn og padler kano. Han brygger også eget øl på gården sammen med vennegjengen. Når dagens arbeid er unnagjort tar han ofte turen opp på setra og nyter stillheten og naturen, og leser en god bok. Audun setter familien, venner og hunden Ludo høyt. Nå er han klar for å ta imot den jenta han kan dele sin kjærlighet med på gården.

Navn: Martin Vaagsæter

Alder: 22

Bosted: Stranda

Gårdsdrift: Storfe og gris.

Martin er en svært driftig ung bonde med stort ansvar på gården for mange dyr. Han bestemte seg alt da han var liten gutt at det var bonde han ville bli, selv om han ikke hadde odel på gården. Han sier selv at da han var seks år og oppdaget at han ikke hadde odel på gården, ble han så skuffet at han gråt seg til odelsretten. Nå lever og ånder Martin for gården sin, som ligger midt i Sunnmørsalpene med et steinkast til Geiranger og i bunnen av spektakulære Strandafjellet. Martin bruker så mye tid på gården at han ikke har hatt tid til å finne seg en kjæreste. Nå vil han sette av tid for å finne den store kjærligheten.

LES OGSÅ: Bestevennen gjorde Tom Stiansen frisk