STAKK AV MED SEIEREN: Marius Samuelsen (i forkant) har all grunn til å juble i dag – for kort tid siden stakk han nemlig av med seieren i årets "Idol"-sesong. Foto: TV 2
STAKK AV MED SEIEREN: Marius Samuelsen (i forkant) har all grunn til å juble i dag – for kort tid siden stakk han nemlig av med seieren i årets "Idol"-sesong. Foto: TV 2Vis mer

Her er årets «Idol»-vinner

Marius Samuelsen kunne juble av lykke etter å ha blitt utropt til Norges nye popstjerne.

SEOGHØR.NO: Fredag kveld ble det endelig avgjort hvem av årets to siste finalister som gikk helt til topps i TV 2s sangkonkurranse «Idol».

Norah Benatia (19) og Marius Samuelsen (18) knivet mot hverandre i årets «Idol»-finale, foran en fullsatt sal på H3 Arena på Fornebu.

På finalekvelden fremførte de to sangfuglene tre låter hver; Norah imponerte med Blackstreets «No Diggity», Bruno Mars' «Uptown Funk» og sin egen singel «Stay». Marius valgte å bruke anledningen til å synge to egenskrevne låter og Kaizers «Hjerteknuser».

Til slutt var det Marius som halte i land seieren, og ble kåret til Norges nye Idol 2016.

Det 18 år gamle talentet har vært en publikumsfavoritt siden hans første auditionen ble sendt på TV tidligere i år, men dét betyr ikke at han tok førsteplassen for gitt.

– Det er helt utrolig, og vanskelig å beskrive. Det er så mange tanker som svirrer igjennom hodet mitt akkurat nå. Dette er forhåpentligvis bare et steg på veien. Nå skal jeg forsøke å lande så godt jeg kan!, sier Marius til Seoghør.no om seieren.

Saken fortsetter under bildet.

KJEMPET MOT HVERANDRE: «Idol»-finalistene Marius Samuelsen og Norah Benatia. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
KJEMPET MOT HVERANDRE: «Idol»-finalistene Marius Samuelsen og Norah Benatia. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Dommer-yndlinger

At spenningen var stor under årets «Idol»-finale er kanskje ikke så rart. Både Norah Benatia og Marius Samuelsen har nemlig høstet mange lovord fra årets «Idol»-dommere i løpet av konkurransen.

- Det ryker av taket på Fornebu i dag! Det er noe av det råeste jeg har sett på denne scenen! sa Gunnar Greve om Marius' opptreden i midten av april, ifølge TV 2.

- Du er helt rå! Du ser ut som en million dollar og du synger som en million dollar. Du burde vært banksjef, sa Øyvind «Vinni» Sauvik om Norahs innsats i samme program.

Overfor Seoghør.no har begge de to finalistene understreket hvor mye en seier i «Idol» ville betydd for dem.

Saken fortsetter under bildet.

SKRYT FRA DOMMERNE: Vinni, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh har latt seg begeistre av årets «Idol»-finalister.  Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
SKRYT FRA DOMMERNE: Vinni, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh har latt seg begeistre av årets «Idol»-finalister. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

- Selvrealisering og mestringsfølelse ut av en annen verden, og gevinst av hardt arbeid gjennom flere år. Og så vil det jo forhåpentligvis åpne nye og spennende dører i musikkverdenen, sa Marius en drøy uke før finalen.

- Jeg hadde vært veldig stolt, for nivået har vært så høyt i år. Også ville det ha vært en kul start på karrieren, fortalte Norah.

Taklet presset med dans

Uken før årets spennende «Idol»-finale, fortalte de to finalistene hvordan de takler nervene før de skal på scenen.

Marius røpet overfor Seoghør.no at han pleier å ha et lite «danserituale» i forkant:

- Før jeg går på scenen danser jeg som regel backstage. Ikke det at jeg er noen danseløve, men jeg prøver å riste av meg litt nerver og adrenalin, fortalte Marius.

Saken fortsetter under bildet.

ELDST I FINALEN: Norah Benatia på 19 år kjempet mot 18 år gamle Marius Samuelsen. Her er hun på scenen under årets tredje semifinale. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
ELDST I FINALEN: Norah Benatia på 19 år kjempet mot 18 år gamle Marius Samuelsen. Her er hun på scenen under årets tredje semifinale. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

19 år gamle Norah, som faktisk har vært den eldste av årets ti «Idol»-finalister, avslørte at hun gjerne babler om tilfeldige temaer før hun skal i ilden.

- Jeg prøver å snakke om helt random ting for å slippe å tenke på nervene, puster med magen, og danser litt. Og jeg syns det er spennende å stikke hodet gjennom sceneforhenget og å høre salen bli stappfull, da får jeg litt ekstra adrenalin, røpet Norah til Seoghør.no.

«Gammel» finalist i «Idol»

I årets aller siste semifinale, fredag 27. mai, var det Ola Børde Reistad som røk ut. 17-åringen fra Gausdal har tidligere fortalt hva deltakelsen i «Idol» har ført med seg:

- Det er utrolig gøy å bli gjenkjent, spesielt i hjembygda og i Lillehammer. Og jeg er blitt gjenkjent i Oslo også. Folk stopper og snakker. Det er utrolig koselig, så det er det bare å fortsette med, sa Ola til Seoghør.no i april.

Saken fortsetter under bildet.

I TOPP TRE: Ola Børde Reistad (t.v) var den siste finalisten som røk ut før Norah Benatia og Marius Samuelsen møttes i «Idol»-finalen.  Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
I TOPP TRE: Ola Børde Reistad (t.v) var den siste finalisten som røk ut før Norah Benatia og Marius Samuelsen møttes i «Idol»-finalen. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Norah Benatia, som til vanlig bor i Montpellier i Frankrike, har sagt til Seoghør.no at det føltes rart å være den eldste «Idol»-finalisten i en alder av 19 år.

- Det føles litt rart å være den eldste. Det var jo andre som var mye eldre, eller ikke mye eldre, men som var 22-23 som var med i programmet. Og så, ja, ender jeg opp som eldst, og det var også ganske uventet. Men det er greit, det er ikke noe problem, sa Norah til Seoghør.no for et par måneder siden.

Årets aller yngste «Idol»-finalist, Ingeborg Fosse (16), røk ut av sangkonkurransen 29. april, fem uker før finalen.

LES OGSÅ: Laura (13) sjokkerte millioner av TV-seere