<strong>NYE DELTAKERE:</strong> Tina Camilla Kikut, Bjørn-Harald Larsen Sønsthagen, Johnny Andresen, Marina Skjøberg Nordås, Linn Pfister og Kristoffer Grinde er de som skal være med i årets sesong av «Gift ved første blikk». Foto: TVNorge
NYE DELTAKERE: Tina Camilla Kikut, Bjørn-Harald Larsen Sønsthagen, Johnny Andresen, Marina Skjøberg Nordås, Linn Pfister og Kristoffer Grinde er de som skal være med i årets sesong av «Gift ved første blikk». Foto: TVNorge Vis mer

«Gift ved første blikk»:

Her er årets «Gift ved første blikk»-deltakere

Tre nye par håper kjærligheten vil blomstre.

Publisert
Sist oppdatert

I 2014 ble Norge introdusert for et nytt realitykonsept, der tre par blir satt sammen basert på personlighet ved hjelp av et ekspertteam, og «Gift ved første blikk» har siden den gang rullet over skjermene på TVNorge.

I fem uker lever tre ektepar, som møter hverandre for først gang på bryllupsdagen, sammen som mann og kone - i håp om at kjærligheten vil blomstre.

<strong>EKSPERTER:</strong> Jens Andreas Huseby, Lene Pettersen, Catrin Sagen og Per-Magnus Thompson utgjør ekspertpanelet som matcher parene sammen. Foto: TVNorge
EKSPERTER: Jens Andreas Huseby, Lene Pettersen, Catrin Sagen og Per-Magnus Thompson utgjør ekspertpanelet som matcher parene sammen. Foto: TVNorge Vis mer

Ekspertpanelet som matcher parene består av to psykologer, en sosialantropolog og en atferdsbiolog. Disse har hatt i oppgave å sette sammen de ulike parene, basert på blant annet personlighetstester og dybdeintervjuer.

Mandag braker den sjette sesongen av det populære ekteskapseksperimentet løs, og nå kan Se og Hør røpe hvilke seks deltakere som skal gå til alters i år.

«Gift ved første blikk» har premiere på TVNorge klokka 20.30, og er også tilgjengelig på Dplay.

Linn Pfister (30), Fredrikstad:

Til Se og Hør forteller Linn Pfister, en pratsom og sosial vernepleier fra Fredrikstad, at deltakelsen kommer som en konsekvens av mye dating som ikke har gått helt etter planen.

- Helt ærlig, etter mye dårlig datingerfaring der jeg føler jeg har gått i samme felle med dårlige menn, så ble det en kveld der jeg var litt sliten og drakk rødvin og tenkte «why not?».

<strong>GIFT:</strong> Linn Pfister og Kristoffer Grinde er ett av parene som har giftet seg i programmet. Foto: TVNorge
GIFT: Linn Pfister og Kristoffer Grinde er ett av parene som har giftet seg i programmet. Foto: TVNorge Vis mer

- Hvordan blir det å se deg selv på tv?

- Jeg visste at TV-biten var en del av det, men det var ikke derfor jeg meldte meg på. Jeg grugleder meg litt til det. Gleder meg veldig til å se hva som skjer og hvordan det er klippet, men ikke til å se meg selv, forteller den sprudlende 30-åringen.

Pfisters familie og venner har, i likhet med henne selv, tatt deltakelsen med knusende ro, og 30-åringen har kun fått positive tilbakemeldinger i forkant av programmet.

- Jeg får bare høre hele tiden at det er tøft. At det bare er én som kan gjøre dette, og at det er typisk meg. Mamma er kanskje den som har vært mest skeptisk, men hun sier det er tøft at jeg tør. Jeg har ikke fått noen negative kommentarer, sier hun.

MILJØ: Da Magnus flyttet hjem til Lars Kristian var det spesielt én ting de ikke var helt like på. Vis mer

- Hva tenkte du da du så den nye partneren din for første gang?

- Det første jeg la merke til var en blå dress. Så hørte jeg ham si noe, og da skjønte jeg at vi hadde lik humor. Jeg var veldig overrasket, og han hadde et fint smil og fine øyne.

- Hvis du ser på statistikken over tidligere par, hva tenker du om fremtiden?

- Statistikken ligger jo der, og jeg visste ikke hva jeg gikk til. Det er jo fem uker med gode og dårlige sider der du skal bli forelsket foran kameraet, det er en tøff jobb. Men jeg hadde definitivt gjort det igjen. Man går liksom «all in». Enten fungerer det, eller så gjør det ikke det, men hva har man å tape?

At det er krevende å vise kjærlighetslivet sitt på TV er kanskje ikke så overraskende, og det er lett å glemme at kameraene er til stede til enhver tid.

- Det finnes mange kleine scener. Det er mye forventninger til deg, og det er ikke regissert. Vi gjør det vi føler er naturlig når det blir spilt inn, og glemmer at kameraene er der. Plutselig tenker du «pokker, det skulle ikke vært med». Kameraene er rundt deg konstant, sier 30-åringen, og legger til:

-Jeg meldte meg ikke på for å komme på tv, men for å finne kjærligheten.

Kristoffer Grinde (31), Våler i Østfold:

30-åringen har giftet seg med Kristoffer Grinde, som jobber som båtmekaniker. Han, i likhet med sin nye kone, er spent på hvordan han vil bli framstilt på tv.

- Gleder du deg til å se deg selv på tv?

- Overraskende nok, ja. Jeg er spent på hvordan jeg blir framstilt og hvordan vennene mine kommer til å se på meg etter dette.

- Hvorfor meldte du deg på?

- Jeg er bare dritlei av å være singel, og har ikke fått det til på egen hånd.

31-åringens venner og familie er også utelukkende positive til deltakelsen, og spesielt moren er ekstra støttende.

- Kompisene mine sa «hvis det er én som skulle gjort dette så er det deg», og mamma sa «hvis ikke du hadde gjort det, så hadde jeg». Det var litt sånn frivillig tvang med påmeldingen, vi så noen episoder på TV fra forrige sesong, og da sa de at «vi skal ikke bare melde deg på da?», og sånn ble det.

SISTE EPISODE: Det går mot veis ende for parene i denne sesongen av «Gift ved første blikk». Vi møtte Sara og Joakim. Vis mer

- Hva tenkte du da du så den nye partneren din for første gang?

- Jeg husker ikke, første gang jeg virkelig så henne var da vi sa ja. Jeg har sett noen klipp i ettertid, jeg husker at det var en meget flott dame som sto ved siden av meg, og jeg følte meg som Shrek. Hun sa hun hadde håpet på blå dress, så det var flaks at jeg hadde på meg det.

Opplevelsen forteller 31-åringen at han aldri ville vært foruten, og at han ville gjort det samme igjen.

NYGIFT: Lars Kristian og Magnus er et av parene fra årets «Gift ved første blikk». I kveldens episode gifter de seg, men det er ikke enkelt å være nygift med en ukjent person. Foto/Klipp: Thea Hope Vis mer

Tina Camilla Kikut (33), Oslo:

I likhet med det ovennevnte paret, er 33 år gamle Tina fra Oslo, som til daglig jobber som personalrådgiver, spent på å se seg selv på tv.

- Jeg både gleder og gruer meg, men jeg gleder meg mest. Vi har vært gjennom en heavy prosess som er krevende både positivt og negativt. Det er mye følelser som man skal minnes på igjen.

<strong>GRU-GLEDER SEG:</strong> Tina Camilla Kikut og ektemannen Bjørn-Harald Larsen Sønsthagen er spente på å se seg selv gifte seg på tv. Foto: TVNorge
GRU-GLEDER SEG: Tina Camilla Kikut og ektemannen Bjørn-Harald Larsen Sønsthagen er spente på å se seg selv gifte seg på tv. Foto: TVNorge Vis mer

I motsetning til Pfister og Grinde, har ikke 33-åringen meldt seg på selv.

- Jeg ble påmeldt av to venninner. Jeg syns det er gøy, man må jo litt ut av boksen. Jeg har tulla med det lenge, kanskje i seks år, og plutselig så skjedde det, sier hun.

- Hva sier familie og venner om deltakelsen?

- Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, alle har vært helt i ekstase. Hele familien har gledet seg masse.

For 33-åringen var det nervepirrende å skulle møte sin kommende ektemann for første gang, men til Se og Hør forteller hun at hun ble positivt overrasket.

- Jeg tenkte bare «å ja, ok», på en positiv måte. Han er en veldig pen mann. Men legger man utseende til side så er vi bare mennesker alle sammen, du skal bare møte et annet menneske.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Magnus er en av årets friere og vi har sett han på skjermen i mange episoder denne våren. Men for noen år siden var det en helt annen hendelse som stod i fokus i Magnus' liv. Vis mer

- Hvis du ser på statistikken over tidligere par, hva tenker du om fremtiden?

- Jeg har ordentlig troen på prosjektet, det har jeg. Og jeg har ikke tenkt så mye på det, men man kan ikke basere sin egen erfaring på andre. Jeg tenker ikke så mye på hva de andre har gjort. Noen får det til, andre ikke. Det er et tøft prosjekt å være i, men veldig gøy.

Tross at Tina synes innspillingen var en krevende prosess, opplevde hun perioden som morsom.

- Jeg har elsket å være med i innspillingen, det har vært skikkelig gøy. Man glemmer litt at det har vært tøft når man er ferdig.

Bjørn-Harald Larsen Sønsthagen (36), Spydeberg:

Den blide 33-åringen vil i programmet gifte seg med Bjørn-Harald fra Spydeberg, som er svært spent på hvordan reaksjonene kommer til å bli.

- Gleder du deg til å se deg selv på tv?

- Både ja og nei, jeg tror bekjente gleder seg mer. Jeg er veldig spent på hvordan vi blir framstilt og hvordan andre kommer til å reagere.

Bakgrunnen for deltakelsen hevder han stammer fra å være lei av livet som ungkar. Han har meldt seg på selv, imidlertid ikke uten litt mas fra familien.

- Jeg hadde levd som ungkar en god stund og savnet noen å dele livet med, så maste også foreldre, svigerinne og bror på at jeg skulle melde meg på, forteller han, og legger til:

- Jeg har mange gode mennesker i livet mitt som ønsker meg det beste og som støtter meg. Også de som var skeptiske til konseptet støttet meg.

36-åringen forteller at første gang han så sin nye kone følte han seg heldig, da han på forhånd var engstelig for at det ikke ville være full klaff.

- Hva gruet du deg mest til på forhånd?

- Jeg var engstelig for at jeg ikke kom til å bli tiltrukket av henne, men det var det ingen grunn til å grue seg for. Også gruet jeg meg til å måtte stå og vente på at hun skulle komme inn i rommet.

- Hva slags inntrykk sitter du igjen med etter innspillingen?

- Det er mye mer intenst og slitsomt enn det kan virke i det ferdige produktet, vi legger jo hele følelseslivet vårt fram i en veldig spesiell situasjon. Heldigvis er det mange bra mennesker i produksjonen, produsenter, regissører, fotografer og ekspertene ønsker oss hele tida det beste, samtidig som de må lage et program. De andre deltakerne er også flotte mennesker, spesielt Tina.

Marina Skjøberg Nordås (34), Skotterud:

34 år gamle Marina fra Skotterud er den av deltakerne som gleder seg minst til å se seg selv på tv, og innrømmer at hun gjerne ville vært den delen foruten.

- Nei, det gjør jeg ikke, jeg må være ærlig å si det. Det er veldig rart hele greia, og jeg kunne tenkt meg å forsvinne ned i et sort hull når jeg ser meg selv på tv.

<strong>MATCH:</strong> Marina Skjønerg Nordås meldte seg på for å finne den perfekte matchen. Hun ble gift med Johnny Andresen. Foto: TVNorge
MATCH: Marina Skjønerg Nordås meldte seg på for å finne den perfekte matchen. Hun ble gift med Johnny Andresen. Foto: TVNorge Vis mer

- Hva sier familie og venner om deltakelsen?

- Noen er bare veldig bekymret for om de skal være med selv. Det er jo litt spennende for dem som var med i bryllupet, med tanke på taler som ble holdt for eksempel. Foreldrene mine ble veldig glade da de traff Johnny, og når de skjønte at det var et vanlig og jordnært menneske på andre siden av hele eksperimentet.

34-åringen meldte seg på programmet selv, etter lange perioder med uflaks på diverse datingapper.

- Jeg meldte på meg selv for å møte den perfekte matchen. Jeg var ganske lei av alle disse appene, og følte det var en gyllen mulighet å få hjelp til de datinggreiene.

- Hva tenkte du da du så den nye partneren din for første gang?

- Jeg tenkte at han så veldig snill ut. Utover det så husker jeg ikke så mye av hva jeg tenkte den dagen. Det var en veldig annerledes dag, og veldig spesiell situasjon, forteller hun, og legger til:

Klipp: Annabelle Bauer og Vebjørn Tveiterås fra serien "Gift ved første blikk". Annabelle sjekker eksamensresultatet sammen med kjæresten Vebjørn. Vis mer

- Jeg var overraskende rolig før bryllupet, og jeg gruet meg ikke til så mye. Jeg gledet meg egentlig mest til å få treffe han.

- Hvis du ser på statistikken over tidligere par, hva tenker du om fremtiden?

- Jeg har stor tro på prosjektet, det har jeg alltid hatt. Det er så mye grundig undersøkelse. Alternativet er jo å ikke gjøre undersøkelsene på forhånd og finne ut av det selv etter hvert, men det er jo ikke så lett det heller.

Johnny Andresen (39), Oslo:

I programmet gifter Marina seg med 39 år gamle Johnny fra Oslo, som gleder seg stort til å se det hele på tv.

- Jeg gleder meg. Jeg har nerver, det er liksom bivirkningen av å være med på dette. Det er litt bakvendtland, alt vi gjør er første gang vi gjør.

Han forteller også at familie og venner er svært positive til deltakelsen. Faktisk så positive at de rett og slett meldte ham på programmet.

- Jeg ble påmeldt av kona til en kamerat. De spurte meg «hva syns du er flauest, «Første date» eller «Gift ved første blikk»?» og plutselig var jeg påmeldt. Jeg hadde sett på det tidligere og visste hva det var, så møtte jeg produksjonen som var veldig ålreite og greie. Jeg var litt usikker, men så ble jeg med da.

- Hva gruet du deg mest til på forhånd?

- Å ikke være singel, det er jo den største endringen. Å gå fra singel til gift, ler han.

- Hva tenkte du da du så den nye partneren din for første gang?

- Det var helt fantastisk da hun kom inn døra der. Jeg tenkte litt sånn «hva er det som møter meg nå, det kan jo være søsteren til Shrek», men det var det absolutt ikke. Jeg hadde én tanke, og det var å spørre hva hun het. Det glemte jeg.

- Kan du si noe om det verste øyeblikket under innspillingen?

- Det må ha vært da vi begynte å filme, altså de første gangene foran kamera. Det var et kamera midt i trynet, og det tok tid å venne seg til. Men det går seg til. Det er litt som å ha to jobber, først vanlig jobb til klokka fire, så videre til neste jobb som er å filme. Du blir sliten på et helt nytt nivå, for det er alltid folk hjemme i leiligheten, sier han, og legger til at man etter hvert roer seg ned.

- Man tar det som det kommer, og gjort er gjort.

LES OGSÅ: - Det er klart det er veldig kjipt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer