Her er årets «Gift ved første blikk»-deltakere

- Jeg var så nervøs at jeg skalv ukontrollert.

TAR SJANSEN PÅ Å GIFTE SEG MED EN UKJENT: Andrea Mundal, Stian Martinsen og Cathrine Servold er tre av seks deltakere som har overlatt til andre å finne ut hvem de skal gifte seg med, i TVNorge-serien «Gift ved første blikk». Foto: TVNorge
TAR SJANSEN PÅ Å GIFTE SEG MED EN UKJENT: Andrea Mundal, Stian Martinsen og Cathrine Servold er tre av seks deltakere som har overlatt til andre å finne ut hvem de skal gifte seg med, i TVNorge-serien «Gift ved første blikk». Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre nye norske par har giftet seg foran TV-kameraene uten å ha møtt hverandre før på bryllupsdagen.

Her avslører deltakerne i den nye sesongen av TVNorge-serien «Gift ved første blikk», som har premiere i dag, hvorfor de valgte å overlate til eksperter å finne sin drømmepartner.

Cathrine Servold (27), Skjetten:

- Hvorfor valgte du å gifte deg på TV med en du ikke har møtt før?

- Jeg synes konseptet er bra. Det virket som en spennende måte å bli matchet på, så jeg tok en sjanse.

- Hva tenkte du da du så partneren din for første gang?

- Jeg var litt ute av meg selv, så husker ikke hva jeg tenkte de første timene. Der er jeg litt blank.

- Hva var det du gruet deg mest til på forhånd?

- Det var nok det å gifte seg, å tenke på at man faktisk blir gift.

Saken fortsetter nedenfor.

INTENSE UKER: Cathrine Servold har lært mye om seg selv etter TV-bryllupet. Foto: TVNorge
INTENSE UKER: Cathrine Servold har lært mye om seg selv etter TV-bryllupet. Foto: TVNorge Vis mer

- Hva sa familien og vennene dine til at du meldte deg på dette programmet?

- De var overraskende positive og støttet meg. Storebroren min var nok den største skeptikeren.

- Hva synes du om deltakelsen i dag?

Det var noen intensive uker og veldig lærerrikt. Jeg har lært utrolig mye, særlig om meg selv.

Stian Martinsen (28), Skarnes:

- Hvorfor har du valgt å gifte deg på TV med du ikke har møtt før?

-Tja hvorfor ikke? Man får hjelp av eksperter og det virket da trygt for å øke sjansene for å faktisk treffe den personen du trenger, istedenfor å lete i «mørket», og bomme på Tinder og annen nett-dating.

- Jeg tror dette er den største grunnen til at jeg faktisk valgte å gifte meg på TV. Å finne den riktige personen står høyere for meg enn at man faktisk er på TV og er litt flau underveis og i etterkant. Det er en pris som er verdt å sjanse på.

Saken fortsetter nedenfor.

VAR NERVØS: Stian Martinsen husker ikke mye av det første møtet med sin kommende kone i «Gift ved første blikk»  Foto: TVNorge
VAR NERVØS: Stian Martinsen husker ikke mye av det første møtet med sin kommende kone i «Gift ved første blikk» Foto: TVNorge Vis mer

- Hva tenkte du da du så partneren din for første gang?

- Jeg tenkte «wow & YES absolutt ikke et tak-ras og hun virker like nervøs som meg, puuh en normal person» Jeg husker ikke så veldig mye fra akkurat det første møtet i bryllupet, jeg var nok veldig nervøs..

- Men mine ønsker, behov osv., som ekspertene hadde funnet hos meg, ga meg ei nydelig dame/kone på virkelig alle måter.

- Hva var det du gruet deg mest til på forhånd?

- Da virkeligheten seg inn over meg, gruet jeg meg til alt. Jeg klarte å holde nervøsiteten i sjakk til dagen før bryllupet, men da kom det virkelig, med høyt tempo de siste timene.

- Hva sa vennene og familien din til at du hadde meldt deg på?

Jeg ble jo påmeldt av ei venninne, mest som spøk. Men da det ble klart at jeg skulle få være med på dette, var det mye at det var «gøy» , «tøft gjort» og at jeg var litt gal som i hele tatt ble med på dette, men utelukkende bare positivt.

- Bestemor har vært den mest skeptiske til å starte med, men nå er alt i orden da det har roet seg litt. Jeg hører fortsatt mye av dette idag også.

- Hva synes du om deltakelsen nå som innspillingen er over?

- Jeg har veldig tro på konseptet og hvordan man finner de rette matchene. Selv om det å gifte seg er litt i det ekstreme hjørnet, så er alt annet veldig bra, hjelpen fra alle sammen før, under og i etterkant er gull verdt.

Bernhard Bornstein (29), Sandefjord

- Hvorfor valgte du å gifte deg på TV med en du ikke har møtt før?

- I starten var det ekspertenes matching som gjorde meg nysgjerrig. Etterhvert som bryllupet nærmet seg ble jeg mer og mer drevet av å møte ei «likesinnet» med samme ønske om å forme fremtiden.

- Hva tenkte du da du så partneren din for første gang?

- Jeg fikk ingen spesielle tanker utover at jeg tenkte «Åh, så søt og for et herlig smil». Mest av alt husker jeg følelsen av å ikke ense noe annet enn henne. Det tok litt tid før jeg kom på at det var flere mennesker i rommet.

- Hva var det du gruet deg mest til på forhånd?

- Jeg gruet meg litt til hvor intenst det kunne bli, med tanke på at vi både skulle oppleve mye nytt sammen og bli kjent samtidig, da man fort blir litt «rar». Og selvfølgelig var det alltid en nervøsitet for ikke å bli likt av den andre.

Saken fortsetter nedenfor.

FIKK STØTTE: Bernhard Bornstein sier både familie og venner har vært støttende etter at han avslørte at han skulle være med. Foto: TVNorge
FIKK STØTTE: Bernhard Bornstein sier både familie og venner har vært støttende etter at han avslørte at han skulle være med. Foto: TVNorge Vis mer

- Hva sa familien og vennene dine til at du meldte deg på dette programmet?

- Både familie og venner har vært støttende, og det er jeg glad for. De ønsket meg lykke til med eventyret jeg kastet meg ut i, tross varierende tro på hvor lenge et slikt ekteskap kan vare.

- Hva synes du om deltagelsen i dag?

- Det har vært det sprøeste og mest læringsrike jeg har gjort. All innsatsen og hjelpen fra ekspertene har gitt erfaringer jeg nå tenker jeg ikke kunne vært foruten. Vi har hele tiden blitt tatt vare på og hatt ekteskapet i fokus, selv om TV har vært på slep og det tidvis føltes som om vi levde i en boble.

Nicolai Caspari Stigar (27), Oslo

- Hvorfor valgte du å gifte deg på TV med en du ikke har møtt før?

- Det virket som en spennende, eventyrlig og passe sjuk ting å gjøre. Og jeg liker spennende, eventyrlige og sjuke ting! Dessuten var jeg på et sted i livet der jeg følte jeg ikke hadde noenting å tape.

- Jeg hadde vært singel i 4 år, var til tider litt ensom og generelt bare lei av å lete. Så å legge skjebnen i hendene på 4 eksperter hørtes plutselig ut som en usedvanlig god ide...

- Hva tenkte du da du så partneren din for første gang?

- Jeg var så nervøs at det føltes ut som hjernen hadde ramlet ut av hodeskallen på meg. Men alt i alt var førsteinntrykket positivt! Jeg ble overasket, sjokkert, lettet og kjempeglad!

- Hva var det du gruet deg mest til på forhånd?

Det jeg gruet meg aller mest til var nok å havne på TV. Jeg sier ofte mye dumt før jeg rekker å tenke meg om, og er usedvanlig god til å drite meg ut i situasjoner der ingen andre gjør det. Jeg var derfor nervøs for å få noen skikkelige flauser fanget på film.

Saken fortsetter nedenfor.

MOREN TRODDE HAN SKULLE TIL MARS: En serie misforståelser førte til at Nicolai Caspari Stigars mor trodde han skulle til Mars, før han kunne avsløre hvilket TV-program han skulle være med på.  Foto: TVNorge
MOREN TRODDE HAN SKULLE TIL MARS: En serie misforståelser førte til at Nicolai Caspari Stigars mor trodde han skulle til Mars, før han kunne avsløre hvilket TV-program han skulle være med på. Foto: TVNorge Vis mer

- Hva sa vennene og familien din til at du hadde meldt deg på?

- Selv om samtlige syntes jeg var sånn passe gal i hodet som i det hele tatt meldte meg på, så forstod de meg, og gav meg den støtten jeg trengte på veien.

- Foreldrene mine fikk ikke vite at jeg skulle være med før et par uker før bryllupet. Så de ble nok temmelig satt ut begge to! Spesielt mamma, som gjennom noen misforståelser hadde begynt å frykte jeg skulle reise til Mars.

- Hva synes du om deltagelsen nå som innspillingen er over?

- Til tross for at innspillingen ble langt mer anstrengende og krevende enn hva jeg hadde sett for meg, så angrer jeg ikke et sekund på at jeg meldte meg på! Det har vært et magisk eventyr fra første stund, og en vill opplevelse jeg aldri vil glemme!

Andrea Mundal (27), Kristiansund

- Hvorfor valgte du å gifte deg på TV med en du ikke har møtt før?

- Jeg har lenge hatt en tendens til å gi opp litt for lett når det gjelder dating og forhold. Jeg hadde tro på ekspertene og at de kom til å finne en god match til meg, og ved å gifte meg på denne måten så følte jeg at jeg måtte gi ekteskapet en ordentlig sjanse.

- Hva tenkte du da du så partneren din for første gang?

- Da var jeg så nervøs at jeg skalv ukontrollert. Jeg husker derfor ikke hva jeg tenkte i det øyeblikket jeg så han. Jeg klarte ikke helt å ta innover meg hva jeg var i ferd med å gjøre, så hvem jeg faktisk giftet meg ble på en måte litt distansert under vielsen.

- Hva var det du gruet deg mest til på forhånd?

- Det var nok selve bryllupet og det øyeblikket hvor jeg skulle møte min kommende ektemann.

- Jeg var også redd for å ikke føle noen kjemi mellom oss, og at det derfor kom til å bli problematisk å måtte bo sammen under eksperimentet. Likevel var jeg overraskende rolig helt fram til morgenen på bryllupsdagen.

Saken fortsetter nedenfor.

VAR SÅ NERVØS AT HUN SKALV: Andrea Mundal husker ikke hva hun tenkte, da hun så sin ektemann for første gang.  Foto: TVNorge
VAR SÅ NERVØS AT HUN SKALV: Andrea Mundal husker ikke hva hun tenkte, da hun så sin ektemann for første gang. Foto: TVNorge Vis mer

- Hva sa vennene og familien din til at du hadde meldt deg på?

- Mine venner var veldig positive til at jeg skulle delta i dette eksperimentet, men min familie var ganske skeptiske og nervøse for at jeg hadde gjort noe veldig dumt. Likevel støttet familien meg etter hvert som de fikk vite mer om eksperimentet.

- Hva synes du om deltagelsen nå som innspillingen er over?

- Selv om innspillingen til tider var slitsom, føler jeg meg oppriktig heldig som har fått lov til å bli kjent med meg selv på denne måten, både gjennom ekspertenes analyse av meg og gjennom parterapi og samtaler under eksperimentet. Det at ekspertene fant en match til meg, og at de hadde tro på oss som ektepar, var også en veldig god følelse.

Akhila Kristi Dranger (27), Oslo

- Hvorfor valgte du å gifte deg på TV med en du ikke har møtt før?

- Jeg syntes det var en unik mulighet til å finne kjærligheten og å lære mer om meg selv samtidig. Jeg ville utfordre meg selv litt og hadde ingenting å tape.

- Det virket også som man ble godt tatt vare på og hadde mye støtte rundt seg.

- Hva tenkte du da du så partneren din for første gang?

- Jeg ble veldig glad da jeg så han, jeg synes han så trygg og snill ut.

- Hva var det du gruet deg mest til på forhånd?

- Jeg gruet meg mest til om det skulle bli mangel på attraksjon og kjemi, og at jeg ikke skulle klare å være helt meg selv.

Saken fortsetter nedenfor.

- UNIK MULIGHET: Akhila Kristi Dranger følte hun ikke hadde noe å tape, da hun meldte seg på TVNorge-programmet. Foto: TVNorge
- UNIK MULIGHET: Akhila Kristi Dranger følte hun ikke hadde noe å tape, da hun meldte seg på TVNorge-programmet. Foto: TVNorge Vis mer

- Hva sa vennene og familien din til at du hadde meldt deg på?

- Det var faktisk ei venninne som foreslo på en veldig overbevisende måte at jeg skulle melde meg på. Vennene mine var veldig positive, støttende og glade på mine vegne. Det kan hende noen i familien synes det var litt spinnvilt, men etterpå synes de det var veldig modig gjort.

- Hva synes du om deltagelsen nå som innspillingen er over?

- Jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg har fått være med. Det har jo såklart vært intenst i perioder, det var jeg forberedt på også. Men jeg har lært og vokst veldig mye.

«Gift ved første blikk» har premiere på TVNorge tirsdag kveld klokken 21.30.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Overrasket Jakten-bonden med frekk gave

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer