«Farmen» 2017:

Her er årets «Farmen»-utfordrere

- Ble forespeilet at vi kanskje ikke var ønsket.

FRISKT BLOD: Konkurransen tilspisser seg på «Farmen» når disse fire flytter inn på tv-gården førstkommende mandag. Fra venstre: Bjørn-Erik Fatnes, Liv Rannveig Tørstad, Thomas Ravi Håland og Karoline Røed. Foto: Alex Iversen / TV 2
FRISKT BLOD: Konkurransen tilspisser seg på «Farmen» når disse fire flytter inn på tv-gården førstkommende mandag. Fra venstre: Bjørn-Erik Fatnes, Liv Rannveig Tørstad, Thomas Ravi Håland og Karoline Røed. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Tradisjonen tro får årets gjenværende «Farmen»-deltakere ytterligere konkurranse når fire nye fjes ankommer tv-gården midtveis i sesongen.

I løpet av neste uke må de nyinnflyttede deltakerne, bedre kjent som «Farmen»-utfordrere, kjempe om å bli fullverdige deltakere. Utfordrerne dukker opp i tv-ruta førstkommende mandag, og for halvparten blir oppholdet kortvarig.

Etter tv-konseptets premisser er det nemlig bare to av dem som får bli med videre. Hvem det blir, er opp til de opprinnelige deltakere å bestemme.

Her er årets fire utvalgte «Farmen»-utfordrere:

Thomas Ravi Håland (39)

UTFORDRER: Hordalendingen Thomas Ravi Håland (39). Foto: Alex Iversen / TV 2
UTFORDRER: Hordalendingen Thomas Ravi Håland (39). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Fra: Sæbøvågen, Hordaland. Adoptert fra Sri Lanka
Yrke: Logistikkoperatør og pølsemaker
Sivilstatus: Samboer, et barn
Interesser: Sang, musikk, fotball og standup

Thomas Ravi Håland meldte seg egentlig på «Farmen» for elleve(!) år siden, men lyktes altså først på forsøk nummer to, da han impulsivt valgte å legge igjen en ny søknad. Han hadde riktignok ikke sett for seg å komme inn som utfordrer.

- Jeg grugledet meg litt, for jeg vet at det ikke alltid er så populært med nye folk på gården. Men de andre deltakerne tok oss imot med åpne armer, så det gikk egentlig veldig greit, sier han til Se og Hør, og legger til:

- Den første deltakeren jeg la merke til var Kristian (Krubel Djupnes, journ.anm). Da tenkte jeg: «Å nei, det er to av meg her inne. Her er det ikke plass til begge».

Håland har tidligere bodd på gård, og tror han kan komme langt på «Farmen».

- Samboeren min mener programmet trenger en som meg, sier han.

Karoline Røed (30)

Fra: Løten, bor i Oslo
Yrke: Personlig trener
Sivilstatus: Singel
Interesser: Jobb, trening, være sosial

UTFORDRER: Personlig trener Karoline Røed (30). Foto: Alex Iversen / TV 2
UTFORDRER: Personlig trener Karoline Røed (30). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Karoline Røed beskriver seg selv som en aktiv, spontan og bestemt jente, og tror de andre deltakerne kommer til å undervurdere henne. På forhånd har 30-åringen bestemt seg for å ikke vise alt hun er god for.

- De vil helst ha ut de største konkurrentene, så jeg skal gjøre meg selv litt pinglete, og ikke fortelle om min bakgrunn som personlig trener. På den måten klarer jeg sannsynligvis å bli værende på gården, forteller hun.

I Røeds øyne er «Farmen» det eneste norske realityprogrammet som er sosialt akseptabelt å være med på. Hvorvidt hun sitter på nok relevant kunnskap er hedmarksjenta heller usikker på.

- Jeg er jo fra en bygd, men har ikke spesielt mye gårdserfaring, nei. Jeg vet forskjell på spener og jur, altså.

Bjørn-Erik Fatnes (22)

Fra: Oslo
Yrke: Blogger
Sivilstatus: Singel
Interesser: Blogg, Instagram og «alt som livet har å by på»

UTFORDRER: Blogger Bjørn-Erik Fatnes (22). Foto: Alex Iversen / TV 2
UTFORDRER: Blogger Bjørn-Erik Fatnes (22). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg er ikke en typisk «Farmen»-deltaker, forklarer Bjørn-Erik Fatnes overfor Se og Hør.

22-åringen erkjenner at han har null kunnskap om gårdsdrift og Norge i 1917. Derimot er han flink med dyr, og har et stort konkurranseinstinkt.

- I tillegg er jeg veldig opptatt av å bidra og stå på, og kommer ikke til å sluntre unna. Jeg er sterkere enn jeg ser ut, sier han.

I likhet med Thomas Ravi Håland var Fatnes svært spent på hvordan de andre deltakerne ville ta ham imot.

- Jeg var kjempenervøs, og synes egentlig det var skikkelig skummelt. Men alle var utrolig hyggelige, og jeg ble positivt overrasket, sier han.

Liv Rannveig Tørstad (33)

UTFORDRER: Helsesekretær Liv Rannveig Tørstad (33). Foto: Alex Iversen / TV 2
UTFORDRER: Helsesekretær Liv Rannveig Tørstad (33). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Fra: Valdres
Yrke: Helsesekretær
Sivilstatus: Kjæreste
Interesser: Hunder, interiør og oppussing

Liv Rannveig Tørstad er ei dame som liker å gjøre alt selv, og lar seg sjelden pille på nesa. 33-åringen har fulgt «Farmen» på tv i en årrekke, og syntes det var surrealistisk å plutselig være på «den andre siden».

- Jeg har sett, i tidligere sesonger, at utfordrerne sliter med å tilpasse seg i den allerede godt etablerte gruppa. Før vi ankom gården ble vi forespeilet at vi kanskje ikke var ønsket, så jeg ble nærmest sjokkskadd av hvor snille og blide alle var. Jeg hadde jo forventet det motsatte, forteller Tørstad, som kommer til å spille på det sosiale:

- Jeg skal prøve å komme godt overens med alle, og være meg selv. Forhåpentligvis må jeg ikke hjem med en gang, sier hun.

33-åringen er ikke ukjent med gårdsdrift.

- Jeg er fra Valdres, og kan en del. Nå gjelder det å vise at jeg ikke er en for stor konkurrent, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer