«Farmen» 2017:

Her er årets «Farmen»-deltakere

14 nye nordmenn er klare for gårdsreality.

FARMEN 2017: I dag ble det kjent hvem som utgjør den 13. utgaven av TV 2s realitybauta «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2
FARMEN 2017: I dag ble det kjent hvem som utgjør den 13. utgaven av TV 2s realitybauta «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FEVIK (Seoghør.no): Lite er overlatt til tilfeldighetene når TV 2 skal håndplukke fjorten nordmenn til å sikre nok en vellykket «Farmen»-høst.

I år er intet unntak.

Til å fylle den 13. ordinære versjonen av det veletablerte realityprogrammet, som gjennom en halv mannsalder har vært et av kanalens sikreste tv-kort, dukker det blant annet opp en mørkeredd lærer, en munnrapp ulvedebattant og en fembarnsfar som lever av å selge en egensnekret filosofi. For å nevne noe.

Årets innspillingssted er lagt til et skjermet og intimt område på Flosterøya, mellom sørlandsbyene Arendal og Tvedestrand, med saltvannssjø og svaberg som nærmeste nabo.

Her skal deltakerne leve under tv-konseptets premisser, som innebærer å drive en gård slik nordmenn gjorde for 100 år siden, før en vinner kåres på ellevte uka.

Seoghør.no tok en prat med årets utvalgte like før de flyttet inn på det totalrenoverte småbruket i slutten av juli. Under kan du lese mer om dem:

Amalie Snøløs (21)

Fra: Birkeland, Aust-Agder

Bor: Birkeland, Aust-Agder

Sivilstatus: Singel

Yrke: Student

FARMEN 2017: Sørlandsjenta Amalie Snøløs (21). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Sørlandsjenta Amalie Snøløs (21). Foto: Tor Lindseth Vis mer

Amalie Snøløs har selv vokst opp på gård, bare halvannen time unna innspillingsstedet, og er ikke ukjent med verken landbruk eller fysiske prøvelser.

Sørlandsjenta har også spilt fotball på toppnivå i mange år.

- Folk har lett for å dømme meg etter utseendet, og få feil førsteinntrykk. Jeg tror det sosiale spillet blir minst like viktig som erfaring, og jeg er flink til å tilpasse meg alle miljøer, sier Snøløs.

Men selv om 21-åringen, som er blant årets yngste deltakere, ikke er redd for å få skitt under neglene, frykter hun at følelser kan ta overhånd.

- Jeg er veldig ærlig, på godt og vondt, og kan finne på å si ting jeg ikke burde si, hvis jeg blir sint. Av og til kan det slå tilbake på meg.

Halvor Sveen (47)

Fra: Rendalen, Hedmark

Bor: Rendalen, Hedmark

Sivilstatus: Singel, ett barn fra tidligere forhold

Yrke: Skogsoperatør og foredragsholder (og lokalpolitiker)

Om du har fulgt ulvedebatten som har pågått med jevne mellomrom den siste tida, bør ikke Halvor Sveen være et ukjent navn. 47-åringen, som sier tydelig ja til ulvefelling, gjorde seg blant annet bemerket på NRK i januar - der han i beste sendetid slaktet regjeringens ulvepolitikk.

FARMEN 2017: Villmarksentusiast Halvor Sveen (47). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Villmarksentusiast Halvor Sveen (47). Foto: Tor Lindseth Vis mer

Sveen er generelt en engasjert skogens mann, og er lidenskapelig opptatt av jakt og natur - men også dyr og dyras velferd. Se og Hør var blant mediene som omtalte 47-åringen da han reddet to rådyrkillinger fra døden i 2015, som seinere fikk flytte inn på soverommet hans.

- Mange er rike på penger, jeg er rik på opplevelser. Jeg drømmer om å vinne «Farmen», og tror jeg kan komme langt. Min hovedoppgave blir å ikke røpe alt jeg kan, men jeg må også skape tillit og være grei mot alle, forteller Sveen, som holder foredrag om sine opplevelser med rovdyr.

- Jeg er nok den personen i Norge som har møtt flest rovdyr, og trolig den eneste som har sparket en ulv i huet, legger han til.

I 2010 ble Sveen for øvrig, ifølge TV 2, dømt for å ulovlig ha skutt en bjørn og filmet en ulveflokk.

Line Suomalainen (55)

Fra: Kirkenes, Sør-Varanger

Bor: Ørje, Østfold

Sivilstatus: Skilt, fire voksne barn

Yrke: Kunstner, tidligere hjelpepleier og lærer

55 år gamle Line Suomalainen har nesten aldri sett «Farmen» på tv, og vet lite om hva hun har i vente. Er det noe hun uansett ikke skal gjøre, så er det å ligge på latsida.

FARMEN 2017: Kunstner Line Suomalainen (55). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Kunstner Line Suomalainen (55). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg er en jævel på å jobbe, ingenting stopper meg. Det kan godt hende jeg tar styringa iblant, fordi jeg vet hva jeg er god for, men jeg skal være den jeg er og gjøre mitt beste. Det er ikke noe vits å være et sånt «fjotthode» som tenker taktikk hele tida, forteller Suomalainen.

Finnmarkingen, som har kvensk opphav, beskriver seg selv som en frittalende og direkte dame med mange «saftige uttrykk» på lur. Sannsynligvis en ulempe, mener hun.

- Jeg har et annet ordspråk enn søringene, og vil nok såre en del på min vei. Selv kommer jeg overens med de fleste, men mange kommer ikke overens med meg. Jeg er ingen rævslikker - jeg sier min mening og blir ferdig med det. Så får vi bare se hvordan det går, sier 55-åringen.

Kristian Krubel Djupnes (21)

Fra: Harstad/Gjøvik

Bor: Gjøvik

Sivilstatus: Kjæreste

Yrke: Landbruksavløser

Mens mange andre jevnaldrende er opptatt av sosiale medier, tv-serier og dataspill, har Kristian Krubel Djupnes verken behov for en smarttelefon eller umiddelbar internettilgang. Her er det lange dager på jobb i fjøset, swingtimer og favorittbandet Vassendgutane som gjelder.

FARMEN 2017: Vassendgutanes kanskje største fan, Kristian Krubel Djupnes (21). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Vassendgutanes kanskje største fan, Kristian Krubel Djupnes (21). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- «Farmen» må jo være det ultimate tv-konseptet for deg?

- Jeg er gammeldags på mange måter, og det er stilen min. Egentlig skulle jeg ønske at jeg var født 40 år tidligere, men da hadde jeg riktignok ikke hatt Vassendgutane. Eller - jeg hadde jo hatt dem nå, så da kunne jeg snart blitt pensjonist og hatt tida til å nyte dem fullt ut, sier Djupnes.

21-åringen, som er adoptert fra Etiopia, tror det å ha gårdsarbeid som levebrød kan slå begge veier på «Farmen».

- De andre vil kanskje se på meg som en trussel, men det viktigste er at jeg bidrar og stiller med et åpent sinn. Jeg stjeler selvfølgelig mat hvis jeg må, men skal generelt prøve å unngå spill, sier Djupnes.

Thale Myhre (24)

Fra: Oslo

Bor: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Servitør

Thale Myhre er rimelig sikker på at hun verken er deltakeren med mest landbrukserfaring eller størst muskler.

FARMEN 2017: Oslojenta Thale Myhre (24). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Oslojenta Thale Myhre (24). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg er flink på kjøkkenet, men antar at jeg ellers har en del å lære. Jeg er egentlig en guttejente, selv om det kanskje ikke ser sånn ut, og trives med fysisk arbeid. Dette er ikke en ferie, konstaterer oslojenta, og fortsetter:

- Min største fordel er at jeg er sosial. Jeg er snill, godt likt, og smart - og må vise gruppa at de trenger meg. Men selvfølgelig, når det blir alvor er jeg villig til å ødelegge for andre.

Selv om Myhre takket ja til «Farmen» for opplevelsens skyld, håper hun også at det kan hjelpe henne et steg nærmere den store karrieredrømmen: Å bli modell på heltid.

- Jeg har allerede en fot i bransjen, men er langt unna der jeg ønsker å være, forteller 24-åringen, som også er svært aktiv på sosiale medier.

- Jeg kommer til å savne telefonen min, men forhåpentligvis går det fort over. Alle trenger en pause.

Geir Magne Haukås (46)

Fra: Kabelvåg, Nordland

Bor: Bodø

Sivilstatus: Gift, fem barn

Yrke: Selger og motivator

- Jeg er en kommunikator, en stemme og en salgsmann - og har viktige budskap å spre på «Farmen», sier Geir Magne Haukås.

Den 46 år gamle nordlendingen flytter inn på tv-gården med ett mål for å øyet: Å predikere en egensnekret filosofi. Fembarnsfaren mener han har fått et kall, kanskje fra en gud, eller fra «verdensaltet», en slags «kilde» eller «universets kraft».

FARMEN 2017: Predikant Geir Magne Haukås (46). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Predikant Geir Magne Haukås (46). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg skal så gode frø, og vil blant annet formidle hvor viktig det er med fysisk og mental aktivitet, forklarer Haukås, som er forberedt på at han kan skape reaksjoner.

- Jeg kommer til å lage god tv-underholdning. Energien min er det som driver meg, så jeg må passe på å porsjonere ut entusiasmen min. Jeg er oppriktig interessert i å bli kjent med de andre menneskene der inne, og derfor tror jeg de kommer til å like meg.

Karianne Amlie Wahlstrøm (26)

Fra: Notodden/Oslo

Bor: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Eventarrangør for russetreffet i Telemark og lærerstudent

FARMEN 2017: Lærerstudent Karianne Amlie Wahlstrøm (26). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Lærerstudent Karianne Amlie Wahlstrøm (26). Foto: Tor Lindseth Vis mer

Karianne Amlie Wahlstrøm har lenge hatt «Farmen» på sin «bucket list». På tredje forsøk, etter å ha søkt to ganger tidligere, lyktes hun å komme gjennom nåløyet.

- Det blir veldig bra! Jeg har store forventninger, og håper det blir et eventyr der jeg kan lære masse og møte nye mennesker, sier hun.

For Wahlstrøm er ikke det viktigste å vinne, men å skape gode relasjoner.

- Fellesskap og trivsel er viktig, og jeg kommer til å til være opptatt av å spre glede. Jeg er flink til å se det positive i alle, sier 26-åringen, som mener hun er «et følelsesmenneske».

- Hvis jeg har noe på hjertet, må jeg få det ut. Hvis jeg blir sint, begynner jeg å grine. Det får bare gå som det går.

- Hva gruer du deg til?

- Et liv uten deo og barberhøvel. Og eventuelle brunsnegler i skoene.

Trym Nygaard Løken (23)

Fra: Oslo

Bor: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Telemarkkjører

Som idrettsutøver på toppnivå vet Trym Nygaard Løken at et «Farmen»-opphold potensielt kan bremse formen, når faste treningsrutiner og matmengde ikke kan opprettholdes. Han er imidlertid ikke bekymra.

FARMEN 2017: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken (23). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken (23). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg skulle gjerne hatt med meg både rulleski og knebøystativ, men tror det blir vanskelig. Men jeg skal prøve å holde treningen ved like, samtidig som jeg må ta hensyn til andre belastninger der inne, sier 23-åringen, som ble oppfordret til å melde seg på realityprogrammet.

Oslogutten er ranket som nummer to i verden i telemarkkjøring, etter å ha gjort sin beste sesong noensinne i vinter. Nå vil han bruke motivasjonen fra idretten til å vinne «Farmen».

- Det er selvfølgelig målet, jeg er jo et konkurransemenneske. Samtidig aner jeg ikke hva jeg kan forvente, det er litt som å stille opp i et maraton når du driver med alpint.

- Hva frykter du mest?

- Jeg er bekymra for lite mat. Og folk som sluntrer unna.

Sunniva Dortea Thorsen (30)

Fra: Bø i Vesterålen, Nordland

Bor: Tønsberg

Sivilstatus: Gift, ett barn

Yrke: Sykepleier og assisterende seksjonsleder ved sykehuset i Vestfold

FARMEN 2017: Sykepleier Sunniva Dortea Thorsen (30). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Sykepleier Sunniva Dortea Thorsen (30). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg har forberedt de hjemme på at jeg blir en drittkjerring på tv. Jeg er veldig åpen og direkte, og kan av mange oppfattes som nebbete og spiss. Jeg føyer meg ikke bare for å føye meg, men det betyr ikke at jeg er et dårlig menneske, forteller Sunniva Dortea Thorsen.

Nordlendingen liker å ta styring, og tror lederegenskapene vil komme godt med i et «Farmen»-opphold.

- Men så spørs det om de 13 andre også liker å ta styring. Sluttmålet mitt er å vinne, og jeg kommer til å sette meg selv foran det meste. Jeg vil selvfølgelig unngå å bli uvenn med noen, men kommer til å stjele mat hvis jeg vil det.

Thorsen frykter imidlertid at kroppsspråket hennes kan bli et problem.

- Jeg er ekstremt dårlig på skjule det, og kan for eksempel himle med øynene hvis jeg synes noe er tåpelig. Det er jo ikke nødvendigvis så populært, sier hun.

Mats Beilergaard Brennemo (28)

Fra: Bø i Telemark

Bor: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Salgsleder i inkassoselskapet Conecto

Mats Beilergaard Brennemo tror han vil innta rollen som «Farmen»-underdog, han som står litt på utsiden, men er god når det gjelder.

FARMEN 2017: Salgsleder Mats Beilergaard Brennemo (28). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Salgsleder Mats Beilergaard Brennemo (28). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg har ingen gårdserfaring, men er en arbeidskar som lærer fort. Spillmessig må jeg være tøff i huet, men sørge for å være grei mot alle, sier han.

28-åringen forteller at han sjelden klaffer med «selvgode og høytidelige folk», og er forberedt på eventuelle intriger og konflikter.

- Det vil alltid være motpoler, men forhåpentligvis møter jeg en gjeng som liker å tulle, og som ikke skal ta alt så alvorlig hele tida. Jeg er for øvrig en ganske dårlig taper, og kommer til å bli forbanna hvis noen saboterer et ukesoppdrag, for eksempel. Vi må jo ha mat.

- Hvordan blir du uten mat?

- Antakeligvis furten, en som tåler mindre motgang, erkjenner 28-åringen, som også har store planer om å benytte anledningen til å gjøre slutt på et ti år langt snusforbruk.

- Det er et bonusproblem.

Eunike Hoksrød (39)

Fra: Tønsberg

Bor: Tønsberg

Sivilstatus: Gift, to barn

Yrke: Miljøarbeider og gartner

FARMEN 2017: Miljøarbeider Eunike Hoksrød (39). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Miljøarbeider Eunike Hoksrød (39). Foto: Tor Lindseth Vis mer

Foruten å være litt mørkeredd, og nølende til utedobesøk om natta, er Eunike Hoksrød på ingen måte en dame uten bein i nesa.

- Jeg er høylytt når jeg må, og lar ikke folk trekke meg ned. Livet er for kort til sånt, sier hun.

Da Hoksrød kom ut av skapet som 24-åring, var hun småbarnsmor og gift med en mann. Seinere giftet hun seg på nytt, med en kvinne. Det høres kanskje noe komplisert ut, men:

- Jeg visste ikke engang at jeg var lesbisk da jeg traff kona mi, men prosessen var faktisk helt uproblematisk. I dag er eksmannen min en av mine beste venner, og alle har det bra. Hva mer kan man be om?

39-åringen har et mål om å komme langt på «Farmen».

- Jeg er såpass sosialt oppegående at jeg tror og håper jeg ikke er den første som ryker ut.

Tom Evensen (42)

Fra: Mesnali, Hedmark

Bor: Åsmarka, Hedmark

Sivilstatus: Gift, tre barn

Yrke: Lærer

- Jeg er skikkelig, skikkelig mørkeredd. Det handler om tap av kontroll. Jeg vinner ikke noe machopris der inne, for å si det sånn, sier Tom Evensen.

Til tross for at 42-åringen er rask til å påpeke at han overhodet ikke er praktisk anlagt, og har diverse fobier, er han fast bestemt på å vinne «Farmen».

FARMEN 2017: Grunnskolelærer og lokal ildsjel Tom Evensen (42). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Grunnskolelærer og lokal ildsjel Tom Evensen (42). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg har spilt fotball i mange år, og har en solid vinnerskalle. Hvis noe skal presteres tar jeg det på høyeste alvor. Utfordringer trigger meg, forklarer han, og fortsetter:

- Jeg er egentlig en veldig snill fyr, men folk kan av og til oppleve meg som kynisk og streng - fordi jeg har evnen til å skru av følelsene når jeg må. Jeg har tenkt gjennom alle mulige scenarioer allerede, og kommer til å sette meg selv foran alt.

Ved siden av å være lærer er Evensen utdannet kokk. Dét skal han holde hemmelig.

- Det går an å lage mat uten å vise at man er flink til å lage mat.

Camilla Cox Barfot (31)

Fra: Trondheim

Bor: Fredrikstad

Sivilstatus: Singel

Yrke: Rørlegger

Camilla Cox Barfot brenner for dyras velferd og sverger til et kjøttfritt liv. 31-åringen er fast bestemt på å opprettholde et vegetarisk kosthold også inne på «Farmen».

FARMEN 2017: Dyrevenn Camilla Cox Barfot (31). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Dyrevenn Camilla Cox Barfot (31). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg er ikke redd for å sulte, mennesker tåler så mye mer enn vi tror. Vi får håpe det blir en god blåbærsesong, sier hun.

Og ikke nok med det: Hvis et av ukesoppdragene innebærer å slakte et dyr, som det ofte gjør, er Barfot villig til å sabotere.

- Jeg kommer kanskje til å slippe dyret ut i det fri. Jeg er ekstremt glad i dyr, og vil slite med tanken på at det må dø for at vi skal ha det bra.

Selv om trønderen har lite erfaring fra gård, tror hun ikke fysiske prøvelser vil bli et problem.

- Jeg har en del kunnskap fra jobben, og lærer veldig fort, sier hun.

Vidar Helseth (38)

Fra: Kvinesdal, Vest-Agder

Bor: Gjerdrum, Akershus

Sivilstatus: Singel, to barn

Yrke: Barnehageansatt og markedsfører

Vidar Helseth er en fyr med like mange meninger som interesser. Selv beskriver han seg som en «uredd og rastløs eventyrer».

FARMEN 2017: Barnehageansatt Vidar Helseth (38). Foto: Tor Lindseth
FARMEN 2017: Barnehageansatt Vidar Helseth (38). Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg liker rare og nye ting, og er generelt ganske allsidig, forteller sørlendingen, som for ikke lenge siden var redaktør for Chelseas supporterklubb i Norge.

- Ja, det ser ikke sånn ut, humrer 38-åringen, og legger til at vennene hans aldri blir overrasket over sprellene han finner på.

- Folk synes nok jeg er en karakter, så det blir spennende å se hvordan gruppa kommer til å ta meg imot.

«Farmen» har tv-premiere 25. september.

LES OGSÅ: Vil ha mer tid med ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer