«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Her er årets deltakere

Nok en gang skal stjernene kjempe om å bli «Norges tøffeste kjendis».

SUKSESS: «71 grader nord kjendis» ble en seerhit denne våren - her er casten til den neste sesongen. Video: Rød Løper/TV 2/NRK/Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til neste år skal den 12. sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» rulle over skjermene hos TVNorge, trolig til mange fans store glede. Seertallene har de siste årene vært imponerende, og da Jon Almaas stakk av med seieren tidligere i år, hadde rekordmange skrudd på for å få det med seg.

Nå skal nok en kjendisgruppe ut på tur, og tradisjonen tro har de fått med seg en variert og unik gjeng. Innspillingen begynner denne uka, men før deltakerne skulle få bryne seg på fjell, fjord og en intens reise fra Lindesnes til Nordkapp, møtte de pressen.

GRÅTER: Jon Almaas har vært ganske så følelsesløs gjennom hele sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Nå derimot, bryter han sammen. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

De ti kjendisene har mildt sagt forskjellige utgangspunkt for å håndtere turen, men de fleste var ved godt mot før avreise. Disse skal kjempe om å bli «Norges tøffeste kjendis» i den kommende sesongen:

Isabel Raad (26) - blogger og tv-personlighet

- Altså, jeg har jo selvinnsikt og er ikke spesielt sprek. Jeg vil jo komme så langt som mulig, men jeg har bare satt meg et krav om å ikke ryke først, flirer hun.

POSITIV: Isabel Raad er positivt innstilt til å være med i naturrealityen. Hun har derimot ikke spesielt høye krav. Foto: Tore Skaar
POSITIV: Isabel Raad er positivt innstilt til å være med i naturrealityen. Hun har derimot ikke spesielt høye krav. Foto: Tore Skaar Vis mer

Raad har de siste årene blitt en av landets fremste influensere. Mange hadde sitt første møte med henne i «Paradise Hotel», men med Youtube, Instagram, tv-opptredener og snart sin egen tv-serie, er det ingen tvil om at hun er kommet for å bli.

- Jeg har ikke forberedt meg på forhånd til dette. Det får bare gå som det går. Jeg ser på det som en artig opplevelse.

Vår Staude (54) - programleder

Helt siden starten av 1990-tallet har 54-åringen fra Bærum vært tilknyttet TV 2, der hun i disse dager er programleder for «God morgen Norge». Den rollen fikk hun i 2005, etter å blant annet ha vært USA-korrespondent for kanalen. Hun har hatt lyst til å være med i realityen lenge, men først nå passet det.

NYE UTFORDRINGER: Vår Staude håper hun gjør en god figur, slik at barna ikke synes det som skjer på skjermen er kleint. Foto: Andreas Fadum
NYE UTFORDRINGER: Vår Staude håper hun gjør en god figur, slik at barna ikke synes det som skjer på skjermen er kleint. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det er først nå det har myknet litt opp i TV 2 i henhold til hva programledere kan gjøre utenfor jobb, så det har jo vært en faktor. I tillegg har barna ment at det har vært litt kleint, men nå synes de at det er greit, humrer hun.

- Jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå, men jeg krysser fingrene. Jeg er jo både i brukbar form og i brukbart humør. Så får vi håpe barna mine slipper å rive seg i håret.

Fay Wildhagen (27) - artist

Den norske artisten fra Bærum har i en årrekke blitt hyllet for musikken sin. Den går på tvers av sjangere, og kan omtales som både visepop og folk. Hun har vært nominert til både Spellemannspris og P3 Gull, og har headlinet noen av landets største festivaler. Å gå Norge på langs blir en kontrast.

- HELT SYKT: Fay Wildhagen gleder seg til å være med på eventyret. Foto: NTB Scanpix
- HELT SYKT: Fay Wildhagen gleder seg til å være med på eventyret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg sa ja, det er helt sykt. Det er veldig ulikt meg å gjøre noe sånt. Jeg har liksom alltid sagt nei til sånne ting, fordi jeg har fokusert på musikken. Men nå velger jeg å se på dette som mitt lille private, men samtidig svært offentlige, eventyr, ler Wildhagen.

Iselin Guttormsen (33) - blogger og sexolog

- Det eneste jeg er redd for nå er å dø. Man er jo sikret når man klatrer over høyder, og folk sier man ikke skal stresse, men jeg gruer meg. Hva om dette blir året man leser overskriften «Tobarnsmor Iselin (33) døde under innspilling»?, ler hun.

- REDD FOR Å DØ: Iselin Guttormsen forteller at hun går inn i innspillingsperioden med en redsel for å dø. Foto: Espen Solli / TV 2
- REDD FOR Å DØ: Iselin Guttormsen forteller at hun går inn i innspillingsperioden med en redsel for å dø. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Da den frittalende 33-åringen dukket opp i forrige sesong av «Bloggerne», ble hun raskt en av de mest omtalte profilene i serien. Med åpenhet rundt sex, kropp og nakenhet har hun blitt en yndling for mange. I podkasten «G-punktet» inviterer hun ukentlig kjendiser til å prate om sex og samliv.

- Jeg er jo relativt ny i denne bransjen, og tenker at dette er en god mulighet for meg til å gjøre noe nytt og spennende. Jeg må utfordre meg litt, slår hun fast.

BLOGGERNE: Iselin Guttormsen er nytt tilskudd til denne sesongen av «Bloggerne» på TV 2. Hun studerer sexolog og bruker Instagram til å fremme vanlige kropper og sex. Det synes ikke bildetjenesten noe om. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

Steffen Iversen (43) - tidligere fotballspiller

Mange husker trolig Iversen for en imponerende karriere på gressbanen. Han har spilt for blant annet Tottenham og Rosenborg, og scoret 21 mål i sin tid på landslaget. I disse dager er han derimot kanskje best kjent som fotballekspert og som trener.

Han har selv høye forhåpninger til deltakelsen.

ETT KRAV: Steffen Iversen fikk lov til å ha med snusdåsa på tur. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ETT KRAV: Steffen Iversen fikk lov til å ha med snusdåsa på tur. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er klar for alle utfordringer, og tror det blir magisk å få oppleve Norge på en helt annen måte enn man får ellers. Jeg skal gi alt, sier han.

Ett krav så han seg likevel nødt til å stille før tursekken skulle pakkes.

- Jeg måtte ha med snus. Den klarer jeg meg ikke uten, men jeg fikk heldigvis lov til det. Jeg hadde nok blitt irritabel om den ble hjemme.

Victor Sotberg (29) - tv-personlighet

- Jeg har aldri følt meg som en av de store, sterke guttene, men jeg vil vise at jeg også klarer det her. Og så har jeg jo alltid hatt lyst til å være med i et eventyr, og det her blir jo litt sånn, flirer han.

VIL BEVISE: Victor Sotberg har aldri følt seg som en del av de store, tøffe gutta. Han vil likevel bevise at han kan gjennomføre dette som den han selv er. Foto: Tor Lindseth
VIL BEVISE: Victor Sotberg har aldri følt seg som en del av de store, tøffe gutta. Han vil likevel bevise at han kan gjennomføre dette som den han selv er. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Da Sotberg var med i «Skal vi danse» i 2019, var han nok aller best kjent blant barna. Han er nemlig populær på Youtube, og har i flere år vært programleder i NRK Super. I danseprogrammet var det likevel mange flere som fikk øynene opp for 29-åringen, som havnet på en tredjeplass. Han har også vært programleder for Melodi Grand Prix Jr.

Henrik Elvestad (47) - komiker

Den norske komikeren huskes godt for sin rolle som Timothy Dahle i flere populære TV Norge-kalendere, deriblant «Nissene på låven». Det er derimot ikke det eneste han har klart å gjøre seg kjent for. Han var blant annet programleder med Johan Golden i «Golden Goal», og ledet i 2016 programmet «Amatørenes mester».

- IKKE FØRST: Henrik Elvestad vil ikke være den første som ryker. Foto: NTB Scanpix
- IKKE FØRST: Henrik Elvestad vil ikke være den første som ryker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Og «71» har jeg gledet meg til. Jeg har ikke stilt et eneste krav, det er en ære å få være med. Jeg tror jeg skal være forsiktig med å spå hvordan det går med meg, det kan fort være et bananskall man sklir på. Men jeg håper inderlig at jeg ikke blir førstemann ut og må reise med halen mellom beina, flirer han.

Per Heimly (48) - fotograf

48-åringen er kjent som et av de mest eksentriske menneskene i norsk kulturliv, og har i tiår gjort seg kjent som en av landets fremste fotografer. Heimly er også godt kjent for sitt nære vennskap med avdøde Ari Behn. I 2011 hadde de en egen serie sammen på NRK, som vant Gullruten. Han tror at deltakelsen blir tøff.

REDSEL: Per Heimly forteller at han har mye høydeskrekk, og at han ikke har forberedt seg på hvordan det kan gå under innspillingen. Foto: NTB Scanpix
REDSEL: Per Heimly forteller at han har mye høydeskrekk, og at han ikke har forberedt seg på hvordan det kan gå under innspillingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har egentlig ingen idé om å vinne, det er et mål i seg selv å få være med. Å kunne vinne over meg selv. Jeg hadde heller ingen planer om å være med, og har sagt til kjæresten min at det er uaktuelt. Men så tikket det inn en mail, og jeg bestemte meg for å ta utfordringen, sier han.

Høydeskrekken kan bli problematisk, tror han.

- Jeg har ikke forberedt meg på det i det hele tatt. Det kan fort bli et mareritt, sier han.

Adrian Sellevoll (22) - artist og realityprofil

- Jeg kan enten imponere stort eller drite meg loddrett ut. Seerne får nesten bestemme selv hva slags figur jeg gjør, sier han.

Da Sellevoll dukket opp på stranda på Mauritius i første sesong av «Ex on the Beach», ble han raskt en snakkis. Den energiske bergenseren er dessuten artist, og har de siste årene gitt ut flere raplåter. I likhet med Sotberg var han i fjor med i «Skal vi danse». Nå skal danseskoene byttes ut med fjellstøvler.

ENTEN ELLER: Realityprofilen tør ikke spå hvordan det kommer til å gå under innspillingen. Foto: Morten Eik
ENTEN ELLER: Realityprofilen tør ikke spå hvordan det kommer til å gå under innspillingen. Foto: Morten Eik Vis mer

- Jeg har faktisk alltid hatt lyst til å være med, og har begynt å øve meg litt. Jeg har fylt sekken vi har fått med vannflasker og har gått med den på fjellet. Kondisen min er imidlertid ikke helt sånn den en gang var, så vi får se hvordan det går, sier han.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (33) - tidligere langrennsløper

33-åringen kan skilte med tre VM- og ett OL-gull fra sin imponerende karriere. Sistnevnte kom under stafetten i 2018 i Sør-Korea, sammen med noen av Norges fremste langrennsløpere.

KLAR: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er med i årets sesong. Foto: NTB Scanpix
KLAR: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er med i årets sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i år kom derimot meldingen om at hun ville gi seg «mens leken er veldig god» - til fordel for legestudier.

33-åringen hadde ikke anledning til å stille til intervju.

GENTLEMAN: Melina Johnsen fikk øynene opp for en av de andre deltakerne under 71 grader nord kjendis. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

LES OGSÅ: Derfor måtte «Farmen»-innspillingen stoppes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer