«Mesternes mester»:

Her er årets deltakere

Håndballhelt Cecilie Leganger og alpinstjerne Aksel Lund Svindal skal konkurrere mot hverandre på tv.

ALPINHELT: Aksel Lund Svindal er klar for å vise krefter på skjermen i «Mesternes mester». Foto: Cornelius Poppe/ NTB Scanpix
ALPINHELT: Aksel Lund Svindal er klar for å vise krefter på skjermen i «Mesternes mester». Foto: Cornelius Poppe/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I elleve sesonger har norske idrettsstjerner konkurrert om å være den aller beste i en rekke styrkeprøver i beste sendetid på NRK. Tidligere i år ble det klart at padleren Eirik Verås Larsen vant den seineste utgaven av tv-konkurransen.

Året deltakere i «Mesternes mester» er nå klare. Flere av navnene, deriblant Aksel Lund Svindal (37) og Øystein «Pølsa» Pettersen (37), ble allerede forrige uke avslørt av Se og Hør.

Se hele listen over «Mesternes mester»-deltakerne nederst i saken!

VISER FREM HUSET: Deltakerne er ekstra obs på én spesiell detalj i huset på Mallorca. Video: Pedersen / Edit: Falch Vis mer

Gleder seg til «treningssamling»

Svindal kan sies å være den største stjernen blant årets deltakere.

Han la opp alpinkarrieren i fjor, og kan skilte med en rekke imponerende meritter i sporten, blant annet to OL-gull, fem VM-gull og to sammenlagtseire i verdenscupen.

RØRT: Det blir tårevått når Aksel Lund Svindal hyller Helene Olafsen under en episode av «Senkveld med Helene og Stian». Vis mer

– Under korona-nedstengningen ble jeg sittende og streame «Mesternes mester». Det var gøy å se hvor mye deltakerne har kost seg. Litt som om de var tilbake på treningssamling. Den biten savner jeg skikkelig fra toppidrettslivet, så nå gleder jeg meg stort til «treningssamling» med Mesternes mester, sier Svindal til NRK.

Det blir også en skøytestjerne med i årets program, og han heter Johann Olav Koss. Under de legendarisk OL-lekene på Lillehammer i 1994 ble han helten som kapret tre gull.

Han sier imidlertid overfor NRK at han denne gangen ikke har noen ambisjon om å gå til topps, men at han likevel skal prøve å hevde seg blant dem han kaller «unge og sterke utfordrere».

Dropper utlandet

Nytt av året er at tv-konkurransen spilles inn Arendal og omegn i september.

Tidligere har innspillingen funnet sted i varmere omgivelser. I fjor var det Kroatia som huset ti konkurranseskaller.

På grunn av coronapandemien kunne ikke innspillingen av serien gjennomføres i Hellas, som planlagt.

Årsaken til at valget falt på Sørlandet er på grunn av størst sjanser for pent vær, opplyste prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg, til VG i juni.

FJORÅRETS VINNER: Eirik Verås Larsen vant den ellevte sesongen. Dag Erik Pedersen returnerer som programleder - denne gangen i Arendal. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
FJORÅRETS VINNER: Eirik Verås Larsen vant den ellevte sesongen. Dag Erik Pedersen returnerer som programleder - denne gangen i Arendal. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Serien kommer på skjermen i starten av 2021.

– Det å få spille inn en sesong i Norge er en drøm, og når man i tillegg har med noen av tidenes største norske idrettsprofiler blir dette en ære å få være med på, sier programleder Dag Erik Pedersen til statskanalen.

Spesielt synes han det er stas å få Svindal inn i konkurransen, kan han fortelle VG. Han trekker også fram Koss, som han har kjent siden 1989.

Tidenes yngste deltaker

«Mesternes mester» får også sin hittil yngste deltaker - motorcross-utøveren Genette Våge (22). Hun regnes som et av de største talentene i sin sport her til lands, med femte plass i VG som beste meritt.

Hun la imidlertid opp i 2018 på grunn av skader.

Tidenes beste norske håndballspiller i 2015 heter Cecilie Leganger (45), og skal også vise muskler i den populære serien. Hun sier til NRK at det er lenge siden hun har konkurrert, og at hun er spent på om hun kommer seg inn i «keeperbobla».

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer

– Jeg håper det blir et lite eventyr, å bli kjent med nye folk, og idrettsutøvere med store meritter. Det blir en spennende utfordring, sier hun.

Til Dagbladet åpnet hun seg i 2018 om sitt nye liv. Da var det over 20 år siden hun hadde lagt opp håndballkarrieren, og gjenoppstod som komponist. Da åpnet hun også opp med de mørke sidene ved å stjerne på håndballbanen.

- Jeg la opp som 20-åring. Da var jeg verdens beste målvakt. Jeg kunne redde hva som helst og hadde kjempesuksess, men jeg klarte ikke mer. Det er mange måter å gå til grunne på. Det er en lang reise tilbake hvis man først har gått på veggen, sa hun da.

FINALEFEST: Tom Hilde og Kine Olsen fant kjærligheten på «Mesternes Mester». Her forteller de om hvorfor de valgte å holde forholdet skjult. Reporter: Linn-Christin Marthiniussen. Video: Siv Seglem / Dagbladet Vis mer

Her er alle deltakerne:

Aksel Lund Svindal (37), alpint

Cecilie Leganger (45), håndball

Johan Olav Koss (51), skøyter

Øystein «Pølsa» Pettersen (37), langrenn

Linda Medalen (54), fotball

Håvard Tvedten (42), håndball

Anne Margrethe Hausken (44), orientering

Magnus Midtbø (31), klatring

Synnøve Solemdal (30), skiskyting

Genette Våge (22), motocross

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Mesternes mester»-kontrakten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer