Hver gang vi møtes:

Her er årets artister: - Ganske nervepirrende

Hanne Krogh, Maria Mena og Staysman er blant dem som skal tolke hverandres låter i «Hver gang vi møtes».

ÅRETS ARTISER: (f.v.) Agnete Saba, Trygve Skaug, Hanne Krogh, Arne Hurlen, Hkeem, Maria Mena og Stian Staysman Thorbjørnsen. Foto: Vegard Breie/TV 2
ÅRETS ARTISER: (f.v.) Agnete Saba, Trygve Skaug, Hanne Krogh, Arne Hurlen, Hkeem, Maria Mena og Stian Staysman Thorbjørnsen. Foto: Vegard Breie/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VÅLER (SE OG HØR): Mandag denne uken startet innspillingen av den ellevte sesongen av «Hver gang vi møtes».

Konseptet er velkjent: syv kjente, norske artister flytter inn på Vestre Kjærnes gård i Våler kommune. Her skal artistene bo de neste ti dagene. For hver dag skal en ny artist hylles og tolkes av de andre, og til kvelden samles alle til en musikalsk festmiddag.

Hanne Krogh er en av de syv artistene som nå har flyttet inn på gården.

- Tenkt deg å kunne gjøre dette denne høsten, å få en positiv opplevelse midt i et år som har vært veldig spesielt for alle artister. Det var ingen tvil om jeg skulle si ja, sier Krogh til Se og Hør.

GLEDER SEG: Hanna Krogh sier det blir spennende å tolke Hkeem. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- Jeg gleder meg så

Krogh ser mest frem til å få være sammen med kolleger.

- Det å være artist er et ganske ensomt yrke. Det er sjelden vi får mulighet til å være sammen, sier hun.

Kroghs motpol i årets cast er rapperen Abdulhakim Hassane, bedre kjent som «Hkeem».

- Jeg gleder meg så til å tolke «Hkeems» låter! Det var så morsomt. Han har jeg fulgt i sosiale medier også, ikke minst nå i det siste, spesielt med Black Lives Matter. Han er en så klok mann. Så jeg gleder meg til å bli kjent med ham som har klart å bli så klok i så ung alder. Han er jo bare 23 år, sier Krogh.

NY SESONG: Disse er med i årets «Hver gang vi møtes. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Lite kjennskap

Hassane hadde ikke noe forhold til Hanne Kroghs musikk før innflyttingen på Vestre Kjærnes gård.

- Det vet hun også. Men nå har jeg blitt kjent med henne etter bare én dag, og kan noen av låtene hennes til og med, sier Hassane til Se og Hør.

LÆRDOM: Abdulhakim «Hkeem» Hassane sier han vil bli kjent med en til nå ukjent del av norsk musikkliv. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
LÆRDOM: Abdulhakim «Hkeem» Hassane sier han vil bli kjent med en til nå ukjent del av norsk musikkliv. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Han sier at «Hver gang vi møtes» er hans måte å bli kjent med en del av norsk musikkliv han har lite kjennskap til.

MINNERIKT: «Hver gang vi møtes»-Claudia hadde en spesiell feiring av sin egen 31-årsdag. Festen endte nemlig i en celle i Los Angeles - etter at hele venninnegjengen ble feilaktig arrestert mistenkt for drap. Video: Ruben Pedersen / Nicolai Aagaard Vis mer

Den unge rapperen setter stor pris på Kroghs engasjement for Black Lives Matter. Han deltok selv i demonstrasjonen mot rasisme i Oslo sentrum og tok del i en digital konsert i samarbeid med Amnesty International.

- Dette er noe som har foregått i lang tid, og det har blitt litt bedre. Man ser at folk er mer motivert til å lære mer om rasisme. Det setter jeg stor pris på, sier han.

Takket nei i åtte år

Frontfigur i Postgirobygget Arne Hurlen er også blant artistene i årets sesong. Det har vært en lang prosess for å få ham med.

- Nå har jeg opplevd så mye i livet, og om man vil oppleve mer så må man noen ganger gjøre noe aktivt. I mitt tilfelle var det aktive å si ja til «Hver gang vi møtes» etter å ha sagt nei i åtte år, sier Hurlen til Se og Hør.

Han forteller at grunnen til at han takket nei var at han ikke ønsket en slik oppmerksomhet.

NY SESONG: Disse er med i årets «Hver gang vi møtes. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

- Jeg hadde ikke lyst til å være kjendis på noe vis. Jeg har valgt bort alt som hadde med PR å gjøre, sier han.

Men han innrømmer at han er «fan» av «Hver gang vi møtes»-konseptet og har sett alle sesongene.

- Jeg har hatt en musikalsk historie jeg ønsker å fortelle. Det hjalp også at jeg til slutt faktisk hadde lyst til å være med for å fortelle den historien, sier Hurlen.

Enda én jobb

Stian «Staysman» Thorbjørnsen har i sommer vært å se som programleder i «Allsang på Grensen». Nå skal han også være med i «Hver gang vi møtes».

- Jeg er litt redd for at folk skal bli lei av meg, men jeg sier faktisk nei til 90 prosent av forespørslene jeg får, sier Thorbjørnsen til Se og Hør.

NERVEPIRRENDE: Stian Thorbjørnsen hadde aldri trodd han skulle få være med i programmet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Han gleder seg til å høre de andre artistene tolke hans «rølpelåter», men innrømmer at han er ganske nervøs.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme hit for 13 år siden da jeg begynte å lage musikk. Det er ganske nervepirrende, sier Thorbjørnsen.

Endelig klar

Maria Mena har også takket nei til å være med i programmet tidligere. I år følte hun seg klar.

- Jeg ville ikke være med i fjor da jeg ikke hadde gitt ut musikk. Nå har jeg gjort det, og dette er et overskuddsprosjekt fordi jeg har det så bra, sier Mena til Se og Hør.

OVERSKUDD: Maria Mena forteller at «Hver gang vi møtes» er et overskuddsprosjekt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
OVERSKUDD: Maria Mena forteller at «Hver gang vi møtes» er et overskuddsprosjekt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Hun skal først ut i ilden under dagens innspilling, og avslører at hun har planlagt mye gøy for sin dag.

- Men jeg får dessverre ikke lov til å si noe! Dere får vente og se. Men jeg gleder meg til å høre tolkningen. Men da jeg sa det nå så kjente jeg at jeg ble litt nervøs. De skal synge mine tekster til meg. Wow, sier Mena.

Hun forteller at en annen grunn til at hun sa ja til å være med var fordi bestekompis Trygve Skau også hadde takket ja.

NY SESONG: Den folkekjære artisten Maria Mena blir å se i «Hver gang vi møtes. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Mye å bryne seg på

Trygve Skaug er en norsk låtskriver, musiker og poet. Han er i tillegg en av de mestselgende lyrikerne i Norge.

TRYGT: Trygve Skaug gleder seg til å tolke låter i sitt eget format. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
TRYGT: Trygve Skaug gleder seg til å tolke låter i sitt eget format. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- Det er veldig trygt å være med på noe med kunst og låtskriving i fokus. Dette er jo ikke et bake- eller danseprogram, musikk er jo det jeg pleier å gjøre, sier Skaug til Se og Hør.

TRYGT: Trygve Skaug gleder seg til å tolke låter i sitt eget format. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Han forteller at han pleier å oversette låter og tolke dem på fritiden. Han gleder seg til å sette de andre artistenes låter inn i et Trygve Skaug-format.

- Det er noen kataloger som har vært mer å bryne seg på. Det er veldig spennende å grave i alt fra Hannes enorme katalog til Staysmans ville katalog, sier han.

- Man blir ko-ko

Agnete Kristin Johnsen Saba er norsk artist, musiker og vokalist. Hun var frontfigur i gruppen The BlackSheeps, og har siden brukt artistnavnene Aggie og Agnete. Hun representerte Norge i Eurovision Song Contest 2016. Nå er hun klar for «Hver gang vi møtes».

NYSGJERRIG: Agnete Saba vil lære hvordan de andre artistene i årets sesong har taklet bransjen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
NYSGJERRIG: Agnete Saba vil lære hvordan de andre artistene i årets sesong har taklet bransjen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- For å være ærlig så er jeg så nysgjerrig på andre artister. Man blir litt ko-ko av denne bransjen, så det er spennende å få høre hvordan de har hatt det gjennom sin karriere. Derfor takket jeg ja, sier Saba til Se og Hør.

NYTT NAVN: Agnete flytter inn på Vester Kjærnes gård med nytt navn. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Hun forteller at det er skummelt å være ung og ny artist blant så mange gamle travere, men har lovet seg selv å ikke feige ut.

- Jeg kommer til å tolke låtene på den måten jeg vil, og så får vi se hva de sier etterpå. Men jeg håper at de gjør det samme med mine låter, sier Saba.

Den 11. sesongen av «Hver gang vi møtes» har premiere på TV 2 og TV2 Sumo på nyåret i 2021.

LES OGSÅ: - Et veldig forvirrende år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer