DØR: Etter en spennende cliff-hanger forrige uke ble det i dag klart at Storm Liland Anker-Hansen mistet livet etter en allergisk reaksjon. VIDEO: «Hotel Cæsar» på TV 2 Vis mer Vis mer

Kim-Daniel Sannes «Hotel Cæsar»:

Her dør «Hotel Cæsar»-Storm: - Det er litt typisk

I kveldens episode av den populære såpeserien må seerne ta farvel med en elsket rollefigur.

(Seoghør.no): Etter elleve år på TV-skjermen dør Storm Liland Anker-Hansen i ekte «Hotel Cæsar»-stil. Det vises i et nytt klipp publisert på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Kim-Daniel Sannes (31) vant rollen gjennom realityserien «Jakten på en Cæsar-stjerne» i 2006, og han har vært på skjermen som Storm siden den gang. Nå erkjenner Kim-Daniel at han er klar for nye utfordringer.

«Hotel Cæsar» begynte å rulle over norske TV-skjermer i oktober 1998, og ble raskt en stor suksess. 19 år med TV-såpe har virkelig satt sitt preg hos fansen.

Saken fortsetter nedenfor.

DRAMATISK: «Hotel Cæsar» har flere ganger fått det norske folk til å måpe med sine sjokkerende storylines. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Det var etter et farlig stunt at Kim-Daniels rollefigur Storm ble stukket av en veps, og døde av en allergisk reaksjon.

Karakteren Storm har gjennom årenes løp vært involvert i flere ulykker og dramatiske hendelser, som flere ganger har satt hans liv i fare, men det er altså en mindre dramatisk hendelse som tar livet av rollefiguren.

- Det er litt typisk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Skjebnens ironi. Det har ligget litt i kortene at Storm skulle få en dramatisk død, så det er kanskje det som har vært litt spesielt, forteller Kim-Daniel Sannes til Seoghør.no.

- Det har vært mye dramatikk i livet hans, og når han først skal dø så skjer det på en så lite dramatisk måte. Det er jo litt unaturlig for ham, men også litt fint. Det var litt rart å våkne opp i dag.

FARLIG: Det var etter dette stuntet karakteren Storm får en allergisk reaksjon og dør i «Hotel Cæsar». Foto: TV 2
FARLIG: Det var etter dette stuntet karakteren Storm får en allergisk reaksjon og dør i «Hotel Cæsar». Foto: TV 2 Vis mer

Saken fortsetter under bildene.

BEGRAVELSE: I dagens klipp av «Hotel Cæsar» begraves Storm Liland Anker-Hansen. Foto: TV 2
BEGRAVELSE: I dagens klipp av «Hotel Cæsar» begraves Storm Liland Anker-Hansen. Foto: TV 2 Vis mer

Rikt følelsesliv

Om det hadde vært opp til skuespilleren selv hadde Storm fått dø på en annen måte i serien. Kim-Daniel har nemlig elsket å spille inn de mest dramatiske scenene. Det er der han føler seg mest komfortabel.

- Jeg skulle ønske Vilja (Storms datter, journ.amn.) ikke hadde kommet, og at det heller hadde skjedd en del forferdelige ting som til slutt dytta han ned fra klippen. Jeg skulle ønske det hadde vært mer dramatisk. Det er det jeg spiller best. Jeg føler meg tryggere der. Det er mye vanskeligere å spille rolige scener.

- Jeg har veldig mye følelser inni meg, og jeg har et rikt følelsesliv, så jeg håper jeg klarer å være ærlig nok. Det er jo litt trist at det skjer akkurat når Storm har fått barnet han alltid har ønsket seg, men det er her jeg måtte stole på manus-gjengen. Jeg er veldig heldig på mange måter, sier han vemodig.

Saken fortsetter under bildet.

DØD: I dagens klipp av «Hotel Cæsar» må seerne ta et siste farvel med karakteren Storm. Foto: TV 2
DØD: I dagens klipp av «Hotel Cæsar» må seerne ta et siste farvel med karakteren Storm. Foto: TV 2 Vis mer

- Det var jo et veldig dramatisk stunt du gjennomførte, hvordan spilte dere inn det?

- Det er jeg som gjør store deler av stuntet. Når vi utfører sånne typer stunt på en arbeidsplass er jo sikkerhet viktig. Jeg hadde to sikkerhetsliner, og vi leide inn balansekunstneren Eskild Rønningsbakken, som gjorde det farligste stuntet. Jeg fikk veldig nøye beskjeder om hvordan ting skulle utføres, og vi kunne ikke gjort det uten ham og hans team.

- Kameravinkler har jo også mye å si ettersom det er filmet nedenfra. I tillegg hadde vi begge store klær på oss slik at det så ut som om det var jeg som gjorde alt hele tiden. Hvem som helst kunne sett ut som meg med den teknologien og mulighetene vi har i dag, avslører han til Seoghør.no.

- Hvordan føltes det å ligge oppi kisten?

- Det var en veldig virkelighetsfjern opplevelse å ligge sprell levende i en kiste og leke død torsk. Jeg var veldig forberedt, og tok sorgprosessen hjemme, men det er jo spesielt nok i seg selv å simulere en begravelse, for det er jo noe mange har minner fra.

Saken fortsetter under bildet.

DE ORGINALE: Rudy Claes, Anette Hoff og Kim-Daniel er noen av dem som har vært med i Hotel Cæsar lengst. Nå går de hvert til sitt. Foto: TV 2
DE ORGINALE: Rudy Claes, Anette Hoff og Kim-Daniel er noen av dem som har vært med i Hotel Cæsar lengst. Nå går de hvert til sitt. Foto: TV 2 Vis mer

Ønsket mer inspirasjon

Kim-Daniel innrømmer at han ønsket seg en mer inspirerende historie å fortelle, og at det gjorde at han med tiden begynte å savne mer inspirasjon.

- Jeg var sulten på nye utfordringer, og naturlige årsaker gjorde at Storm forlot serien på denne måten. Det var fint å få avslutte boka, og ikke bare reise avgårde.

- Si at han reiste til søsknene sine i Danmark for eksempel. En midlertidlig exit hadde ført til at jeg alltid hadde hatt det i bakhodet. Det er godt å kunne fortelle Storms historie med en start og en slutt, for da blir det lettere å komme seg videre. Storm lever uansett videre i Kim-Daniel, forteller han.

Saken fortsetter under videoen.

EPISODE 3000: I fjor feiret «Hotel Cæsar» episode nr. 3000 med en musikal-episode. VIDEO: TV 2Vis mer Vis mer

Usikkerheten rundt om «Hotel Cæsar» skulle fortsette eller ikke har også vært en avgjørende faktor.

- Det var disse usikkerhetene om det ble siste sesong, og vi fikk ikke svar på det før sesongen var spilt inn. Hadde «Hotel Cæsar» vært et teater med statlige midler, og jeg kunne vært fast ansatt skulle jeg gjerne ha blitt hele livet. Selv om jeg har vært der i elleve år har jeg ikke vært fast ansatt. Jeg begynte å bli moden for å ta skrittet ut i en stabil økonomi.

Takker fansen

Kim-Daniel Sannes erkjenner at den trofaste fansen har hatt utrolig mye å si for hans tid i «Hotel Cæsar».

- Jeg gruer meg litt til fansen får vite at Storm har dødd. Det er så mye jeg vil si til fansen, men jeg vil først og fremst takke dem for trofast titting. Jeg er glad i dem, fordi det er jo de som er mest trofaste. Jeg håper folk sitter igjen med et godt bilde av Storm, og at de vil ta vare på minnene hans. Jeg har vokst så mye på disse opplevelsene.

Det er tydelig at fansen har betydd mye for Kim-Daniel, og nettopp dem skal ha vært en avgjørende faktor for at han har blitt så lenge.

- Det har vært en enorm glede å møte seerne, og jeg skulle gjerne ha møtt flere av dem. Hadde det ikke vært for dem hadde jeg ikke hatt jobb på «Hotel Cæsar». Om noen trenger å kontakte meg er det bare å sende en melding på Facebook eller Instagram. Vi dreper Storm, men gir Kim-Daniel nytt liv i virkeligheten, sier han og smiler ydmykt.

Saken fortsetter under videoen.

SELGER UNNA KOSTYMELAGERET: Norges eldste dramaserie åpnet dørene for siste gang - for å selge unna kostymene fra 19 år på sett ved Hotel Cæsar. «Norges største Cæsar-fan» og reporter Ole Johannes Ferkingstad tok turen for å kjenne på stemninga ved kostymeutsalget. Video: Se&Hør. Vis mer

- Hva skal du gjøre nå?

- Det hadde vært gøy å spille i en film for et yngre publikum, og prøvd noe annet enn såpe, ler han og fortsetter:

- Der er det litt røffere scener, men etter man har spilt en rolle i elleve år er det naturlig å gi seg selv litt karantenetid for å få ny livserfaring.

Fremover tar Kim-Daniel ting litt som det kommer, men han sitter også igjen med en enorm takknemlighet for det han har fått være med på.

- Jeg er så heldig som har fått leve av skuespill de siste elleve årene. Jeg har ingen utdannelse fra skuespill, og nå vil jeg gi muligheten til dem som faktisk har studert, så får vi se hva tiden bringer.

- Jeg er åpen for nye roller, og kommer til å savne alle de fantastiske menneskene jeg har jobbet med på Metronome Spartacus («Hotel Cæsar», journ.anm.S) og TV 2, og jeg vil takke for sjansen jeg fikk for elleve år siden. Jeg håper dette er en god jobbsøknad, og ønsker alle en god sommer, avslutter han til Seoghør.no.

«Hotel Cæsar» ser på på TV 2 Sumo mandag-torsdag 16.30.

LES OGSÅ: Gjør helomvending etter plastisk operasjon