DEBUTERER: Her debuterer datteren til Fridtjov Såheim og Henriette Steenstrup i grøsserfilmen «Hjemsøkt». Foto: Filmweb
DEBUTERER: Her debuterer datteren til Fridtjov Såheim og Henriette Steenstrup i grøsserfilmen «Hjemsøkt». Foto: Filmweb Vis mer

Fridtjov Såheim og Henriette Steenstrup:

Her debuterer det norske kjendisparets datter på film

Ebba (10) gjør som mamma Henriette Steenstrup og pappa Fridtjov Såheim.

Publisert

(Se og Hør): Eks-paret Fridtjov Såheim (59) og Henriette Steenstrup (43) er begge kjente skuespillere. Nå går datteren i deres fotspor.

Nesten to år etter at filminnspillingen i et herskapelig hus på Gran på Hadeland var ferdig, er grøsseren «Hjemsøkt» på norske kinoer.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Henriette og datteren. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Henriette og datteren. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Til premieren på Colosseum kino i Oslo ankom en av hovedrolleinnehaverne, Ebba Steenstrup (10), sammen med sine skuespillerforeldre, Henriette og Fridtjov.

- Hvordan har dere forberedt Ebba på livet som filmstjerne?

- Vi har jo sagt at hun må slappe av, prøve å gjøre det så naturlig som mulig, sier mamma Henriette til Se og Hør.

- Men jeg må si at hun har bedt om, og trengt, veldig lite hjelp. Så hun har klart seg veldig bra på egen hånd, legger mamma til. Ebba fikk lov til å se filmen hun spiller i, selv om den har 15-års aldersgrense.

Saken fortsetter under:

GLEDER SEG: Ti år gamle Ebba
Steenstrup spiller en av hovedrollene
i grøsseren «Hjemsøkt», og så filmen
med mamma og pappa, Henriette
Steenstrup og Fridtjov Såheim. Foto: Andreas Fadum
GLEDER SEG: Ti år gamle Ebba Steenstrup spiller en av hovedrollene i grøsseren «Hjemsøkt», og så filmen med mamma og pappa, Henriette Steenstrup og Fridtjov Såheim. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Følger i mammas fotspor

Henriette har de siste årene gjort stor suksess på TV, blant annet i «Dritseint med Edel», «Torsdag kveld fra Nydalen» og «En bit av historien».

I januar er hun aktuell med sitt eget show «Åpent forhold» sammen med Jon Brungot (40) på Chat Noir i Oslo.

Men skuespillerkarrieren startet lenge før det.

Da Henriette kun var fem år gammel debuterte hun på skjermen for første gang - i NRKs julekalender «Jul i Skomakergata».

KJENNER DU HENNE IGJEN?: Slik så det ut da Henriette Steenstrup og søsteren hennes var med i «Jul i Skomakergata». Foto: NRK
KJENNER DU HENNE IGJEN?: Slik så det ut da Henriette Steenstrup og søsteren hennes var med i «Jul i Skomakergata». Foto: NRK Vis mer

Også hennes fire år eldre søster Kathinka hadde en rolle i serien.

- Jeg syntes det var helt topp. Allerede da var jeg den av oss søstrene som var mest glad i å være på filmsett. Men nå har jeg heldigvis blitt litt flinkere til ikke å pille i nesa og se i kameraet, fortalte Henriette til Se og Hør i 2013.

TV-serien som skildrer livet til skomakeren Jens Petrus Andersen og vennene hans har begeistret seere i flere generasjoner.

Fridtjof Såheim er aktuell med Lillyhammer-sesong. Han intervjues om kona Henriette Steenstrup´s karakter "Edel". Vis mer

LES OGSÅ: Ari Behns avsløring vekker internasjonal oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer