Drama i kulissene:

Her brytes «Farmen»-reglene: - Legender

Møtene med utenforstående førte til smugling av mat, telefonbruk, handleliste og et oppgjør med deltakerne.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble høydramatisk i fjorårsversjonen av «Farmen» da flere deltakere ble fersket i å besøke hytter i nærheten av gården de bodde på. Dette ble slått knallhardt ned på av TV-produksjonen grunnet de svært strenge coronarestriksjonene de forholdt seg til.

Den gang endte kaoset i at Nils Kvalvik (40), som i år er å se i sidekonkurransen «Torpet», tok en for laget og reiste hjem fra innspillingen.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Smugling og telefonsamtaler

I år har det tilsynelatende gått roligere for seg på gården. Men det betyr ikke at enkelte ikke har tøyet strikken litt vel langt.

Nå kan nemlig Se og Hør avsløre at flere deltakere også denne gang har hatt kontakt med utenforstående.

Eskapadene førte til smugling av mat inn på gården i flere omganger. Kontakten med de fremmede bød også på telefonsamtaler hjem - og at produksjonen på et tidspunkt ble snudd helt på hodet, siden samtlige deltakere måtte coronatestes to ganger.

Se og Hør har også fått tilgang til bilder som viser at det var den norsk-amerikanske TikTok-stjerna «NorwayRob» - Robert Michael Scott (54), samt Herman Herberth Herding (24), som sto bak handlingene.

BILDEBEVIS: Robert Michael Scott lot seg avbilde med disse personene midt under «Farmen»-innspillingen. Bildet publiseres med tillatelse fra jenta i forgrunnen og hennes foreldre. Foto: Privat
BILDEBEVIS: Robert Michael Scott lot seg avbilde med disse personene midt under «Farmen»-innspillingen. Bildet publiseres med tillatelse fra jenta i forgrunnen og hennes foreldre. Foto: Privat Vis mer

Full alarm

Det er ingen hemmelighet at de som deltar i «Farmen» må leve under strenge regler, og at de ikke får lov til å ha kontakt med omverdenen i tiden på «Farmen»-gården. Det ble spesielt viktig etter fjorårets skandale, da flere forlot gården og risikerte å bli coronasmittet - som igjen ville satt flerfoldige millioner kroner på spill.

Den gang ble innspillingen av programmet midlertidig stoppet. Derfor kommer det nok som en overraskelse at et lignende drama utspilte seg også i år.

TØYET GRENSENE: Herman Herberth Herding (t.v) og Robert Michael Scott lot seg ikke be to ganger da de fikk tilbud om ekstra matforsyninger. Foto: Espen Solli / TV2
TØYET GRENSENE: Herman Herberth Herding (t.v) og Robert Michael Scott lot seg ikke be to ganger da de fikk tilbud om ekstra matforsyninger. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

For det ble slått full alarm da TV 2 og produksjonsselskapet Strix fikk nyss i at noen av deltakerne hadde hatt kontakt med utenforstående. Dramaet skal ha utspilt seg cirka på det tidspunktet i innspillingen som nå vises på tv.

- Det var snakk om å stenge hele produksjonen. De ville komme til bunns i hva som hadde skjedd, forteller én av dem som var til stede da produksjonen konfronterte deltakerne i plenum, til Se og Hør.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Møtte fire personer

Se og Hør får forklart av deltakerne Scott og Herding at de - helt tilfeldig - skal ha møtt to kvinner og to yngre jenter ute i skogen mens de jobbet med ukesoppdraget. De to ble forsynt med mat, og det som i utgangspunktet var en uskyldig handling satte plutselig innspillinga i fare i en periode der smittetallene var stadig økende.

Etter at de sammen spiste opp det de hadde fått allerede første kvelden, skal Scott ha ønsket mer, og utformet en handleliste med ønsker om hvilke flere varer de gjerne skulle hatt levert til gården.

SKREV BREV: Her er brevet, handlelista om du vil, som Robert Michael Scott la igjen i skogen for å fikse seg enda mer mat. Foto: Privat
SKREV BREV: Her er brevet, handlelista om du vil, som Robert Michael Scott la igjen i skogen for å fikse seg enda mer mat. Foto: Privat Vis mer

Handlelista ble lagt i skogen der de møtte de fire utenforstående første gang, og skal ha ført til én leveranse på et senere tidspunkt.

Nesten-gråt

I utgangspunktet visste ikke produksjonsselskapet hvem som hadde forlatt gården, men konfrontert med beskyldningene velger Robert Michael Scott å «tilstå» - han serverer nemlig en kraftig moderert sannhet under «oppvaskmøtet».

Både Scott og Herding bekrefter opplysningene Se og Hør sitter på.

Robert erkjenner at han og Herman jobbet i skogen da de tilfeldigvis møtte fire turgåere. En av dem gjenkjente Robert fra TikTok - et sosial nettverk der bergenseren har over 1,2 millioner følgere. I frykt for at noen skulle avsløre at han var med i «Farmen», som på dette tidspunktet var strengt hemmelig, mener amerikaneren at han gikk med på å ta et bilde med turgåerne - i bytte mot at de holdt tett, og ikke delte bildet på sosiale medier.

FIKK MAT: Turgåere i området stilte opp for de to sultne «Farmen»-deltakerne. Her er den ene leveransen de kunne fråtse i. Foto: Privat
FIKK MAT: Turgåere i området stilte opp for de to sultne «Farmen»-deltakerne. Her er den ene leveransen de kunne fråtse i. Foto: Privat Vis mer

Som takk delte de maten sin med de sultne realitydeltakerne. Robert legger ikke skjul på at brødskiver og sjokolade smakte himmelsk, faktisk bedre enn egg, etter å ha levd på poteter, fisk og havregryn i flere uker.

- Det var så deilig at jeg nesten begynte å grine! Vi spiste opp maten med én gang, forteller han.

- Legender

Se og Hør har også vært i kontakt med Herman Herberth Herding, som har en litt annen versjon av hva som egentlig skjedde ute i skogen.

- Vi møtte disse menneskene, som sto der i skogen og vinket til oss. Jeg gikk bort til dem, men det turte ikke Robert. De spurte om jeg ville ha sjokolade, og jeg svarte kontant «ja». Rob ville ha mat han også - og kom bort. Vi fikk låne telefonene deres. Rob ringte kona si, mens jeg ringte mamma og pappa.

TOK SELFIE: Også Herman ble avbildet i møtet med uvedkommende i skogen rundt gården. Bildet publiseres med tillatelse fra jenta og hennes foreldre. Foto: Privat
TOK SELFIE: Også Herman ble avbildet i møtet med uvedkommende i skogen rundt gården. Bildet publiseres med tillatelse fra jenta og hennes foreldre. Foto: Privat Vis mer

Han fortsetter:

- Senere fant vi ut at vi ville ha mer, og laget denne handlelista. Dagen etter var den ikke der vi forlot den, og spesielt Robert ble veldig stressa for at det var produksjonen som hadde funnet den. Et par dager senere var han plutselig borte da alle deltakerne var samlet til middag. Det var da jeg skjønte at vi hadde fått mer og at han var ute i skogen for å plukke det opp.

- Jeg tror det var tre dager etter første møte med dem at vi spiste det vi hadde fått levert til skogen. For å være ærlig: I min bok er disse fire noen legender.

- Som en begravelse

Men: Plutselig ankom produksjonens «høye herrer» gården. De hadde mistanker om hva som hadde foregått, og tok et oppgjør med deltakerne for å finne ut hva som hadde skjedd.

- Det ble sagt fra produksjonens side at de visste at noen hadde hatt kontakt med utenforstående, men de andre deltakerne visste jo ikke at det var vi som sto bak. Jeg holdt kjeft, men Robert klarte selvsagt ikke det og serverte en halvveis sannhet. De virket litt sure.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

Det sier Robert seg enig i.

- Den stemningen... Det var nesten som å være til stede i en begravelse, bedyrer han.

TV 2: - Brudd på reglene

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at produksjonen gikk inn og tok et aldri så lite oppgjør med deltakerne.

- Medarbeidere i produksjonen observerte noen turgåere inne på området til deltakerne hvor det ble jobbet med et ukesoppdrag. På bakgrunn av dette var det en mistanke om nærkontakt med utenforstående, men produksjonen hadde ingen beviser, sier han, før han fortsetter:

- På bakgrunn av dette gikk vi inn og hadde en liten alvorsprat med deltakerne. I samtalen understreket vi viktigheten av å holde avstand til verden utenfor gården, gitt både situasjonen med corona, og fordi dette er brudd på reglene i programmet, sier Dahl til Se og Hør.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Flere av de andre deltakerne skal ha blitt rasende da de skjønte hva som hadde skjedd.

- Folk mente at vi var egoister, at vi burde skamme oss. Men vi tenkte rett og slett ikke på corona engang. Heldigvis gikk sinnet fort over, sier Herding.

- Robert?

- Jeg ga dem den historien som jeg følte at passet der og da, for å roe folk ned. De var skuffet, ganske rasende alle sammen, vi så på fjesene deres at de var lei seg og skuffet. Det ble ganske høylytt. Noen skrek og spurte hvordan vi kunne finne på sånt - at vi bare tenkte på oss selv.

- I vår egen boble

Etter hvert som alvoret begynte å synke inn, skal Scott ha angret på påfunnene. Han forklarer at han ikke hadde smittevern i tankene da han møtte turgåerne i skogen.

- Etter så mange uker på gården tenkte jeg ikke på corona. Vi var i vår egen lille boble. Men jeg skjønner selvsagt at de måtte ta det alvorlig, og at det kunne ha satt produksjonen i fare. Heldigvis var alle testene negative, og vi kunne fortsette filmingen.

54 år gamle Scott, som omtaler seg selv som «kanskje verdens mest kjente bussjåfør», mener at han virkelig trengte å ta den telefonen hjem til kona Beate.

- Muligheten kom på et tidspunkt da jeg var så lei meg. Jeg savnet dem hjemme og var på sammenbruddets rand. Jeg er vant til at folk dør fra meg cirka annenhvert år, og ville høre om alt sto bra til hjemme. Hadde jeg ikke snakket med Beate, tror jeg ikke jeg ville holdt ut lenger. Samtalen ga meg motivasjon til å fortsette, sier han.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl forteller at smittevern var høyt prioritert under innspillinga, og bekrefter samtidig at alle ble testet to ganger.

- Det ble gjennomført to coronatester etter dette, med ti dagers mellomrom, så vi skulle være på den sikre siden. Alle testet negativt begge gangene.

- Hvorfor ga ikke regelbruddene i år samme konsekvenser som regelbruddene i fjor?

- I fjor var nesten hele casten involvert i regelbrudd som var mer alvorlige, og gjort med større overlegg. Vi mente derfor det ikke var grunnlag for å reagere like sterkt som i fjor, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Kom meg ikke ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer