Her bryter Top Model-deltakeren sammen i gråt

Debuten på catwalken gikk ikke helt som den skulle for 18 år gamle Linda.

SEOGHØR.NO: Tirsdag kveld er det premiere på programmet «Top Model» på kanalen FEM, der norske, svenske og danske jenter skal kjempe om å bli Skandinavias neste toppmodell. 

Forrige gang realityserien rullet på norske skjermer var på TV 3 i 2013, og også i år blir det sterke følelser foran kamera.

De 18 jentene - hvor seks er fra Norge - blir tidlig kastet ut i en utfordring der de skal vise frem sine ferdigheter på catwalken. Den som gjør det dårligst, ryker ut allerede i første episode. 

Se video øverst i saken!

Én av de 18 jentene som sliter under catwalk-debuten er norske Linda Selmoni (18).

Slet med dårlig selvbilde

Når hun skal posere foran dommerne, norske Janka Polliani, svenske Jonas Hallberg og danske Lina Rafn, holder hun på å falle. 

Det hele ender i en svært følsom seanse for den unge modellspiren, som rett etter debuten bryter sammen i gråt.

Modellen tar til tårene i frykt for at tabben skal koste henne en tidlig exit fra programmet.

Saken fortsetter under bildet.

GIKK NESTEN GALT: Norske Linda var nær å falle da hun skulle posere foran de tre dommerne under catwalk-debuten.  Foto: FEM
GIKK NESTEN GALT: Norske Linda var nær å falle da hun skulle posere foran de tre dommerne under catwalk-debuten. Foto: FEM Vis mer

- Jeg mistet ikke bare balansen, jeg mistet drømmen, sier 18-åringen til kameraet under episoden. 

Da Seoghør.no møtte deltakerne under programmets førpremierefest forrige uke, fortalte Linda åpenhjertig om sin store modelldrøm etter en vanskelig fortid med dårlig selvbilde. 

- Jeg har hatt et ganske forvrengt bilde av hvordan jeg skal se ut. Jeg har med tiden klart å godta meg selv for den jeg er. Jeg meldte meg på for at jeg ønsket å fremstå som et sunt forbilde, sa hun. 

Saken fortsetter nedenfor.

Guro Mangen (20) Foto: FEM
Charlotte Skogrand Bø (18) Foto: FEM
Jannie Gefle (25) Foto: FEM
Martine Halvorsen (18) Foto: FEM
Benedicte Haugaard (25) Foto: FEM
Linda Selmoni (18) Foto: FEM

Hun legger ikke skjul på at hun har vært utsatt for mye kroppspress, noe som førte til en skummel livsstil. 

-  Jeg har opplevd.. Vel, ikke direkte mobbing på grunn av kroppen.. Men folk har vært fæle. Og jeg har kanskje selv vært den største mobberen for meg selv. Jeg har har gått på alle slags dietter, og til slutt endte jeg med at jeg sluttet å spise. Det har jeg heldigvis kommet meg ut av, sa hun til Seoghør.no.

Vil vise sunne forbilder

Nytt for årets sesong av «Top Model» er at deltakerne utfordrer de tradisjonelle modellidealene, og flere av dem er såkalte «formfulle modeller».

- Vi er på jakt etter de modellspirene som ikke nødvendigvis får plass i «size zero». Vi ser først og fremst etter karisma, utstråling og personlighet – og selvsagt potensialet til å se helt fantastisk ut på bilder, har mediesjef i Discovery, Hanne McBride, sagt i en pressemelding. 

Programmet ble spilt inn i Lisboa og vinneren vil få en ettårskontrakt med modellbyrået MILK, som har sitt hovedkvarter i London.

«Top Model» sendes på FEM tirsdag og torsdag klokken 21.30.

DETTE ER DELTAKERNE: De seks norske jentene skal kjempe mot seks svenske og seks danske jenter i kampen mot å bli Skandinavias neste toppmodell. Her sammen med dommer og programleder Janka Polliani (i midten).  Foto: FEM
DETTE ER DELTAKERNE: De seks norske jentene skal kjempe mot seks svenske og seks danske jenter i kampen mot å bli Skandinavias neste toppmodell. Her sammen med dommer og programleder Janka Polliani (i midten). Foto: FEM Vis mer

LES OGSÅ: - Kjenner ikke meg selv igjen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.