Her bryter Nils Ole Oftebro sammen

Den norske skuespilleren tok til tårene under besøk hos flyktninger i Irak.

SEOGHØR.NO: De fire søndagene i advent inviterer TV3 til koselige og høytidelige førjulsstunder i samarbeid med Flyktningehjelpen, Plan, SOS Barnebyer og Amnesty.

I den første delen av programmet «Hjem til jul» er skuespiller Nils Ole Oftebro (70) en av gjestene. I forkant reiste han til Irak og besøkte en ung gutt som ble skadet for livet av en bilbombe.

Gutten og faren hans havnet på flukt og endte opp i en leir sammen med 1500 andre.

Når guttens far forteller om hvordan de havnet der blir det for mye for Nils Ole, som ikke klarer å holde tårene tilbake.

- Fra en far til en annen. Jeg vet ikke lenger, sier Nils Ole før han må stoppe å snakke på grunn av gråt.

Saken fortsetter under bildet.

STERKT: I et møte med en far og sønn på flukt i Irak, ble det for mye for Nils Ole. Foto: TV 3
STERKT: I et møte med en far og sønn på flukt i Irak, ble det for mye for Nils Ole. Foto: TV 3 Vis mer

- Det var rørende å se forholdet mellom far og sønn. En av de fineste gavene man kan gi i år må være å gi noe til flyktningene. Man bør tenke mer som man gjør i India: Det er den som gir en gave som skal være takknemlig, ikke den som får, sier han i programmet.

- Takk for at jeg fikk komme inn i huset deres. Hvordan tror du vinteren her blir?, spør Nils Ole før han igjen blir svært synlig rørt.

Se det sterke klippet med Nils Ole Oftebro øverst i saken!

I det kommende programmet er det Ingeborg Heldal og Simen Staalnacke som er vertskap. De to har invitert Anita Skorgan, Tone Damli, Nils Ole Oftebro og Mani Hussaini til førjulskos og gode samtaler.

FAREN: Nils Ole Oftebro møtte denne mannen som er på flukt med sin sønn. Foto: Ingrid Prestetun/ TV 3
FAREN: Nils Ole Oftebro møtte denne mannen som er på flukt med sin sønn. Foto: Ingrid Prestetun/ TV 3 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Praten går om jul og tradisjoner, de nære ting og medmenneskelighet i en høytid da samhold og fellesskap er ekstra viktig for oss.

De seks bidrar med noe ekstra for at mennesker på flukt fra krig kan få nytt håp og muligheter. Alle har de med seg hver sin personlige gave som gis bort til noen som melder seg som nye faddere for Flyktningehjelpen under sendingen.

Kjartan Skjelde fra «MasterChef» står for måltidet de samles rundt, mens Anita Skorgan og Tone Damli fremfører nydelig sang.

Se programmet «Hjem til jul» på TV3 søndag klokken 20.00.

FLOTTE SØNNER: Nils Ole Oftebro er selv pappa. Her er skuespillersønnene Jakob Oftebro (t.v.) og Jonas Hoff Oftebro avbildet på en filmpremiere i 2013.  Foto: Andreas Fadum
FLOTTE SØNNER: Nils Ole Oftebro er selv pappa. Her er skuespillersønnene Jakob Oftebro (t.v.) og Jonas Hoff Oftebro avbildet på en filmpremiere i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Jakob Oftebro fikk Nordens språkpris