Her bryter hun seks bunadsregler

Forretningskvinnen Celina Midelfart styler beltestakken på personlig vis.

UTRADISJONELL STYLING: Det er opp til hver enkelt hvorvidt man vil følge de tradisjonelle bunadsreglene. Celina Midelfart var langt fra «korrekt» antrukket da hun brukte sin Telemarksbunad under 17. mai-feiringen i 2009, men så likevel flott ut .  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
UTRADISJONELL STYLING: Det er opp til hver enkelt hvorvidt man vil følge de tradisjonelle bunadsreglene. Celina Midelfart var langt fra «korrekt» antrukket da hun brukte sin Telemarksbunad under 17. mai-feiringen i 2009, men så likevel flott ut . Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er strenge regler for hvordan bunaden skal brukes. Alt fra plassering av søljer til strømpefargen er bestemt ut fra gamle tradisjoner.

Men det er langt fra alle som følger bunadsreglene slavisk – heller ikke i Kjendis-Norge.Celina Midelfart (42) er en av dem som styler nasjonaldrakten på personlig vis istedenfor å følge «Bunadspolitiets» påbud.

Forretningskvinnen har en vakker beltestakk fra Telemark, som hun ofte bærer på 17. mai. Bildet under viser at hun brøt hele seks bunadsregler under feiringen av nasjonaldagen i 2009.

Disse reglene brøt Celina

UTEN HODEPLAGG: Ifølge Bunadsrådet er hodeplagg er en obligatorisk del av alle bunader, både for kvinner og menn. Celina har en såkalt «vippe», et bånd til å knytte rundt hodet, som hun brukte tre år tidligere. Men dette året gikk hun barhodet.FORBUDT MED SOLBRILLER: Det er delte meninger om solbriller til bunad. Noen eksperter mener det er greit så lenge de er diskret. Midelfart gikk likevel med store designbriller.PERSONLIG TILBEHØR: Bunaden er et festplagg med fast tilbehør. Å style den med et silkeskjerf i halsen bryter med reglene. Øredobber er heller ikke del av det tradisjonelle sølvet.17. MAI-SLØYFE: Bunadslivet skal kun pyntes med de tilhørende søljene. 17. mai-sløyfe i tillegg blir for mye, mener ekspertene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.