BRAST I GRÅT: - Det er det jævligste jeg har vært med på, sier Anniken Sand om det hun opplevde i "71 grader nord". Foto: TVNorge
BRAST I GRÅT: - Det er det jævligste jeg har vært med på, sier Anniken Sand om det hun opplevde i "71 grader nord". Foto: TVNorgeVis mer

Her bryter hun sammen på TV

Lege måtte gripe inn midt i innspillingen.

SEHER.NO: Mandag sendes den andre episoden av årets "71 grader nord", og nok en gang skal én av deltagerne bli merket.

Men det er ikke bare frikortkonkurranse og merking som får oppmerksomhet i mandagens program. Oppdraget deltagerne blir bedt om å fullføre er nemlig av det mildt sagt knalltøffe slaget. Så tøft er det faktisk, at én av dem bryter sammen tre ganger på turen.

De ti konkurranseglade deltagerne skal nemlig ta seg over fire isbreer og bestige flere fjelltopper på over 2 000 meter i et krevende kappløp på randoneski fra Leirvassbu til Raubergstulen. Turen byr på tøffe stigninger, noe som krever en psyke av stål.

- Det er det jævligste jeg har vært med på, sier Anniken Sand (23) til Seher.no.

Det finnes liten tvil om at den vanligvis blide jenta mener det hun sier.

- Jeg klarte ikke fokusere på annet enn smerten jeg følte. Men sånn er det jo, klarer man å fokusere på annet enn at man skal dø - da overlever man også, forteller Anniken, som er den som tar til tårene i kveldens program.

Deltagerne skal komme seg gjennom Galdhøpiggporten, som har en stigning på 60 grader. Samtidig må Anniken være en del av guttelaget, noe som er ekstra tungt, ifølge henne selv.

- Det at jeg var på guttelaget gjorde ting ekstra hardt, jeg var jo ikke akkurat blitt godt kjent med dem. Og når man er gjennom noe så tøft som dette, er det viktig at man støtter hverandre. Men det følte jeg ikke at jeg hadde. Det var mye krangling om kart og GPS, og jeg følte meg alene, innrømmer Oslo-jenta.

Ifølge 23-åringen måtte de traske i hele 30 timer, med minimalt av mat og søvn imellom. Bedre ble det ikke av at sekken hun hadde på seg veide 30 kilo.

Det hele endte altså med at hun brøt sammen i gråt tre ganger. Så ille var det, at teamets lege måtte bryte inn.

- Jeg fikk en sånn sjokkreaksjon, og var redd for at jeg skulle dette bakover og falle ned bakken. Derfor ble jeg liggende rett ned, før legen grep inn, bandt et tau rundt meg - og hjalp meg opp.   

Til tross for den knalltøffe turen: Anniken Sand ser tilbake på hendelsen som et av hennes beste minner i livet.

- Ja, jeg lærte mye om hvordan man bør fokusere når man er gjennom noe slikt. Det handler bare om hodet og om motivasjon, sier hun til Seher.no.

Hvordan det til slutt gikk med Anniken, det ser du i "71 grader nord" på TVNorge mandag klokka 20.30.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her er 71 grader Nord-kjendisene