Her bryter de loven på TV

18-åringene i «Gullungene» drakk sprit på byen.

PÅ BYTUR: I torsdagens episode shottet ungdommene, men problemet er bare at det er 20-års grense på shots på utestedet de besøkte. Foto: TVNorge
PÅ BYTUR: I torsdagens episode shottet ungdommene, men problemet er bare at det er 20-års grense på shots på utestedet de besøkte. Foto: TVNorge Vis mer
SEHER.NO: Torsdag sendte TVNorge tredje episode av «Gullungene», hvor seks arbeidssky og bortskjemte ungdommer blir kastet ut hjemmefra og flytter inn sammen. 

I slutten av episoden dro ungdommene ut på byen for å hygge seg sammen. På TV-bildene ser vi deltagerne, hvor flere er under 20 år, skåle og drikke shots. Problemet er bare at det er 20-års grense på spritdrikker.

- Alt over 22 prosent har 20-årsgrense. Når alkoholgrensen er under 22 prosent har det 18-årsgrense, bekrefter kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen til Seher.no.
 
Av «Gullungene»-deltagerne er imidlertid både Sara Nicole (18), Karoline (18) og Halden-gutten Lars Petter (19) under 20 år når innspillingen foregår.


Kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen, understreker imidlertid at det ikke er TV-kanalen som har skjenket glassene til ungdommene.

- TVNorge har ikke skjenket folk under 20 år med sprit. Vi følger disse ungdommene i sin hverdag, og har ikke full kontroll over det de gjør. Vi viser det som skjer, sier Bergestuen.

Seher.no tok kontakt med utestedet ungdommene besøkte i episoden, og fikk opplyst at de ikke serverer spritshots tilpasset 18-åringer.

- Dersom du er under 20 år, kan vi by på øl og vin, eventuelt Baileys eller Campari i shotteglass, som jo regnes som vin, sier en av utestedets ansatte.

Seher.no har i tillegg vært i kontakt med en av deltagerne under 20 år som ikke ønsker å kommentere saken.

«Gullungene» sendes på TVNorge torsdager klokken 20.30. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Lars Petter fra Gullungene ble drapstruet