Vanessa Rudjord og Jonas Forsangs bryllup:

Her bor kjendisgjestene

Brudeparet har valgt et helt spesielt hotell til sine bryllupsgjester.

NYOPPUSSET: Hôtel Ritz Paris har nylig gjennomgått en oppussing verdt to milliarder kroner, men det historiske suset sitter fortsatt i veggene. Foto: Christophe Madamour.
NYOPPUSSET: Hôtel Ritz Paris har nylig gjennomgått en oppussing verdt to milliarder kroner, men det historiske suset sitter fortsatt i veggene. Foto: Christophe Madamour. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanessa Rudjord (46) og Jonas Forsangs (41) bryllupsgjester kan nyte ikoniske omgivelser mens de gjør seg klare for årets kjendisbryllup. De har nemlig alle fått rom på ærverdige og legendariske Hôtel Ritz Paris i den franske metropolen.

Dette er hotellet hvor prinsesse Diana og kjæresten Dodi Al Fayed tilbrakte sitt siste måltid og kveld sammen før den tragiske bilulykken, hvor begge to ble drept 31. august 1997.

DIANAS SUITE: Dette er romet Diana bodde rett før hun omkom i en bilulykke. Foto: Paul Cooper/REX/Shutterstock
DIANAS SUITE: Dette er romet Diana bodde rett før hun omkom i en bilulykke. Foto: Paul Cooper/REX/Shutterstock Vis mer

Luksusområde

Place Vendôme, hvor Ritz ligger, eies av Dodi Al Fayeds far, Mohamed Al Fayed. Torgplassen regnes som den mest luksuriøse i Paris med alle sine smykkebutikker, banker og dyre privatleiligheter. Det franske justisdepartementet og to herskapshus, som eies av sultanen av Brunei, er blant de tilstøtende bygningene.

Prinsesse Diana er langt fra den eneste celebriteten som har kastet glans over Ritz i årenes løp. Det ble bygget i 1898 og er ett av syv palasshoteller i Paris. Det har nylig gjennomgått en oppussing verdt to milliarder kroner, men det historiske suset sitter fortsatt i veggene.

KJENTE GJESTER: Hotellet har huset celebre gjester. Her forlater Kim Kardashian hotellet. Foto: Splash News/PIERRE TEYSSOT/NTB.
KJENTE GJESTER: Hotellet har huset celebre gjester. Her forlater Kim Kardashian hotellet. Foto: Splash News/PIERRE TEYSSOT/NTB. Vis mer

Hemingways favoritt

Ritz var den amerikanske forfatterlegenden Ernest Hemingways favoritthotell, og han fikk selvsagt hotellets berømte bar – The Hemingway Bar – oppkalt etter seg. Her tilbrakte han mange lange kvelder under 2. verdenskrig. Det tyske luftvåpenet etablerte sitt hovedkvarter ved Ritz. Legenden vil ha det til at Hemingway frigjorde baren da nazistene trakk seg tilbake fra Paris i 1945 – og bestilte deretter champagne til alle.

BRUDEKJOLE: Forfatter og motejournalist Vanessa Rudjord ankom Petter Stordalens halloweenfest i en lekker brudekjole. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Hemingway skal også ved en anledning ha kastet et bilde av sin kone inn på et Ritz-toalett etter at han fikk vite at hun ønsket skilsmisse. Deretter skal han ha skutt både bildet og toalettet i stykker med pistolen sin.

GIFTER SEG: Vanessa og Jonas gifter seg i Paris. Her fra bryllupet til Odd Magnus Williamson og Tinashe Bakasa Roll. Foto: Espen Solli/ Se og Hør.
GIFTER SEG: Vanessa og Jonas gifter seg i Paris. Her fra bryllupet til Odd Magnus Williamson og Tinashe Bakasa Roll. Foto: Espen Solli/ Se og Hør. Vis mer

Cocos gigantsuite

Den franske designeren Coco Chanel bodde på Ritz i 35 år, i en 160 kvadratmeter stor suite bestående av to soverom, en stue innredet med kinesiske møbler, barokke speil og overdimensjonerte vatterte sofaer.

CHANELS SUITE: Den franske designerer Coco Chanel bodde på Ritz i 35 år og har selvsagt fått en suite oppkalt etter seg. Foto: Ritz Paris
CHANELS SUITE: Den franske designerer Coco Chanel bodde på Ritz i 35 år og har selvsagt fått en suite oppkalt etter seg. Foto: Ritz Paris Vis mer

En annen gjest som koser seg med en litt outrert innredning på Ritz, er Sir Elton John (75). Hans toroms suite er angivelig dekorert i kremfarge og jordbærrosa med rosa tepper og loftsvinduer.

Døde på hotellet

Den berømte franske forfatteren, Marcel Proust, skrev deler av Remembrance of Things Past på Ritz. Han var så glad i hotellet at mens han lå døende, skal Proust ha sendt sjåføren sin, Odilon, til hotellet for å hente en flaske av favorittølet hans – som alltid ble holdt på is for ham. Han skal ha tatt en siste slurk av ølet før han døde – og takket lojale Odilon for den siste vennlige gesten.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

Hertuginne i baren

Wallis Simpson, også kjent som hertuginnen av Windsor, dukket ofte opp til lunsj uten mannen sin, hertugen av Windsor, som ennå ikke hadde kommet seg etter forrige natts festligheter.

LUKSURIØST: Suiten som er oppkalt etter hertugparet av Windsor. Foto: Ritz Paris.
LUKSURIØST: Suiten som er oppkalt etter hertugparet av Windsor. Foto: Ritz Paris. Vis mer

- Jeg giftet meg med David i gode og onde dager – men ikke til lunsj, kunne hun berette til bartenderen på Ritz.

Kongedrink

Kong Alfonso av Spania, en annen gjenganger i baren, fikk automatisk servert sin spesielle drink, en liter Dom Perignon-champagne med konjakk og et dusin jordbær – en passelig drinkmeny for helgens celebre brudepar og gjester?

Chanel-spa

Alt skulle iallfall ligge til rette for en vidunderlig og uforglemmelig helg. Ritz-rommene kan by på det meste. Suitene har separat stue, og enkelte har privat terrasse med hageutsikt. De oppgraderte temasuitene har utsikt over Place Vendôme.

BASSENGPERLE: Ritz er utstyrt med blant annet et meget elegant innendørsbasseng. Foto: Ritz Paris.
BASSENGPERLE: Ritz er utstyrt med blant annet et meget elegant innendørsbasseng. Foto: Ritz Paris. Vis mer

Hotellet har en bistro, to eksklusive restauranter, flere salonger og to barer, den ene med nevnte Hemingway-tema. Andre fasiliteter omfatter et elegant innendørsbasseng, et treningsrom og et elegant spa med Chanel-skjønnhetsbehandlinger.

LES OGSÅ: Misser kjendisbryllup

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer