Ryan Seacrest og Oscar:

Her boikotter Hollywood-stjernene TV-kongen

Ryan Seacrest trosset sex-anklagene mot seg og stilte på Oscars røde løper. Det burde han ikke ha gjort.

BOIKOTT: Svært få av Hollywoods stjerner stoppet for å prate med Ryan Seacrest på den rød løper under Oscar. Her sammen med programleder Kelly Ripa, som er co-vert sammen med Ryan på «LIVE with Kelly and Ryan». Foto: NTB Scanpix
BOIKOTT: Svært få av Hollywoods stjerner stoppet for å prate med Ryan Seacrest på den rød løper under Oscar. Her sammen med programleder Kelly Ripa, som er co-vert sammen med Ryan på «LIVE with Kelly and Ryan». Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Produsenten bak tv-serien «Keeping Up With the Kardashian» og «American Idol»-programlederen er et kjent ansikt utad for tv-kanalen E!. Det er alltid Ryan Seacrest (43) og Giuliana Rancic (43) som dekker den røde løperen under Oscar for det amerikanske nettverket.

BOIKOTT: Ryan klistret på et smil da han fikk prate med Donald Sutherland. Foto: NTB Scanpix
BOIKOTT: Ryan klistret på et smil da han fikk prate med Donald Sutherland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I år stilte han som vanlig opp for å snakke med de største stjernene på den røde løperen.

Men etter anklagene om seksuell trakassering av en tidligere ansatt, viste det seg at Hollywoods elite absolutt ikke var interesserte i å snakke med tv-verten fra E!.

Gikk rett forbi

Ifølge Daily Mail stoppet kun fire av de totalt 20 nominerte stjernene for å la seg intervjue av den profilerte «American Idol»-programlederen.

Det ble i tillegg lagt inn en 30 sekunders pause, som forsinket live-sendingen til E!.

Nettverket påstår at dette er vanlig prosedyre mens andre spekulerer i om det ble gjort fordi de skulle ha mulighet til å kutte eventuelle negative kommentarer rettet mot programlederen.

MOTVILLIG: Skal man tro kroppsspråket til Mary J Blige var hun ikke spesielt ivrig etter å bli intervjuet av Ryan på den røde løper. Foto: NTB Scanpix
MOTVILLIG: Skal man tro kroppsspråket til Mary J Blige var hun ikke spesielt ivrig etter å bli intervjuet av Ryan på den røde løper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Anklagene mot Ryan kommer fra hans tidligere stylist Suzie Hardy, som har sagt at den mektige tv-mogulen, som ifølge nettstedet Celebrity Networth er god for rundt tre milliarder kroner og har en årslønn på 520 millioner kroner, lente seg inntil henne i bare undertøyet med en erigert penis, mens han grep tak i henne og klapset henne på baken.

FIKK IKKE RØD LØPER: Guiliana Rancic måtte stå på The Roosevelt Hotel i år. Foto: NTB Scanpix
FIKK IKKE RØD LØPER: Guiliana Rancic måtte stå på The Roosevelt Hotel i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«American Idol» -programlederen har til nå blånektet for at han noen gang har oppført seg uetisk overfor stylisten. En intern undersøkelse skal ha funnet sted, men så langt er det kun ord mot ord i denne saken.

Kollegaen ble bortvist

Det har også kommet reaksjoner på hvorfor hans vanlige tv-partner på disse arrangementene, Giuliana Rancic, ble plassert på The Roosevelt Hotell like rundt hjørnet under søndagens Oscar-galla.

Guiliana, som alltid er plassert blant stjernene, kommentere kun kjolene på den røde løperen i år. Hun fikk ikke selv intervjue noen.

Ryans valg om å stille opp som Oscar-vert, tross for anklagene mot ham, har fått flere til å rynke på nesen, og Twitter lot ikke vente på seg.

LA Times reporter, Amy Kaufman, la ut et bilde av en slukøret Ryan, som i tillegg til å bli boikottet, hadde fått en dårligere plassering enn vanlig på den røde løperen.

Hun skrev: «Ryan Seacrest har cirka fjerdeplassen på rød løper. Teamet hans var ikke glade da jeg tok dette bilde av ham.»

(Saken fortsetter under)

En annen reporter for San Francisco Chronicle skrev på sin Twitter:

«At Ryan Seacrest snakker om mer makt til svarte med to hvite skuespillere fra Black Panther, er enda mer merkelig enn at Ryan Seacrest er på rød løper i disse #MeToo-tider.»

Ryan, som produserer hele åtte tv-serier, la selv ut et bilde på sin egen Instagram mens han spaserer smørblid på vei til den røde løperen og Oscar-utdelingen.

Noen av kommentarene under bildet er ikke nådige.

Almost showtime. #ERedCarpet #Oscars

A post shared by Ryan Seacrest (@ryanseacrest) on

En person skriver ganske krast: «Her kommer voldtektsforbryteren. Utrolig at han ikke er i fengsel.»

Andre forsvarer tv-verten.

En skriver: «Hold hodet høyt. Alt dette tullet roer seg ned snart. De fleste av oss tror ikke på det.»

I solidaritet

Det er etter #MeToo og Time's Up-bevegelsene at Hollywoods stjerner vil forsikre seg om å ikke gi oppmerksomhet til tv-kjendisen.

Kampanjen «Time's Up», som kom i kjølvannet av #metoo-bølgen, er for lengst blitt et velkjent fenomen i Hollywood. Kampanjen sørget for at den ellers så fargerike røde løperen under årets Golden Globe i stor grad var preget av helsvarte antrekk - en solidarisk markering mot seksuell trakassering.

Under nattas Oscar-utdeling, som er den første etter overgrepsavsløringene mot film-mogul Harvey Weinstein, glimret den mørke fargekoden derimot med sitt fravær.

Det betyr på ingen måte at bevegelsen er glemt, skal vi tro initiativtakerne til «Time's Up». Heller tvert imot:

- Det er viktig at folk skjønner at Time's Up handler om mer enn bare den røde løperen. De kvinnene du har sett gå på løperen i svart, er nå aktivister for bevegelsen, fortalte Grey's Anatomy-produsent Shonda Rhimes, på en pressekonferanse torsdag, gjengitt av The Telegraph.​​

Initiativtakerne hadde på forhånd varslet om at det ikke vil bli en liknende markering, i form av svarte antrekk, under årets Oscar. Det er likevel satt av plass til bevegelsen under utdelingen.

FARGERIK LØPER: Stjernene droppet de sorte antrekkene under Oscar-utdelingen natt til mandag. Video: Kjersti Flaa Vis mer

Valgte å trekke seg

Skuespiller Casey Affleck, som selv er blant dem som er blitt beskyldt for seksuell trakassering, skulle etter tradisjonens tro dele ut prisen for beste mannlige skuespiller under årets Oscar. Men Affleck, som vant samme pris i fjor, valgte å trekke seg på grunn av beskyldningene mot ham.

Les også: Raser etter at den avdøde svenske stjernen ble «glemt»

KRITISK: KK-redaktør Ingeborg Heldal, og kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten, vil ikke skryte for mye av Oscar-utdelingens mangfoldighet. De oppsummerer Oscar-natta sammen med programleder Endre Vellene. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer