Gunilla Persson:

Her blir Hollywood-fruen tatt på fersken

- Det var ikke meningen å ta dem. Jeg har masse penger.

ALT BLE TATT OPP: Gunilla Persson har blitt et kjent navn også i Norge etter tv-suksessen «Svenske Hollywoodfruer». 22. mai i år ble Persson tatt etter å ha gått rett ut av en Chanel-butikk i Florida med ukbetalte solbriller på hodet. Nå har politiet frigitt videoen som viser det hele. Video: Florida-politiet Vis mer

I mai ble Gunilla Persson (59), kjent fra tv-serien «Svenske Hollywoodfruer», pågrepet av politiet i Palm Beach, Florida, mistenkt for å ha stjålet et par Chanel-solbriller.

Etter å ha betalt en kausjon på omtrent 40 000 norske kroner, skal hun ha blitt sluppet fra politiets varetekt samme natt. Hun har selv hevdet sin uskyld.

Tv-profilen skal ha satt et par rådyre solbriller på hodet mens hun betalte for en håndveske, og deretter forlatt butikken. Dette ble fanget opp av overvåkningskameraene, og var årsaken til at politiet ble kontaktet.

  • I videoen øverst i saken kan man se overvåkningsbildene!

Expressen har fått tilgang til lydklipp fra da Gunilla på pågrepet, der politiet konfronterer henne med solbrillene hun tok med ut av butikken uten å betale.

Saken fortsetter under.

FORTVILET: Når Gunilla Persson mimrer om Manhattan-leiligheten i «Svenske Hollywoodfruer», blir det hele for mye for henne. Video: TV3 Vis mer Vis mer

- Vi ser deg på overvåkningskameratene med solbrillene du nettopp satt på hodet, da du stjal dem, sier politiet.

Gunilla sier at hun ikke husker helt hva som foregikk, og erkjenner at dersom hendelsen skal ha inntruffet, var det ikke meningen.

- Jeg ... Det var virkelig ikke meningen å ta dem. Jeg har masse penger. Om jeg faktisk har satt solbrillene på hodet, så vil jeg gjerne levere dem tilbake.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

Gikk tilbake til butikken

Når politiet påpeker overfor 59-åringen at de ikke finner en prislapp på solbrillene, forklarer hun at hun gjerne vil tilbake til Chanel-butikken for å kjøpe en veske til datteren sin, Erika (15).

Når tv-profilen er tilbake i butikken, ber hun de butikkansatte om hjelp.

- Vær så snill, få dem til å godta unnskyldningen min. Og si også at datteren min vil ha den vesken. Og at det var en tabbe at jeg satte solbrillene på hodet, sier hun i videoen.

I mai skrev Gunilla i en sms til Se og Hør at det hele dreier seg om en misforståelse, og hun hadde ingen kommentar utover dette.

Hva slags misforståelse det var snakk om, hadde ikke Gunillas advokater diskutert med henne på daværende tidspunkt.

Da svenske medier spurte advokat Michael Murphy om dette tidligere i sommer, svarte han følgende:

- Du må forstå at vi ikke vil snakke om fakta i en pågående forhandling. Vi må være veldig forsiktige slik at vi kan fokusere på å løse dette, sa han og la til:

- Vi forsøker å ikke uttale oss om dette for å ikke «spille det ut» i media. Det tror jeg ikke er det riktige akkurat nå.

Klipp fra "Svenske Hollywoodfruer": Gunilla Persson forandrer familieportrettet slik at datteren ser bedre ut. Vis mer

Kunne havnet i fengsel

Da Hollywood-fruen ble stoppet av politiet, ble hun mistenkt for «grovt tyveri», en dom med strafferamme på inntil fem års ubetinget fengsel.

I juni kunne den svenske avisen Expressen melde at politiet hadde kommet videre i etterforskningen sin, og valgt å ta ut tiltale mot Gunilla. Hun ble derimot ikke tiltalt for tyveri, men heller for forseelse.

59-åringen skulle egentlig møte til en høring torsdag 21. juni, men den ble avlyst. Det er ikke kjent når saken eventuelt berammes i retten igjen.

LES OGSÅ: Avslører romantiske følelser