<strong>VANT:</strong> Gro Hammerseng-Edin var uslåelig i årets sesong av «Mesternes mester». Her har hun akkurat sikret seieren. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT: Gro Hammerseng-Edin var uslåelig i årets sesong av «Mesternes mester». Her har hun akkurat sikret seieren. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

«Mesternes mester»:

Her blir Gro Hammerseng historisk: - Enormt stolt

Første kvinne som går helt til topps i «Mesternes mester».

Publisert

(Se og Hør): Da er det endelig klart: Gro Hammerseng-Edin (37) er årets «Mesternes mester», som første kvinnelige vinner i programmets historie.

Den tidligere håndballspilleren gikk helt til topps etter en ellevill hinderløypekonkurranse mot turner Espen Jansen (49), som var nervepirrende helt til det siste.

Det var nemlig i det aller siste hinderet, der finalistene skulle kaste en stein og knuse en krukke fra ni meters avstand, at Hammerseng sørget for å sikre seieren.

<strong>SPENNENDE AVSLUTNING:</strong> Kveldens «Mesternes»-finale var ikke uten dramatikk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPENNENDE AVSLUTNING: Kveldens «Mesternes»-finale var ikke uten dramatikk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Kjennes veldig bra

- Det er veldig gøy. Det er nesten litt «corny» å bli så glad for å vinne en lek, men nå har vi vært her veldig lenge, med mange, harde fysiske konkurranser, så det kjennes veldig bra, forteller «Mesternes mester»-vinneren overfor Dagbladet, som var til stede under innspillingen i Portugal for å overvære finaleøyeblikket.

Det måtte altså hele ni sesonger til før en kvinne havnet øverst på pallen i «Mesternes mester». Tidigere har blant andre Dag Otto Lauritzen, Thor Hushovd, Marco Elsafadi og Daniel Franck hentet hjem tv-pokalen.

Under fjorårets sesong var Helene Olafsen millimeter fra å gjøre ende på den mannsdominerte vinnerstatistikken, men ble, til sin store frustrasjon, slått på målstreken av Anders Jacobsen.

Til Dagbladet forklarer Hammerseng at hun, etter sandgravingshinderet i kveldens konkurranse, skjønte at hun hadde en sjanse.

<strong>STOLT VINNER:</strong> Her med Kurt Asle Arvesen, Isabel Blanco, Rolf Falk-Larssen, Solveig Gulbrandsen, Lena Boysen Hillestad, Steffen Iversen, Espen Jansen, Bjørg Eva Jensen og Andreas Ygre Wiig. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STOLT VINNER: Her med Kurt Asle Arvesen, Isabel Blanco, Rolf Falk-Larssen, Solveig Gulbrandsen, Lena Boysen Hillestad, Steffen Iversen, Espen Jansen, Bjørg Eva Jensen og Andreas Ygre Wiig. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vanvittig høyt nivå

- For da handler det om å sikte og treffe, og det har jeg gjort mer enn han. Jeg er veldig stolt over å ha stått i finale med ham (Espen, journ.anm), forteller 37-åringen til avisen, før hun skryter av sine resterende meddeltakere:

- Jeg enormt stolt og takknemlig for å ha fått lov å være med en så fin gjeng. Nivået har vært vanvittig høyt, så jeg skjønner egentlig ikke hvordan jeg kom meg hit.

Hammerseng-Edin har altså utklasset ni andre idrettshelter før hun trakk det lengste «Mesternes»-strået, deriblant Andreas Ygre Wiig, (36), Kurt Asle Arvesen (42) og Isabel Blanco (38). Tidligere i kveld måtte også tidligere fotballspiller Solveig Gulbrandsen (37) forlate programmet.

Hva gjelder Espen Jansen, la ikke 49-åringen skjul på skuffelsen av å havne på andreplass.

- Det er selvfølgelig jævla kjipt. Jeg hadde god tid og mange kast, men nei ... Jeg måtte bli forbanna først, og etter at hun traff, så traff jeg med en gang, fortalte Jansen til Se og Hør, tydelig preget av situasjonen, like etter innspillingsslutt.

Steffen Iversen og Andreas Wiig viser oss rundt i huset deltagerne bodde i under Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Må skifte hoftene

Årets «Mesternes»-vinner er en av Norges største håndballstjerner gjennom tidene, og har gjennom karrieren blitt tildelt prisene «Årets lagspiller» og «Årets forbilde», samt prisen «Verdens beste håndballspiller».

Lang og forrykende karriere til tross, det koster å være best i en fysisk krevende sport som håndball. I et intervju med med Dagbladet i februar, som omhandlet «Mesternes mester»-profilenes vanvittige skadelister, fortalte Hammerseng-Edin om slitasjeskadene hun har pådratt seg etter at håndballen ble lagt på hylla i fjor.

37-åringen fortalte blant annet til avisen at hun antakeligvis, på et tidspunkt, blir nødt til å «skifte hoftene».

- Men det har jeg ikke tenkt til å gjøre enda. Det er stivt, men jeg lever fint med det, fortalte hun til Dagbladet.

37-åringen er gift med håndballkollega Anja Hammerseng-Edin (35). De har sønnen Mio sammen, og ventet for tiden sitt andre barn.

I kveld blir Hammerseng-Edin feiret på «Mesternes mester»-finalefest i Oslo.

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Mesternes»-kontrakten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer