Keira Knightley ble mamma igjen:

Her «bekrefter» hun fødselen

Viste seg på rød løper etter å ha født i all hemmelighet.

FØDTE: Skuespiller Keira Knightley har blitt mamma for andre gang. Nå viser hun seg på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix
FØDTE: Skuespiller Keira Knightley har blitt mamma for andre gang. Nå viser hun seg på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nylig slapp flere amerikanske nettsteder nyheten om at skuespiller Keira Knightley (34) har født sitt andre barn. Nyheten kom drøye fire måneder etter at «Pirates of Caribbean»-stjernen overrasket med babymage på en fest i regi av motehuset Chanel i Paris.

Selv har verken Keira eller ektemannen James Righton (36) bekreftet nyheten, men Daily Mail publiserte i september bilder av ekteparet som var på trilletur med sin nyfødte.

Dukket opp uten mage

Det er enda ikke kjent når babyen ble født, men allerede i mars begynte gravidryktene å spre seg, da 34-åringen viste seg ikledd en rød kjole og en stor kåpe.

I mai bekreftet hun derimot at hun ventet barn nummer to, da hun som nevnt dukket opp med babymage i Frankrike.

Til tross for at Keira ikke selv har bekreftet at hun er blitt mamma igjen, ble det på mange måter sett på som en bekreftelse da hun i går dukket opp på den røde løperen under BFI London Film Festival - uten babymagen.

HAR FØDT: Keira Knightley dukket opp uten gravidmagen på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix
HAR FØDT: Keira Knightley dukket opp uten gravidmagen på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Iført en hvit, halvlang kjole av tyll og broderier smilte hun da hun ankom visningen av sin nye film «Official Secrets», etter å ha født i all hemmelighet.

STRÅLTE: Keira Knightley så svært flott og opplagt ut på den rød løperen i London torsdag 10. oktober. Foto: Joel C Ryan/ Invision/ AP/ NTB scanpix
STRÅLTE: Keira Knightley så svært flott og opplagt ut på den rød løperen i London torsdag 10. oktober. Foto: Joel C Ryan/ Invision/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Holder familien privat

Fra før har Keira og James datteren Edie (4) sammen. De har tidligere vært svært private når det gjelder datteren, og Keira har bare uttalt seg et begrenset antall ganger om henne.

Vis mer

Den prisvinnende skuespilleren uttalte seg blant annet om at datteren gikk gjennom det hun valgte å kalle en «trenåringsfase», med andre ord en trassalder i treårsalderen. Dette fortalte hun da hun gjestet «Live with Kelly and Ryan» i mars, ifølge People.

- To år, da gikk det faktisk ganske bra. Hun var en engel. Det fikk meg til å tenke «Åh, jeg er den beste mammaen i verden», og så ble hun tre år, fortalte hun om datteren, og fortsatte:

- Vi har kommet oss ut av den «trenåringsfasen», men nå er hun skikkelig opptatt av «PAW Patrol». Det er så irriterende, den hovedmelodien. Og programmet varer bare i rundt syv minutter, så man hører den ofte, sa hun den gang.

Kritiserte hertuginnen

Det var i 2013 at Keira og ektemannen giftet seg i en romantisk og intim seremoni i Sør-Frankrike. To år senere fødte «Love Actually»-stjernen deres første datter, en fødsel hun har vært åpen om i ettertid.

I et åpent brev med tittelen «Det svake kjønn», publisert i boka «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies», delte hun detaljer rundt egen fødsel, samtidig som at hun benyttet anledningen til å kritisere hertuginne Kates framstilling av barnefødsel.

«Vaginaen min revnet. Du kom ut med åpne øyne. Armene i været. Skrikende. De la deg oppå meg, dekket i blod. (...) Du klamret deg fast til brystet mitt umiddelbart, sulten, jeg minnes smerten. (...) Jeg husker avføringen, spyet, blodet, stingene. Jeg husker slagmarken min. Din slagmark og pulserende liv. Overlevelse. Og så er det jeg som er det svake kjønn?» skrev hun, ifølge Harpers Bazaar.

Keira mente videre at hennes egen opplevelse står i sterk kontrast til det trebarnsmor hertuginne Kate formidler til verdenspressen så kort tid etter fødsel, når hun viser sitt «polerte image» på sykehustrappen.

Prins William og hertuginne Kate hadde med barna på besøk til Canada. Vis mer

«Vi står og ser på tv. Hun var ute av sykehuset etter sju timer, nysminket og med høye hæler. Ansiktet verden vil se. Gjem deg. Gjem smerten, kroppene som revner, bryster som lekker, hormoner som løper løpsk. Se vakker ut, se stilfull ut, ikke vis slagmarken din, Kate. Sju timer etter din kamp mot liv og død, sju timer etter at kroppen din revner, og blodig, skrikende liv kommer ut, ikke vis det», skrev hun.

LES OGSÅ: Jubler over familieforøkelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer