INN I KIRKEN: Jade Goodys kiste blir båret inn i  St. John the Baptist Church i Essex. Foto: All Over Press
INN I KIRKEN: Jade Goodys kiste blir båret inn i St. John the Baptist Church i Essex. Foto: All Over PressVis mer

Her begynte Jades siste tur

Realitystjernen hyllet av tusener under begravelsen...

SEHER.NO: Lørdag ettermiddag kl. 13 norsk tid skal den britiske realitystjernen Jade Goody (27) legges til endelig hvile ved St. John the Baptist Church i Essex.

Kisten til Goody ble fraktet i en kortesje fra London til Essex, der de totalt 21 bilene stoppet innom steder som var av stor betydning for 27-åringen, som døde av livmorhalskreft i forrige måned.

I en seremoni som minnet mistenkelig om den til avdøde Prinsesse Diana i 1997, ble Rolls Roycen som fraktet Goodys hvite kiste nedlasset med blomster fra publikummere, som hadde møtt opp langs veien, skriver The Sun.

Først stoppet bilene ved Jades barndomshjem ved Dickens Estate, hvor en enslig rose ble lagt ved moren Jackiey Buddens (50) hus. Deretter fortsatte kortesjen gjennom Londons Bermondsey-bydel, før den begynte å bevege seg mot Essex.

Venner, familie og fans fra hele landet hadde siden lørdag morgen samlet seg utenfor kirken hvor begravelsen skulle holdes, og Jades talsmann, Max Clifford, tror realitystjernen hadde blitt overlykkelig dersom hun kunne se hvor mange som stilte opp.  

- Det er akkurat slik hun ville ha det. I livet elsket hun å bli elsket, og det er ganske tydelig at det er følelsen folk har i dag. Hun kommer til å ha et stort smil om leppene når hun ser hva som skjer her, forteller Clifford. 

Blant de som bar Jades kiste til hennes siste hvileplass, var hennes ektemann Jack Tweed (21), hans far Andrew, samt hennes gode venn Kevin Adams.

Realitystjernens to små sønner deltok ikke i begravelsen, og befinner seg for tiden i Australia med deres far, Goodys ekskjæreste Jeff Brazier.

Litt før kl. 13 kom Jades mor Jackiey, enkemannen Jack  og resten av familien ut av Jades hjem for å gå sammen med kortesjen til kirken. Og det var en tydelig knust Jackiey som fulgte datterens båre.

Iført solbriller og et mørkt antrekk ble hun fulgt av en dyster Jack, som hadde på seg dressen han giftet seg med Jade i, skriver Daily Mail.

Jades brudepiker gikk så hånd i hånd bak Jackiey og Jack, men resten av realitystjernens venner og familie fulgte etter. Blant kjendisene som ankom kirken var da tidligere Blue-sanger Anthony Costa, samt popstjernen Jamelia.

Nærmere 40 fotografer, kameramenn og reportere hadde samlet seg utenfor kirkens inngang for å se på kortesjen, mens et kor stod sang.

- Alle er her fordi de elsket Jade. Vi føler det som om hun var del av vår familie. Det er en trist, trist dag, men også en dag der vi skal hylle livet hennes, sa en av tilskuerne.

Under seremonien i kirken leste Jack Tweed opp et dikt han har skrevet til sin kjære.  

- Jeg har bedt Gud gi meg styrke til å takle dagene alene, til å hele mitt knuste hjerte og fikse min ødelagte sjel. Livet vil aldri bli det samme uten deg ved min side, det kan bli for mye å takle og vondt å skjule. Men når vi ser på himmelen og den skarpeste stjernen der oppe, så vil Bobby, jeg og Freddie sende deg vår kjærlighet, var blant det enkemannen sa mens tårene rant.

Les hele Jacks tale nedenfor:

'If only I could stop the clock and turn back the hands of time,
'To a moment in a crowded room when your eyes looked into mine.
'If only I could walk once more on a sandy beach with you,
'Holding hands with Bob and Fred the way we used to do.
'If only I could lie again in the warmth of your embrace,
'To feel your tender kisses and breath upon my face.
'You were always there beside me through the laughter and the tears,
'You made me feel so special and soothed away my fears.
'I have asked God to give me strength to face the days alone,
'To help me heal my broken heart and mend my shattered soul.
'My life will never be the same without you by my side,
'Grief almost too much to bear, pain difficult to hide.
'But when we look into the sky for the brightest star above,
'Bobby, me and Freddie will send you all our love.'

Under seremonien holdt også prest Corinne Brixton en rørende tale om Jade, før en videomontasje ble vist for alle inne i og utenfor kirken.

Helt på slutten av filmen, fikk man se et klipp av realitystjernen selv, hvor hun avslutter sin egen begravelse med ordene "Det var alt fra meg. Ser deg rundt omkring, kanskje...Hadet".

Under gravleggelsen, som er privat for familien, skal Tweed slippe ut en hvit due som symbol på parets kjærlighet. Ytterligere 27 hvite duer skal også slippes fri før kisten gravlegges, for å symbolisere realitystjernens 27 leveår.

Seher.no følger begravelsen utover dagen!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Tilbragte natten ved datterens kiste

KORTESJE: Her legges Goodys hvite kiste inn i Rolls Roycen som skal frakte henne til Essex. Foto: All Over Press
TOWER BRIDGE: Kortesjen, som bestod av 21 biler, frakter Goody over ærverdige Tower Bridge i London. Foto: All Over Press
MED FØLGE: Jade ble fulgt av tusener av tilskuere og fremmøtte... Foto: All Over Press
PÅ STORSKJERM: De som ikke får plass inne i kirken lørdag, kan følge seremonien på storskjermer utenfor. Det har Jade bestemt. Foto: All Over Press
SØRGER: Store mengder sørgende fans, venner, familie og presse er ventet til Jades begravelse. Foto: All Over Press
STORE OG SMÅ: Flere barn ville også være med og hedre Jade lørdag, men realitystjernen ville ikke at sine egne sønner skulle være tilstede. Foto: All Over Press
HVILESTED: Begravelsesseremonien skal holdes ved St. John the Baptist Church i Essex. Foto: All Over Press
KNUST: En tydelig opprørt Jackiey Budden følges ut av Jades hjem og til kirken hvor begravelsen holdes. Foto: © Sky News
SAMLET: Her går kortesjen, med Jack og Jackiey i spissen. Foto: Sky TV
GRÅT: Jades mor var tydelig svært opprørt. Her blir hun fulgt av Jack Tweed. Foto: All Over Press
INN I KIRKEN: Jade Goodys kiste blir båret inn i St. John the Baptist Church i Essex. Foto: All Over Press
GRÅT: En tårevåt Jack Tweed bærer konas kiste inn i kirken... Foto: All Over Press
STERK: Jack Tweed forsøkte å være sterk, men klarte ikke skjule at han er knust over tapet av sin kone. Foto: All Over Press
KJENDISER: Blant kjendisgjestene i Jades begravelse var tv-stjernen Davina McCall. Foto: All Over Press
I BEGRAVELSEN: Popstjernen Jamelia og ektemannen Darren Byfield. Foto: All Over Press
RØRENDE TALE: Jack Tweed holdt en svært rørende og emosjonell tale til sin avdøde kone. Foto: All Over Press
TAKKET FOR SEG: I en videomontasje som ble vist både inne i og utenfor kirken takket Jade for seg. Foto: All Over Press