- Her begår hun flere lovbrudd

Mattilsynet reagerer på Trude Mostues ankomst til Petter Stordalens kjendisfest.

REAGERER PÅ DETTE: Mattilsynet mener Trude Mostue og Cato Sælid begikk flere lovbrudd da de tok med to sauer på Petter Stordalens kjendisfest. Foto: Stella Pictures
REAGERER PÅ DETTE: Mattilsynet mener Trude Mostue og Cato Sælid begikk flere lovbrudd da de tok med to sauer på Petter Stordalens kjendisfest. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kjendisveterinæren Trude Mostue (44) og forloveden Cato Sælid (41) stod for en av de mest kreative ankomstene, da de dukket opp med to sauer på Petter Stordalens kjendisfest i Oslo sist helg.

Nå reagerer Mattilsynet, og mener Mostue trolig har begått flere lovbrudd.

- Det er forbudt å transportere sau over fylkesgrensene i Norge. Årsaken er faren for spredning av smittsomme dyresykdommer. Blant annet skrapesyke, sier fungerende seksjonssjef ved Mattilsynets regionkontor, Eva Otterstad, til VG.

I tillegg var det ikke søkt om tillatelse for fremvisning av dyrene, som er et brudd på forskrift om fremvisning av dyr, som er hjemlet i dyrevelferdsloven. Mattilsynet vurderer nå å kontakte Mostue, for å opplyse om lovverket. Det er den aller mildeste reaksjonen Mattilsynet benytter seg av.

Mostue slår imidlertid tilbake mot Mattilsynet.

- Vi har nok pelsdyr som står i bur og lider daglig som de burde bruke sin tid på. Ikke på folk som bare vil bøndene vel, og fremme norsk produsert mat, skriver hun i en e-post til avisen.

Hun hevder også at det er bonden selv som har forflyttet sauene fra Drøbak til Oslo, og ikke henne selv.

Mostue og Sælid avslørte nylig at de kommer til å gifte seg i Italia, men har ennå ikke bestemt seg for når det vil skje.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Gifter seg i Italia

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer