Her avslører Jenny sitt hemmelige omelett-triks

Når Jenny Jenssen lager helgefrokost, er det en tube hun ikke sparer på. Se video!

SEOGHØR.NO: Artisten Jenny Jenssen (50) lever et travelt liv, med oppdrag både fjernt og nært. Hjemme sammen med ektemannen Tor Magne Søreng (57) og datteren Tilje (7) er frokosten dagens viktigste måltid.

– Vi prøver alltid å samles rundt bordet til felles frokost. Den kan gjerne vare en stund også, sier Jenny og smiler.

I helgene prøver alltid familien å ha en varmrett til frokosten.

- Da er denne omeletten en sikker vinner. Egentlig er det ikke noe hokus pokus, men jeg har et triks som gjør at jeg kan gå kraftig ned på saltmengden, sier Jenny og plukker en tube kaviar ut av kjøleskapet.

– Kaviaren setter en deilig sjømat-smak på omeletten. Som nordlendinger flest elsker både Tor og jeg sjømat – så det gjør ikke noe med litt fiskesmak av helgefrokosten.

Jennys omelett

5 egg

5 ss kaldt vann

Finhakket løk

Litt salt og pepper

1/3 tube kaviar eller etter smak

Topping: Revet ost, skinkebiter og tomatskiver.

NAM NAM: Mat for mons.
NAM NAM: Mat for mons. Vis mer

Visp alt godt sammen. Pass på at stekepanna er god og varm. Fres løken i panna før du har i røra. Ta kantene inn mot midten. Skru så ned til halv varme, legg på topping og sett på lokk. La omeletten godgjøre seg til den har stivnet. Serveres på grovt brød med en ruccolasalat.

image: Her avslører Jenny sitt hemmelige omelett-triks

Ernæringsfysiolog Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for Meieriprodukter synes Jenny serverer et sunt og variert frokostmåltid.

- Hun får i seg blant annet proteiner, B-vitaminer og kalsium ved å drikke melk til måltidet. Fordelen med å bake brød selv, er at hun har full kontroll over alle ingrediensene i brødet og kan lage det så grovt hun vil. Hvis hun ønsker et større måltid, kan hun kanskje spise en ekstra brødskive eller tilsette litt mer grønnsaker i omeletten.

Jennys helgefrokost får to av tre stjerner på frokostkalkulatoren. Test hvor sunn din egen frokost er her!

LES OGSÅ: Ka sei ræven?