Oscar Awards 2017:

Her ankommer Hollywood-stjernene Oscar-løperen

Kjendisene strømmet til den gjeve prisutdelingen.

I FINSTASEN: Kirsten Dunst, Emma Roberts, Justin Timberlake, Jessica Biel og Chrissy Teigen. Med hele verdenspressens kameralinser rettet mot seg er Oscar-kvelde den perfekte anledningen til å stjele rampelyset på. Foto: NTB Scanpix.
I FINSTASEN: Kirsten Dunst, Emma Roberts, Justin Timberlake, Jessica Biel og Chrissy Teigen. Med hele verdenspressens kameralinser rettet mot seg er Oscar-kvelde den perfekte anledningen til å stjele rampelyset på. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Seoghør.no): Oscar-utdelingen er årets aller største begivenhet i Hollywood, og i natt går den 89. prisutdelingen av stabelen i det fasjonable Dolby Theatre i Los Angeles.

Det er alltid skyhøy stjernefaktor når det prestisjefylte showet finner sted, og i tillegg til selve utdelingen og underholdningen, er selvfølgelig også et av høydepunktene å se kjendisenes valg av antrekk.

Den røde løperen under Oscar er nemlig den som blir fotografert mest i løpet av hele året, så det er svært viktig at stjernene ser perfekte ut fra alle vinkler.

Og denne kvelden er ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Stylister og stjerner har ofte planlagt antrekk og tilbehør i flere måneder, og alle verdens største motehus er representert når stjernene poserer i blitzregnet - i antrekk og diamanter til flere millioner kroner.

Natt til mandag var gikk det mye i hvitt, gull og glitrende stoffer på den røde løperen.

Se alle de fantastiske kjolene i bildespesialen:

Saken fortsetter under bildespesialen.

Skuespiller Halle Berry.
Skuespiller Nicole Kidman.
Skuespilleren og sangeren Hailee Steinfeld.
Skuespilleren Dakota Johnson.
Skuespiller Michelle Williams.
Den svenske skuespilleren Alicia Vikander.
Skuespiller Scarlett Johansson.
Den franske Oscar-nominerte skuespilleren Isabelle Huppert.
Den britiske skuespilleren Felicity Jones.
Den Oscar-nominerte skuespilleren Ruth Negga.
Skuespiller Emma Roberts.
Supermodell Karlie Kloss.
Modell og skuespiller Olivia Culpo.
Skuespiller Kristen Dunst.
Skuespiller Ginnifer Goodwin.
Programleder og skuespiller Kelly Ripa.
Modell Chrissy Teigen.
Skuespiller Leslie Mann.
Skuespiller Salma Hayek.
Skuespiller Octavia Spencer.
Skuespilleren Laura Dern.
Skuespiller og sanger Janelle Monáe.
Skuespiller Taraji P. Henson.
Oscar-favoritt Emma Stone.
Skuespiller Charlize Theron.
Skuespiller Brie Larsson.
Skuespiller Naomie Harris.

- Får flere déjà vu av dette?

Supermodellen Karlie Kloss gikk på en motemessig «faux pas» natt til mandag.

24-åringen entret den røde løperen i en kjole som var svært lik den Gwyneth Paltrow (44) var iført på Oscar-løperen for fem år siden. Og dét har ikke gått ubemerket hen på Twitter.

- Så Karlie Kloss har på seg Gwyneth Paltrow for mange år siden. Godt forsøk, dronning, skriver en Twitter-bruker.

- Er det noen andre som får déjà vu av å se Karlie Kloss i en hvit kjole med kappe? Gwyneth Paltrow i Tom Ford på Oscar i 2012, noen? skriver en annen.

- Vet Karlie Kloss at Gwyneth Paltrow hadde på seg den kjolen i 2012?

- Noen andre som ser Gwyneth Paltrow cape-kjole fra Tom Ford i denne Karlie Kloss-looken? OK, hun har bare en halv kappe, men likvel, skriver en tredje.

- Ble den store snakkisen

Mens noen påpeker at Karlie Kloss' Oscar-kjole fra Stella McCartney er lite original, mener andre at antrekket er en slags hyllest til Paltrows 2012-antrekk.

Nettstedet HollywoodLife har på sin side laget en avstemming der folk kan stemme på hvilken hvite cape-kjole de har som favoritt.

Da Gwyneth Paltrow var iført den hvite Tom Ford-kjolen i 2012, havnet hun i toppsjiktet på en rekke «best kledde»-lister. Moteekspert Ingeborg Heldal er også begeistret for kjolen:

- Tom Ford + Gwyneth Paltrow = sant! Den enkle, hvite kjolen med cape ble den store snakkisen etter Oscar-utdelingen i 2012. Gwyneth har i intervjuer også trukket fram akkurat denne kjolen som sin personlige favoritt, sa Ingeborg Heldal til Dagbladet før Oscar-utdelingen.

Dronning-antrekk

En rekke andre stjerner har iført seg mer originale antrekk på Oscar-løperen, deriblant «Hidden Figures»-stjerna Janelle Monáe (31).

Iført en haute Couture-kjole fra kjendisfavoritt Elie Saab gjorde hun virkelig en entré på den røde løperen.

Den overdådige kjolen, med en dristig, gjennomsiktig overdel, minnet nesten om en oppdatert versjon av kjolene til dronning Elisabeth I, som regjerte i England på midten av 1500-tallet.

Saken fortsetter under bildet.

image: Her ankommer Hollywood-stjernene Oscar-løperen

I år er det komikeren og talkshow-verten Jimmy Kimmel (49) som har fått det ærefulle oppdraget å lede det stjernespekkede showet.

Kimmel har to ganger tidligere vært programleder for Emmy Awards, men dette er hans første gang som Oscar-vert.

I desember annonserte han den nye jobben med følgende Twitter-melding:

Beste mannlige- og kvinnelige skuespiller

Filmen «La La Land», med Ryan Gosling (36) og Emma Stone (28) i hovedrollene, er årets storfavoritt. Den har fått hele 14 Oscar-nominasjoner, og leder rekorden med flest nominasjoner gjennom tidene sammen med «Titanic» 1997 og «All About Eve» fra 1950.

«Moonlight», som har fått åtte nominasjoner, er en tøff konkurrent.

I den kategorien «Beste mannlige skuespiller» står det mellom Denzel Washington (62) («Fences»), Casey Affleck (41) («Manchester by the Sea»), Viggo Mortensen (58) («Captain Fantastic»), Andrew Garfield (33) («Hacksaw Ridge») og Ryan Gosling («La La Land»).

BARNEFRI: Ekteparet Justin Timberlake og Jessica Biel lagde et lite show for fotografene. Foto: NTB Scanpix
BARNEFRI: Ekteparet Justin Timberlake og Jessica Biel lagde et lite show for fotografene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens Emma Stone («La La Land»), kjemper mot Natalie Portman (35) («Jackie»), Meryl Streep (67) («Florence Foster Jenkins»), Isabella Huppert (63) («Elle») og Ruth Negga (35) («Loving») i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller».

Artister som Justin Timberlake (36), John Legend (38) og Sting (65) er bare noen av stjernene som skal underholde publikum med forrykende show.

Og Leonardo DiCaprio (42), Jennifer Aniston (48), Halle Berry (50), Matt Damon (46) og Scarlett Johansson (32) er blant årets prisutdelere.

De hotteste etterfestene

Mange A-kjendiser får faktisk ikke innbydelse til selve prisutdelingen.

De drar derfor til Elton John (69) og ektemannen David Furnish (54) som hvert år inviterer en rekke stjerner til sin Aids Foundation Oscar-party for å se showet sammen med dem der.

I fjor var blant annet Lady Gaga (30), Caitlyn Jenner (67), popstjernen Mariah Carey (47), rockestjernen Steven Tyler (68) og supermodell Heidi Klum (43) blant gjestene - som var med på å samle inn over 50 millioner kroner til det veldedige formålet.

Saken fortsetter under bildet.

DISKER OPP: Wolfgang Puck (t.v) sparer ikke på noe når han steller i stand sine delikatesser til Governors Ball. Det flyter selvsagt også av svindyr champagne på alle bordene. Foto: NTB Scanpix
DISKER OPP: Wolfgang Puck (t.v) sparer ikke på noe når han steller i stand sine delikatesser til Governors Ball. Det flyter selvsagt også av svindyr champagne på alle bordene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rett etter selve prisutdelingen drar hele Hollywood-eliten videre til ulike fester i filmbyen.

Den offisielle etterfesten, Governors Ball, holdes et par etasjer over Dolby Theatre og sparkes i gang umiddelbart etter endt show.

Det er kun 1500 VIP billetter til den ettertraktede festen, og regelen her er enkel; Har man ikke billett, kommer man ikke inn. Uansett hvor kjent man er.

Årets nominerte og prisvinnerne, med sine statuetter, samt prisutdelere og artister, er som regel blant hovedgjestene.

Årets tema er «Magisk transformasjon», og kjendiskokken Wolfgang Puck, som står bak flere av Los Angeles fasjonable restauranter, har laget Governors Balls Oscar-meny i over 20 år.

Saken fortsetter under bildet.

NVITERER TIL PARTY: Elton Johns Oscar-fest begynner like før showet starter i Dolby Theatre, og varer hele natten for dem som orker det. Ett år ble invitasjonene sendt ut sammen med Swarovski-krystaller. Foto: NTB Scanpix
NVITERER TIL PARTY: Elton Johns Oscar-fest begynner like før showet starter i Dolby Theatre, og varer hele natten for dem som orker det. Ett år ble invitasjonene sendt ut sammen med Swarovski-krystaller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den andre hotte etterfesten Oscar-natten er Vanity Fairs årlige party.

Motemagasinet har arrangert den legendariske festen i 20 år, og stjernefaktoren her er skyhøy.

Gwen Stefani (47), Alicia Vikander (28), Eddie Redmayne (35), Leonardo DiCaprio, Naomi Campbell (46) og Matt Damon minglet med hverandre her i fjor.

Festlighetene holdes i Beverly Hills på et spesialbygd område som okkuperer et helt kvartal. Gjestene som er så heldige å få tak i en av invitasjonene må passere utallige sikkerhetskontroller og sjekkpunkter før de kommer inn.

Mange ender til slutt opp hos Madonna (58) og hennes manager, Guy Oseary (44), som hvert år holder det mest populære nachspielet på hans luksuriøse eiendom.

Her får ingen presse adgang, og kjendisene kan derfor slå ut håret og feste til tidlig neste morgen. Mange kjendiser drar gjerne hit etter de har vært innom en av de andre festene først.

Får man ikke innpass på noen av disse stedene, så er det hvert år en rekke andre party på et av Los Angeles utallige luksushotell og trendy nattklubber.

LES OGSÅ: Oscar-øyeblikkene man aldri glemmer