MÅ I RETTEN: Fotballstjernen Nicklas Bendtner møtte i formiddag opp i retten i København. Video: Danske Se og HørVis mer Vis mer

Nicklas Bendtner:

Her ankommer den volds­tiltalte fotballstjernen retten

Risikerer flere års fengsel.

Publisert

I september ble den danske Rosenborg-spilleren Nicklas Bendtner (30) siktet for vold mot en taxisjåfør i København, der taxiselskapet hevdet at fotballspilleren brakk kjeven til sjåføren etter en kveld på byen.

Senere i høst ble både Bendtner og sjåføren tiltalt, men begge nekter straffskyld, ifølge dansk TV 2. Rettssaken mot ham startet i Københavns byrett i dag, og fotballstjernen kan risikere flere års fengsel dersom han blir dømt. I tillegg henger både ryktet hans og karrieren i en tynn trå.

Rundt klokken ni i dag tidlig ankom den danske stjernen retten, sammen med sin advokat Anders Nemeth. Ikledd stripete dress, frakk og et rutete slips, hastet han inn, og sa lite til pressen. Han var derimot ikke fremmed for å dra på smilebåndet mens han var på vei inn i rettssalen.

BLID: Selv om danske Nicklas Bendtner potensielt sett kan risikere flere års fengsel, smilte han til pressen da han ankom retten i København i dag tidlig. Foto: NTB scanpix
BLID: Selv om danske Nicklas Bendtner potensielt sett kan risikere flere års fengsel, smilte han til pressen da han ankom retten i København i dag tidlig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Risikerer fengsel

- Alt som kan sies er allerede sagt, sa Bendtner kort.

Se video øverst i artikkelen!

30-åringen er tiltalt etter den danske straffelovens paragrafer 247 del to og paragraf 244. Danske Se og Hør skriver at han potensielt sett kan risikere en fengselsstraff på 4,5 år dersom han skulle bli dømt.

Normal strafferamme for en slik hendelse er tre år, men siden han er tiltalt for vold mot en taxisjåfør - som etter dansk lov er en utsatt yrkesgruppe - kan han risikere en høyere straff.

KLARE: I dag startet saken mot den danske fotballstjernen, som ankom retten rundt klokken ni sammen med sin advokat. Foto: NTB scanpix
KLARE: I dag startet saken mot den danske fotballstjernen, som ankom retten rundt klokken ni sammen med sin advokat. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi vil gjerne uttale oss senere. Ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sa forsvarsadvokaten til det oppmøtte pressekorpset.

Flere norske medier var blant andre til stede utenfor byretten.

Det er ventet at dommen vil falle fort i saken. Selv om loven åpner for lange fengselsstraffer, mener ekspert og forsvarsadvokat Mai-Britt Storm Thygesen at fotballspilleren trolig slipper å sitte mange år bak lås og slå. Det sier hun til Ekstra Bladet.

SPILTE I GÅR: Torsdag spilte Bendtner kamp med Rosenborg på Lerkendal. I dag må han i retten i København. Foto: NTB scanpix
SPILTE I GÅR: Torsdag spilte Bendtner kamp med Rosenborg på Lerkendal. I dag må han i retten i København. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En normal straffeutmåling vil her være alt fra 30 til 60 dager. Det er loven, og mye høyere går det ikke opp, sier hun, og påpeker at Bendtner heller ikke er dømt for noen voldelige forhold tidligere.

Det kan betyr at han bare blir dømt til betinget fengsel, og derfor kan leve et relativt normalt liv både under soning og i etterkant.

Støttet kjæresten

Siden i sommer har den danske modellen Philine Roepstorff (26) vært mye omtalt i danske medier, etter at hun ble kjæresten til den kjente danske fotballstjernen.

Selv har hun 278 000 følgere på Instagram, og har de siste årene gjort suksess som modell. Hun bor med fotballstjernen i Trondheim, og har hele tiden stått ved hans side i denne vanskelige prosessen.

Philine var nemlig til stede da hendelsen inntraff, og hun valgte derfor å fortelle sin side av saken i et lengre innlegg på sin populære Instagram-profil i høst.

«Han ble forfulgt og forsvarte seg selv og meg. Hvor mange ville ikke ha gjort det samme for sin kjæreste? De kan si og skrive hva de vil, men å beskytte den man elsker når man føler seg truet er ikke feil i mine øyne», skrev hun blant annet.

I teksten forklarte hun videre hva som skal ha skjedd den kvelden. Paret skal ha vært ute på byen i den danske hovedstaden, og rundt klokken 02 skal de begge ha satt seg i en taxi for å dra hjem.

Ifølge Philine skal sjåføren ha kjørt dem i en helt annen retning enn hva de ba om, og paret skal derfor ha nektet sjåføren å kjøre dem videre.

«Det får ham til å gå amok. Han gjør en u-sving og speeder etter oss og roper ting som ludder, bitch og kjerring. Til slutt kjører han inn foran oss og springer ut av bilen og kaster en flaske mot meg», hevdet hun, og la til at flasken ikke skal ha truffet henne.

Taxisjåføren skal ifølge Philine ha kommet mot dem, noe som førte til at Bendtner slo til ham. Modellen beskriver hendelsen som selvforsvar, mens taxiselskapet DanTaxi hevder at parets historie ikke stemmer overens med hva overvåkningskameraene viser, ifølge Ekstra Bladet.

Stormforelsket

I et intervju med VG i oktober fortalte 26-åringen at hun valgte å dele innlegget for å vise støtte til kjæresten da han var nede.

Selv mener hun at samboeren ofte blir fremstilt feil i mediene.

- Jeg er jo forelsket i ham. Jeg synes bare det er latterlig det som blir skrevet om han til tider, og jeg blir skikkelig glad hver gang jeg leser noe positivt. Han er blitt et produkt for «clickbait», sa hun til avisen.

I liket med Philine, deler også den berømte fotballspilleren stadig bilder og kjærlighetserklæringer i sosiale medier. I forbindelse med modellens 26-årsdag i slutten av august, delte han et bilde av paret med følgende tekst:

«Den mest fantastiske kvinnen jeg noensinne har møtt. Gratulerer med dagen, min kjære».

LES OGSÅ: Fjernet alle spor etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer