Abubakar «Abu» Hussain:

Hentet i ambulanse: - Verste jeg har gjort

En Youtube-challenge gikk ikke helt som planlagt for komikeren Abu, som skulle gjeste «Nytt på nytt» samme dag.

AMBULANSE: Abubakar Hussain blir hentet av ambulanse etter å ha spist noe veldig sterkt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og programleder Abubakar «Abu» Hussain (33) har den siste tiden vært å se i programmet «Sofa» på TV 2 Sumo. Der koser han seg med god underholdning på tv sammen med makkeren Mayoo Indiran, kjent fra «Paradise Hotel».

Tidligere har han vært å se som storfavoritt i «Camp Kulinaris», og fredag i forrige uke gjestet han «Nytt på nytt» på NRK.

Oppladningen til programmet gikk imidlertid ikke helt som planlagt.

Som en del av Youtube-serien «Spicy players» for den populære humorkanalen Simpl skulle han og Arman Surizehi, kjent fra «The Arman Show», lage en video der de spiste sterk chili. Senere på dagen skulle han som nevnt gjeste gullrekka.

Når Se og Hør slår på tråden til komikeren kan han imidlertid fortelle at det ble alt annet enn han hadde sett for seg.

FÅR KJEFT: Det er ikke bare bare å være kjøkkensjef for Kjartan Skjelde. Denne uken får radiovert Abubakar Hussain kjenne på presset i «Camp Kulinaris». Video: Tv3/Rød Løper Vis mer

Så syner

I serien har 33-åringen testet forskjellige sauser - med ulik grad av sterkhet. Han forteller at det gikk helt fint de første gangene, og at det til og med har vært tilfeller der sausen har vært for svak.

- Jeg har fått tilbakemeldinger fra seere om at jeg må steppe opp sausegamet, så vi ordnet nye sauser. Da fulgte vi en skala, sånn at vi visste hva vi skulle spise. Jeg ba også produksjonen om å teste det, siden jeg skulle gjeste «Nytt på nytt», og det ikke hadde passet så bra hvis det gikk galt, forteller komikeren.

«SOFA»: 21. januar har «Sofa» premiere på TV 2, og der får vi se Abu og Mayoo slite litt med å identifisere hvilket type dyr det er de ser på skjermen... I programmet «Sofa» får vi se hvordan kjente personer reagerer når de ser på tv i sine egne stuer. Video: TV 2 Vis mer

Da dagen kom hadde imidlertid ikke produksjonen testet chilisausen. Da bestemte gutta seg for å ta det på sparket. Fem kyllingvinger skulle fortæres - med stadig økende sterkshetsgrad.

- Allerede på første så kjenner vi at det er noe der, og på tredje så er vi svette. Når vi spiser den fjerde, som heter «The Bomb» - en mørk og seig saus - tenker jeg umiddelbart at vi skal klare det. Etter fem til ti sekunder reagerer Arman, så reagerer jeg.

Komikeren forteller videre at han begynte å se syner, og at han ble nummen i leppa, munnen, hender og kinn, og at hele kroppen begynte å svi. I tillegg fikk han smerter i magen.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Hentet i ambulanse

Komikeren gjennomgikk en fedmeoperasjon for bare få måneder siden, og det var derfor grunn til bekymring. Han var nemlig helt sikker på at han skulle gjøre i buksa.

- Jeg var i driteform. Jeg satt meg ut, men jeg måtte ha en seng. Jeg måtte legge meg ned, og produsentene ville ringe ambulanse. Så ble det stille, før det startet igjen, sier han, og fortsetter:

- Da var det et kjempegir, og det stoppa ikke. Vi ringte ambulanse, og da de kom så jeg i øynene hans at han (ambulansearbeideren, journ.anm.) lo av meg. Jeg hadde jo spist chilisaus og trodde jeg holdt på å dø.

På det tidspunktet var det mange tanker som fløy rundt i hodet til 33-åringen. Blant annet tenkte han at mora kom til å bli flau over ham.

- De måtte legge meg ned på tralla. Dette var min første gang i ambulanse. Jeg hadde vondt hele veien til legevakta, og klarte nesten ikke å gå. Med en gang jeg kom dit, stoppet det.

TREKKER SEG: En deltager er nødt til å trekke seg fra «Camp Kulinaris» Video: Viaplay Vis mer

Flau og svett

Han forteller videre til Se og Hør at det var en både flau og svett fyr som troppet opp på legevakta, som egentlig skulle ha vært på «Nytt på nytt» akkurat da.

- Jeg måtte ringe og si at jeg måtte innom legevakta fordi jeg spiste chilisaus, men at jeg kom så fort jeg kunne.

Til tross for at smertene i stor grad avtok da han ankom legevakta, gikk turen videre inn til legen.

- Legen så på meg, og jeg så at også han lo av meg inni seg. Han sa «Kanskje du ikke skal spise så sterk chili neste gang?». Så ringte han til der jeg opererte, og bekreftet at det kom til å gå bra.

- Smertene kom fordi magesekken er for liten, så den reagerte ekstra sterkt, legger Abu til.

Sist komikeren gjestet underholdningsprogrammet var i 2014. Han forteller at han den gang var et helt annet menneske, og at dette var sjansen hans til å bevise hva han er god for.

- Jeg hadde ikke hodet på rett plass og skal liksom vitse i to timer. Det er noe av det verste jeg har gjort, mye verre enn operasjonen. Det er nå jeg kan bevise hva jeg er god for, så jeg ble stressa. Tenk å «fucke opp» det programmet bare for en Youtube-challenge, avslutter komikeren lattermildt, og legger til:

- Jeg skal aldri gjøre det igjen.

LES OGSÅ: Tiger Woods skadd i bilulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer