Henrik Ingebrigtsen gift

Henrik Ingebrigtsen har giftet seg

Fikk sin Liva i dag.

LYKKELIGE: Henrik Ingebrigtsen ble smidd i hymens lenker lørdag ettermiddag i Stavanger. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør
LYKKELIGE: Henrik Ingebrigtsen ble smidd i hymens lenker lørdag ettermiddag i Stavanger. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Den norske friidrettsutøveren Henrik Ingebrigtsen (27), fra den kjente familien med samme navn, har giftet seg.

Det var i fjor sommer at han forlovet seg med Liva Eie Børkja, og i dag ga paret hverandre sine «ja» i Stavanger domkirke. Flere hundre skuelystne hadde møtt opp for å feire løpeidolets bryllup.

- Uvant

Det lange kirkegulvet i domkirken var pyntet med lykter, der brudepikene og bruden etter hvert selv spaserte. Det var utvilsomt en spent brudgom som satt inne i kirken og ventet - bruden var nemlig ti minutter forsinket.

I en Mercedes kabriolet 450SL, for anledningen pyntet med hvite sløyfer, dukket hun imidlertid til slutt opp foran kirken. Det var Filip Ingebrigtsen som kjørte bilen, og ved trappa tok brudens far henne imot.

Den vakre bruden giftet seg i en kjole fra merket Pronovias.

Overfor Se og Hør, etter den vakre vielsen, kunne paret sprudle følgende:

- Det er litt uvant å være gift, men det er fint, sa de strålende fornøyde.

Innmarsjen i bryllupet var til låten «A Thousand Years» av Christina Perri, og da vielsen var over, kom paret ut til lyden av Queens «My Best Friend».

Pressen var ikke til stede under vielsen, men ifølge programmet ble blant annet «With Me When I Go» av Tom Waits sunget. Det var også rom for en salme, en tale og bønn i vielsen. Det var David Hetlelid som viet det forelskede paret.

Festen i kveld finner sted på Ølberg på Sola, og det er ventet over 70 gjester til den romantiske feiringen. Hvor lenge de får holde på, gjenstår derimot å se. Brudgommens far, Gjert Ingebrigtsen (52), uttalte nemlig at han hadde lyst til å stoppe festen tidlig.

HURRA: Etter vielsen, ble paret møtt av jubel på kirketrappen. Se, så fornøyde! Foto: Anders Martinsen / Se og Hør
HURRA: Etter vielsen, ble paret møtt av jubel på kirketrappen. Se, så fornøyde! Foto: Anders Martinsen / Se og Hør Vis mer

Den nygifte idrettsstjernen ler bare av farens uttalelser overfor Se og Hør.

- Hva han gjør med sin fest, får han selv bestemme, flirer brudgommen.

Ble foreldre

STOLTE BRØDRE: Både Filip (24) og Jakob (17) Ingebrigtsen var til stede i bryllupet. De hadde med seg kjærestene sine. Filip er forlovet med Astrid Mangen Cederkvist. Jakob er sammen med kjæresten Elisabeth. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør
STOLTE BRØDRE: Både Filip (24) og Jakob (17) Ingebrigtsen var til stede i bryllupet. De hadde med seg kjærestene sine. Filip er forlovet med Astrid Mangen Cederkvist. Jakob er sammen med kjæresten Elisabeth. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør Vis mer

Frieriet i fjor sommer kom kort tid etter at Henrik måtte operere hamstringen, og på sin Instagram-profil vitset Liva litt med krykkene til sin ferske forlovede:

«Han kasta krykkene å gikk ned på kne! Eg sa JA! å hjalp han opp. Tenk at eg ska få dela heila livet mitt med deg! Elske deg», skriver hun på sin Instagram-profil.

Forlovelsen kom faktisk nøyaktig ett år etter at paret annonserte at de skulle bli foreldre sammen for første gang. 17. juni 2016 delte nemlig Henrik følgende beskjed med sine Instagram-følgere:

- En gladmelding: Vi skal ha barn. Mitt livs kjærlighet og jeg ser virkelig frem til vårt nye liv som foreldre, skrev han den gang.

Ikke lenge etter at graviditeten ble kjent, reiste Henrik til sommer-OL i Rio de Janeiro. Den gang måtte kjæresten, som hadde termin i desember, bli hjemme.

- Med tanke på zikaviruset var det ingen tanker om at hun skulle være med hit, selv om det ikke er noe stort problem når det er vinter her. Men det var ganske uaktuelt, sa Henrik til VG Sporten i august i fjor.

Når eg spurte, svarte hu heldigvis ja💍 Elske deg❤️ #forlovet #engaged

Et innlegg delt av Henrik Ingebrigtsen (@ingebrigtsen.henrik)

I slutten av desember parets første barn til verden. På Facebook kunne Henrik melde følgende:

- På mandag, midt under stormen, ble jeg og Liva Eie Børkja foreldre til bittelille Olivia. Hun var 49 cm og 3320 gram da hun ble født frisk og rask, skrev den nybakte faren stolt.

Siden den gang, har han delt flere bilder av lille Olivia med fansen på Instagram. Liva driver også bloggen Løpefrue, der hun deler små glimt av den lille familiens hverdag sammen.

Henrik er en god idrettsmann, og har flere triumfer på CV-en. I 2012 tok han gull under EM i Helsingfors, og under U23-EM i Tammerfors året etter stakk han også av med gull.

Under EM i friidrett innendørs sikret han seg i Beograd i 2017 sølvmedalje.

LES OGSÅ: - Nå må Fred Børre ut og jobbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer