Henrik Ingebrigtsen har forlovet seg

Den norske friidrettshelten fikk ja fra sin kjære Liva.

FORLOVET: Den norske friidrettsstjernen Henrik Ingebrigtsen har forlovet seg. Her er han avbildet under sommer-OL i Rio i 2016.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORLOVET: Den norske friidrettsstjernen Henrik Ingebrigtsen har forlovet seg. Her er han avbildet under sommer-OL i Rio i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Torsdag skulle egentlig friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen (26) i ilden under Bislett Games i Oslo.

En skade satte dessverre en stopper for det, og Henrik måtte følge brødrene Jakob (16) og Filips (24) prestasjoner fra tribunen - etter en vellykket operasjon.

Lørdag fikk 26-åringen imidlertid en privat triumf å juble over: Han fridde til kjæresten, Liva Eie Børkja, og fikk ja!

Det avslører Henrik selv på sin Instagram-konto lørdag ettermiddag.

«Når eg spurte, svarte hu heldigvis ja. Elske deg» skriver han til et bilde av de to sammen foran Operaen i Oslo.

Saken fortsetter nedenfor.

Når eg spurte, svarte hu heldigvis ja💍 Elske deg❤️ #forlovet #engaged

A post shared by Henrik Ingebrigtsen (@ingebrigtsen.henrik) on

Kastet krykkene

Frieriet kom altså kort tid etter at Henrik måtte operere hamstringen, og på sin Instagram-profil spøker Liva litt med krykkene til sin ferske forlovede:

«Han kasta krykkene å gikk ned på kne! Eg sa JA! å hjalp han opp. Tenk at eg ska få dela heila livet mitt med deg! Elske deg», skriver hun på sin Instagram-profil.

Forlovelsen kommer faktisk nøyaktig ett år etter at paret annonserte at de skulle bli foreldre sammen for første gang. 17. juni 2016 delte nemlig Henrik følgende beskjed med sine Instagram-følgere:

- En gladmelding: Vi skal ha barn. Mitt livs kjærlighet og jeg ser virkelig frem til vårt nye liv som foreldre, skrev han den gang.

Ikke lenge etter at graviditeten ble kjent, reiste Henrik til sommer-OL i Rio de Janeiro. Den gang måtte kjæresten, som hadde termin i desember, bli hjemme.

- Med tanke på zikaviruset var det ingen tanker om at hun skulle være med hit, selv om det ikke er noe stort problem når det er vinter her. Men det var ganske uaktuelt, sa Henrik til VG Sporten i august i fjor.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅ TRIBUNEN: Nyopererte Henrik Ingebrigtsen så lillebror Jakob vinne drømmemila på Bislett Games på Bislett stadion torsdag. Et par dager senere fridde han til Liva (t.h.).
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ TRIBUNEN: Nyopererte Henrik Ingebrigtsen så lillebror Jakob vinne drømmemila på Bislett Games på Bislett stadion torsdag. Et par dager senere fridde han til Liva (t.h.). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Etter lillebroren

Under EM i friidrett i 2016, var det lillebror Filip som gikk til topps på pallen på 1500 meter. Henrik selv måtte nøye seg med tredjeplassen.

Og Filip var dessuten raskere ut av startblokka når det gjalt å forlove seg med sin utkårede:

Allerede i september i fjor gikk han ned på kne og fridde til Astrid Mangen Cederkvist, som også er friidrettsutøver. Også det frieriet ble annonsert på Instagram-kontoen til både Filip og Astrid.

Saken fortsetter nedenfor.

She said yes 💍❤️

A post shared by Filip Ingebrigtsen (@filipingebrigtsen) on

Selv om Filip Ingebrigtsen var først ute med forlovelse, er Henrik foreløpig den eneste av «Team Ingebrigtsen»-gutta som er blitt far - hvis man ser bort fra trener og pappa Gjert Ingebrigtsen, da.

Det var i romjula 2016, nærmere bestemt på andre juledag, at Henrik og Liva kunne juble over at datteren deres, Olivia, hadde kommet til verden.

Den gang delte han nyheten på sin Facebook-konto, ifølge Dagbladet.

- På mandag, midt under stormen, ble jeg og Liva Eie Børkja foreldre til bittelille Olivia. Hun var 49 cm og 3320 gram da hun ble født frisk og rask (?), skrev Ingebrigtsen den gang, ifølge TV 2.

RASK TRIO: Både Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen gjør det svært skarpt på friidrettsbanen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RASK TRIO: Både Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen gjør det svært skarpt på friidrettsbanen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Åpner seg om aldersforskjellen på 15 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer