Henriette Steenstrup:

Henriette Steenstrup er nyforelsket etter bruddet

Skuespilleren og tv-profilen har fått kjæreste etter bruddet med Fridtjov Såheim.

FORELSKET: Skuespiller Henriette Steensrup har fått ny kjæreste etter bruddet med Fridtjov Såheim, men understreker at forholdet begynte først etter at ekteskapet hennes var over. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORELSKET: Skuespiller Henriette Steensrup har fått ny kjæreste etter bruddet med Fridtjov Såheim, men understreker at forholdet begynte først etter at ekteskapet hennes var over. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I slutten av september i fjor avslørte VG at skuespillerparet Henriette Steenstrup (42) og Fridtjov Såheim (48) skulle skilles etter ti år som ektepar.

Både den gang og i ettertid har duoen vært tydelige på at de skilles som gode venner og kolleger.

Og neste helg er de faktisk aktuelle med en ny serie på TV 2, «En bit av historien», der de lever som ektepar i forskjellige historiske epoker. Etter innspillingen tok de ut separasjon.

Nysingel og forelsket

I et stort portrettintervju med Dagbladet Magasinet forteller Steenstrup at hun og ektemannen gled fra hverandre som kjærester over en lang periode.

Og etter at hun ble nysingel som 42-åring, fant skuespilleren og komikeren ut at hun skulle være på masse på datingtjenesten Tinder og leve alene. Slik gikk det imidlertid ikke.

GOD TONE: Henriette Steenstrup og Fridtjov Såheim var ektepar, og er fortsatt kolleger. Her avbildet da de spilte sammen i «Brødrene Karamasov» på Nationaltheatret. Foto:  Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD TONE: Henriette Steenstrup og Fridtjov Såheim var ektepar, og er fortsatt kolleger. Her avbildet da de spilte sammen i «Brødrene Karamasov» på Nationaltheatret. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Overfor Magasinet innrømmer Steenstrup nemlig at hun har fått seg kjæreste og er nyforelsket.

- Jeg har det bra, ja. Jeg prøvde først å gi ham bort til en venninne ved å arrangere en blind date, forteller hun.

«Welcome to Norway»-skuespilleren legger til at hun allerede hadde fått sansen for ham da hun forsøkte å koble ham til venninnen sin:

- Jeg skulle prøve å komme på en fyr som jeg selv kunne tenkt meg å date, siden jeg syntes hun trengte en date. Det var ham. Jeg traff ham ikke på Tinder, han var en perifer bekjent. Og det var ikke full match med ham og venninnen min, heldigvis. Så da begynte jeg å date ham selv, sier hun i portrettintervjuet.

Henriette Steenstrup understreker også at det ikke var noen «overlapping» mellom eksmannen Fridtjov Såheim og hennes nye kjæreste.

PROFILERT: Henriette Steenstrup sammen med Else Kåss Furuseth (t.v.) på Aschehougs hagefest i Oslo i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PROFILERT: Henriette Steenstrup sammen med Else Kåss Furuseth (t.v.) på Aschehougs hagefest i Oslo i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Blir boende i samme strøk

Nå, et halvt års tid etter at bruddet ble kjent, kan det virke som om de to skuespillerne og familien deres har begynt å tilpasse seg den nye tilværelsen.

I januar kunne nemlig Se og Hør fortelle at Henriette og Fridtjov hadde kjøpt seg hver sin nye bolig etter bruddet - i samme nabolag.

Nylig meldte dessuten Drammens Tidende at de to hadde valgt å selge familiehytta på Storsand i Hurum.

Skuespillerparet kjøpte den 130 kvadratmeter store hytta, som har egen strandlinje, for 5.275.000 kroner i 2015. Den ble bygget i 1930 og selve tomten er på nesten 500 kvadratmeter, ifølge avisen.

I fjor sommer ble hytta lagt ut for salg med en prisantydning på 4.990.000 kroner.

Og nå, halvannet år etter kjøpet, har paret solgt for 4.950.000. Selv om salget gikk med tap, sa Steenstrup i en kommentar til Drammens Tidende at hun er fornøyd med prisen.

LES OGSÅ: Samboeren skryter av Marit Bjørgen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer