Henning Mankell er død

Den svenske suksessforfatteren er gått bort, 67 år gammel.

GIKK BORT: Den svenske forfatteren Henning Mankell døde natt til mandag 5. oktober. Her er han fotografert tidligere i år, i forbindelse med at han var aktuell med romanen «Svenska gummistövlar». Foto: TT NYHETSBYRÅN
GIKK BORT: Den svenske forfatteren Henning Mankell døde natt til mandag 5. oktober. Her er han fotografert tidligere i år, i forbindelse med at han var aktuell med romanen «Svenska gummistövlar». Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Forfatter Henning Mankell er død, skriver Aftonbladet.

Ifølge den svenske avisen gikk han bort natt til mandag.

I januar 2014 avslørte den suksessrike forfatteren at han hadde fått kreft. Ifølge Aftonbladet har han nå gått bort som følge av sykdommen.

Expressen melder at Mankell gikk bort i Göteborg. Dødsfallet bekreftes på hjemmesidene til forlaget hans, Leopard Forlag.

Forfatteren etterlater seg kona, filmreggisør Eva Bergman (70), som han giftet seg med i 1998, og sønnen Jon Mankell.

Saken fortsetter under bildene.

Henning Mankell er en av Sveriges mest suksessrike forfattere internasjonalt. Bøkene hans er blitt oversatt til over 40 ulike språk og er blitt solgt i over 40 millioner eksemplarer.

Han er spesielt kjent for kriminalromanene om politietterforsker Kurt Wallander.

Historiene om Wallander er dessuten blitt filmatisert for TV, i den Golden Globe-nominerte BBC-serien «Wallander» og i den svenske serien ved samme navn. Flere filmer og miniserier er også blitt produsert, med Rolf Lassgård (60) - kjent fra den norske komiserien «Dag» - i hovedrollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer