Helene Olafsen smelter hjerter i Tour de France:

Hengt ut som offer for «kåte Tour-stjerner»

Helene Olafsen sto utenfor bussen til laget til Peter Sagan, da en av mekanikerne plutselig ga henne en spesiell beskjed.

SMIGRET: Programleder og reporter Helene Olafsen ble sjekket opp av rytterne i Tour de France. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2
SMIGRET: Programleder og reporter Helene Olafsen ble sjekket opp av rytterne i Tour de France. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2 Vis mer

Helene Olafsen (30) er for øyeblikket i Frankrike og dekker Tour de France for TV 2. Den tidligere snowboardkjøreren og «Skal vi danse»-vinneren, fikk søndag en spesiell hilsen fra en av rytterne i Bora-Hansgrohe.

Da hun sto og ventet foran Bora-Hansgrohe, med superstjernen Peter Sagan, sin buss, kom plutselig en av mekanikerne ut for å gi et startnummer til Olafsen.

På lappen sto startnummeret til Sagans lagkamerat - polakken Pawel Poljanski - som han selv hadde tegnet et hjerte på. Det er danske BT som først omtaler saken med tittelen «Kåde Tour-stjerner: Tv-babe fik helt særlig hilsen fra Sagans bus».

KALT TV-BABE: Helene Olafsen sin tolkning av saken. Skjermdump: Helene Olafsen på Instagram
KALT TV-BABE: Helene Olafsen sin tolkning av saken. Skjermdump: Helene Olafsen på Instagram Vis mer

Den ferske programlederen har lagt ut bilde av saken på sosiale medier.

- Og for dere som er interessert i skamløs, dansk journalistikk: sveip opp, skriver hun på Instagram (stories).

Dagbladet har i dag vært i kontakt med Helene Olafsen som ikke har mer å tilføye saken.

Og for å ha det på det rene. Det danske ordet «kåd» betyr faktisk kåt på norsk også. Den danske avisa forteller at «en flok kåde Tour-ryttere glemte søndag alt om pointspurter og tidsgrænser» da de fikk øye på «tv-baben».

BT skriver at rytterne vinket og smilte til Olafsen gjennom bussruta. Olafsen syns selv det hele var en smule pinlig da de prøvde å sjekke henne opp.

- Dette er første gang noe slikt har skjedd. Veldig hyggelig, men også ganske overraskende, sier Olafsen til danske BT.

Likevel kom det noe godt ut av hele greia. Ifølge BT var Olafsen den eneste som fikk gå inn på det avsperrede lagområdet for å intervjue Peter Sagan.

Saken fortsetter under.

BITTER: Den tidligere snøbrettkjøreren, Helene Olafsen, imponerte stort forrige vår med hennes innsats i «Mesternes mester». Dessverre glapp seieren såvidt, etter en nervepirrende duell med Anders Jacobsen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Monsterbein

Pawel Poljanski er en rytter fra Polen. Han deltok i Tour de France for første gang i 2017. Samme året overrasket han alle sine 40.000 følgere med å publisere et bilde av låra sine som viste et ekstremt solskille, men også veldig mange og tydelige blodårer.

Det hadde han fått etter 15 etapper i Tour de France.

At Tour de France er knallhardt, er det ikke tvil om. Ofte blir monsterbeina et bevis på kroppen som viser hvor ekstrem konkurransen er.

Saken fortsetter under.

Tour de France

Mandag var det hviledag hos Tour de France-rytterne. Søndag vant Magnus Cort (Astana) etappeseieren i Carcassone, i duell med Bauke Mollema (Trek-Segafredo) og Ion Izagirre (Bahrain-Merida).

Det var Cort sin første seier i Tour de France-debuten, og den første danske etappeseieren siden Nicki Sørensen i 2009.

Team Astana har nå tatt to etappeseire på to dager, da spanske Omar Fraile vant lørdagens etappe til Mende.

Seieren til Cort gjorde til at det ikke ble noen endringer på lista. Geraint Thomas (Team Sky) leder fremdeles rittet, foran lagkamerat Chris Froome og Tom Dumoulin (Team Sunweb).

Tour de France fortsetter tirsdag. Da inntar rittet Pyreneene med en 218 kilometer lang etappe mellom Carcassonne og Bagnères-de-Luchon, og rytterne skal over tøffe klatringer som Col de Portet-d'Aspet, Col de Menté og Col du Portillon.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Derfor flytter Skarsgård hjem til Sverige