LOBBYIST?: Tom Cruise skal nå være helt på toppen av Scientolog-hierarkiet. Foto: All Over Press
LOBBYIST?: Tom Cruise skal nå være helt på toppen av Scientolog-hierarkiet. Foto: All Over PressVis mer

Hengt ut i milliardsøksmål

Vil ramme scientologikirken med mafialov.

SEHER.NO: Scientologikirken får mer kritikk enn de fleste, men nå har den blitt rammet av et sjeldent stort søksmål. Saksøkeren krever hele 250 millioner dollar!

Den tidligere scientologen Peter Letterese overleverte de nødvendige juridiske papirene den 15. juli, for å saksøke kirken på grunnlag av at de skal ha trakassert ham etter at han sluttet.

Deriblant hevder han at et medlem av kirken ringte hans advokats kone, for å påstå at han og hennes ektemann hadde en affære.

Letterese mener dessuten at Scientologikirken kan bli felt av samme lov som mafiakarteller. Altså lovverket mot organisert kriminalitet og korrupsjon.

Han har også vært en aktiv kritiker før søksmålet, og mener nettopp at Scientologikirken er intet annet en et kriminelt nettverk og organisjon.

Nå viser det seg at også Tom Cruise (46) er hyppig nevnt i søksmålet. Og han slipper ikke lett unna. Letteresse mener nemlig at Cruise er intet mindre enn den øverste lederens høyre hånd, David Miscavage, og at han styrer markedsføring og lobbyisme, nasjonalt og internasjonalt.

- Han har assistert syndikatet med å skaffe midler, og selv gjort donasjoner som er antatt å være flere titalls millioner stort, står det i papirene.

Dermed kan også han bli gjort ansvarlig om retten gir Letterese medhold.
Men Karin Pouw, som er en talsperson for kirken bortforklarer det hele til New York Daily News.

- Dette er et useriøst søksmål basert på falske anklager, hevder hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no.

LES OGSÅ: Suri (2) på skolebenken