STAUFFENBERG: Tom Cruise hadde nok regnet med å få heltestatus i og med at han spiller en krigshelt, men slik gikk det ikke. Foto: All Over Press
STAUFFENBERG: Tom Cruise hadde nok regnet med å få heltestatus i og med at han spiller en krigshelt, men slik gikk det ikke. Foto: All Over PressVis mer

Henges ut som nazi-Tom

Den tyske kirke sammenligner Tom Cruise med den nazisten Goebbels.

SEHER.NO: Tom Cruise (44) er tysklandsaktuell som hovedrolleinnhaver i den kommende filmen Valkyrie, som er basert på en hendelse fra livet til krigshelten Claus Von Stauffenberg.


Stauffenberg prøvde å drepe Tysklands folkemyrdende diktator Adolf Hitler i 1944.


Men Cruise selv cruiser ikke på noen medgangsbølge i surkål-landet.

Ifølge Contactmusic.com angriper nemlig den tysk-protestantiske kirken den Oscar-vinnende amerikaneren for hans tilhørighet til scientologi-kirken.


Thomas Gandow, talsmannen for kirken går så langt som å sammenligne Tom med Joseph Goebbels, som var en av Hitlers mest betrodde samarbeidspartnere under andre verdenskrig.


- Denne filmen (Valkyrie, journ. anm.) vil ha de samme propaganda-fordelene for scientologi-kirken som de olympiske leker i 1936 hadde for nazismen, sier talsmannen.  


Og det er ikke første gang Tom Cruise får høre denne typen kritikk fra tysk hold.


Etter at det ble kjent at Tom Cruise skulle spille Stauffenberg, gikk en talsmann fra det tyske departementet ut og sa at filmen ikke ville få lov til å bli spilt inn på tyske militærområder, fordi Tom var medlem av det mye omtalte, sekteriske kirkesamfunnet.


Nå ser det imidlertidig ut til at det ordnet seg, etter at en annen talsmann for tyske myndigheter nylig gikk ut og sa at filmteamet hadde fått lov til å filme på de militære områdene likevel.


Talsmannen ville ikke gå inn på hva de i utgangspunktet hadde imot scientologi-kirken.


LES OGSÅ: Nein til Tom Cruise