DØD: Trommeslager Mitch Mitchell ble funnet død på sitt hotellrom i Porland onsdag denne uken.  Foto: REUTERS
DØD: Trommeslager Mitch Mitchell ble funnet død på sitt hotellrom i Porland onsdag denne uken. Foto: REUTERSVis mer

Hendrix' trommeslager funnet død

- Han var en fantastisk mann, sier Jimi Hendrix`søster om trommeslager Mitchell.

SEHER.NO: Den legendariske trommeslageren Mitch Mitchell (62), mest kjent fra The Jimi Hendrix Experience, ble funnet død onsdag på et hotellrom i Portland Oregon, melder australske ABC News.

Britiske Mitchell, som befant seg på turnè med the Experience Hendrix Tour, skal ïfølge rettsmedisineren i Portland ha dødd av naturlige årsaker. Likevel er det planlagt en obduksjon av 62-åringen.

Dermed er altså hele den opprinnelige besetningen bak The Jimi Hendrix Experience døde.

Hovedmannen selv gikk bort i 1970, kun 27 år gammel, mens bassist Noel Redding døde i 2003.

I tillegg til å ha jobbet med Hendrix på klassikere som "Foxy Lady", "Purple Haze" og "All Along the Watchtower", har Mitchell også jobbet med John Lennon, Eric Clapton og Keith Richards.

- Vi er alle knust over Mitchs bortgang. Han var en fantastisk mann, en strålende musiker og en god venn. Hans rolle i formingen av the Jimi Hendrix Experience må ikke bli undervurdert. Han virket strålende fornøyd med å være med på den siste turneen, og det finnes ingen tvil om at han elsket det han drev med, uttalte Hendrix`søster, Janie Hendrix, i forbindelse med trommeslagerens død.

Mitchell begynte i show-biz allerede som barn, da som skuespiller. Men musikeren byttet raskt ut skuespillerkarrieren med sin sanne lidenskap, nemlig jazz og rock.

Trommisen ble del av the Jimi Hendrix Experience i 1966, og var med gruppa da de opptrådde på Woodstock tre år senere.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Er det Hendrix i sexvideoen?

Se Jimi Hendrix og Mitch Mitchell spille nedenfor:

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.