Petter «Katastrofe» Kristiansen:

– Hender jeg drikker en flaske Jäger etter hver konsert

Artist Petter Katastrofe forteller om turnélivet i sommer.

PARTYPRINS: Petter «Katastrofe» Kristiansen har spilt 45 konserter i sommer. Når hver av dem avsluttes med et fuktig lag, er det klart man blir sliten. Selv er han ikke redd for å gå på veggen. Foto: NTB scanpix
PARTYPRINS: Petter «Katastrofe» Kristiansen har spilt 45 konserter i sommer. Når hver av dem avsluttes med et fuktig lag, er det klart man blir sliten. Selv er han ikke redd for å gå på veggen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Torsdag arrangerte musikkselskapet Sony sin årlige bransjefest, noe som samlet både artister, bransjefolk og kjendiser til en helaften under bruen ved selskapets lokaler i Nydalen.

Mellom opptredener, ølbonger og lukten av grillmat, dukket de opp – en etter en – på den røde løperen. Mange av de celebre gjestene er å finne i Sony sin egen stall, blant andre Christiane, Yung Smul og Petter «Katastrofe» Kristiansen.

Sistnevnte var i godt humør, etter å ha turnert landet rundt i hele sommer. Den festglade gutten har blant annet reist mye rundt med VG-lista, men har også gjort andre opptredener. For anledningen hadde han med seg kjæresten, Mira Ansnes.

– Ufattelig sliten

– Jeg har spilt 45 konserter i sommer. Det skal bli deilig med en kveld som dette, der man bare kan slappe av, møte kolleger og ta en dram i godt lag, uten å jobbe, forteller han til Se og Hør på løperen.

PÅ FEST: Petter «Katastrofe» Kristiansen og kjæresten Mira Ansnes på sommerfesten til Sony. Foto: Tor Lindseth
PÅ FEST: Petter «Katastrofe» Kristiansen og kjæresten Mira Ansnes på sommerfesten til Sony. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Artisten har gitt ut musikk siden starten av 2010-tallet, og har flere millioner avspillinger på strømmetjenestene. På Spotify er «Elektrisk», en sang han har sammen med Marcus og Martinus, spilt av hele 48 millioner ganger. «Sangen du hater», som kom i fjor, har nesten 18 millioner avspillinger.

Medaljen har også en viss bakside. Det kan nemlig ifølge artisten bli slitsomt å reise rundt hele sommeren. Ofte blir det også ganske fuktig.

– Den sommeren som var nå har vært helt vill, og det er klart man etter hvert kjenner at det må komme et stopp. Det hender jeg pleier å drikke en flaske Jägermeister etter hver konsert, sier han og fortsetter:

– Jeg trenger jo strengt tatt ikke å klemme i meg sprit når jeg er ferdig på jobb, men jeg er ganske dårlig på å ikke gjøre det. Det har vært et par ganger hvor jeg har vært helt ufattelig sliten, forteller han.

Bekymrede venner

Han understreker at han er glad for at det ikke er sommerkaos hele året rundt. På vinteren reiser han gjerne bort i noen uker, for å gjøre seg klar til nok en sesong med festing – som naturligvis blir en livsstil for en som spiller partymusikk.

– Jeg har ikke møtt noe vegg ennå, men mange av vennene mine sier at jeg kommer til å gå på den om jeg holder på sånn som jeg gjør nå. Jeg er en type som ikke klarer å slappe av. Har jeg først en fridag, stikker jeg i studio eller sitter med andre jobbting. Dette er en livsstil. Jeg må bare bli flinkere til å ikke drikke som en svamp når arbeidsdagen er over, sier han og ler.

25-åringen fra Østfold har tidligere vært med i «Skal vi danse», der han kom på en sjetteplass. Selv om trening preget mye av hverdagen, forteller han at det også den gang ble den del fuktige kvelder.

– Mitt tips til årets deltakere er å ikke dra på nachspiel til klokka sju om morgenen. Gi dere rundt klokka seks, sier han og går fort fra spøk til alvor:

– Det er ikke noe kult å møte opp på dansetrening dagen derpå etter sending, hvor man skal lære en helt ny dans. Det gjør rett og slett bare vondt i hele kroppen, forklarer han.

Kristiansens dansepartner var Marianne Sandaker, som i år danser med kjendisstylist Erlend Elias. Artisten sier han gjerne vil heie på henne, men at han også må heie på Eirik Follestad, som er en nær kompis av ham.

LES OGSÅ: Tok hver sin tatovering etter ellevill kompis-diskusjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer